Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 12 september 2024

80 jaar bevrijding in gemeente Meerssen

Op vrijdag 13 september rijdt de Bevrijdingsstoet Liberty Maastricht door de gemeente Meerssen. De dappere veteranen van weleer worden verwelkomd in bijna alle kernen. Met hun kameraden zorgden zij ervoor dat wij in vrijheid kunnen leven. Ze worden begeleid door 75 historische militaire voertuigen van Liberty Maastricht. Kijk op onze website voor de route en tijdstippen door de gemeente Meerssen.

Lees verder

Ben jij wie je zegt dat je bent?

Vanaf maandag 16 september gaan we een nieuwe manier gebruiken om jouw identiteit te controleren. Het vaststellen van de juiste identiteit en de controle van de documenten is erg belangrijk. Deze controle zorgt ervoor dat we misbruik van jouw identiteit nog beter kunnen voorkomen!

Lees verder

Gemeente Meerssen wordt nóg groener

Dankzij de landschappelijke aanplantregeling van het CNME kunnen onze inwoners de eigenaren van huisweides, erven en percelen hun eigen omgeving verrijken tegen een kleine financiële bijdrage. Zo behouden we het Limburgs landschap in en rondom onze dorpskernen. De komende jaren blijft de gemeente dit steunen. 

Lees verder

Nu ook greenwheels-auto’s in de gemeente Meerssen 

Gemeente Meerssen heeft haar eerste twee Greenwheels-auto's gekregen. De bekende auto’s zijn te vinden op eigen, vaste parkeerlocaties, bij de stations in Meerssen en Bunde. De populariteit rondom het gebruik van deelauto’s neemt al jaren toe en zorgt voor een positieve impact op de buurt, want de plaatsing van één Greenwheels-deelauto zorgt volgens een studie voor gemiddeld 14 minder privéauto’s op straat. Ook gemeente Meerssen gelooft in het concept autodelen en gaat graag mee in deze duurzame mobiliteitstransitie. 

Lees verder

Open monumentendag | Synagoge Meerssen

In het hart van Meerssen ligt een juweel dat wacht om ontdekt te worden: de Synagoge van Meerssen. Deze bijzondere ontmoetingsplek - ooit het centrum van de joodse gemeenschap - heeft een nieuw doel gevonden als een veelzijdige locatie en een schatkamer van geschiedenis. Hier smelten verleden en heden samen. Tijdens open monumentendag op zondag 15 september is de Synagoge van Meerssen open van 13.30 tot 16.30 uur. Loop eens binnen en laat je verrassen door dit mooie gebouw. Het adres is Kuileneindestraat 22A. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Lees verder

Doe mee met de World 

Clean Up Day 

Op 20 september is het weer zover: de World Clean Up Day! Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Ook in de gemeente Meerssen kun je meedoen. Maak je eigen straat of wijk schoon, met je gezin of gezellig met buren of vrienden.  Al het benodigde materiaal wordt bij je thuis bezorgd en het verwijderen van volle zakken zwerfafval wordt verzorgd door de gemeente. Meer informatie over aanmelden is te vinden op onze website. 

Lees verder

Agenda besluitvormende raadsvergadering 19 september

Op donderdag 19 september is een besluitvormende raadsbijeenkomst. De vergaderingen start om 19.00 uur en vinden plaats in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze website. De agenda en raadsstukken kun je inzien via onze gemeentelijke website. 

Lees verder

Subsidie Jeugdtrainers Sport 

De zomervakantie is weer bijna voorbij. Dit betekent dat veel sportclubs weer beginnen met hun activiteiten na hun zomerstop voor het sportseizoen 2024-2025. Veel Limburgers zijn dan elke week weer actief op de sportvelden van hun sportvereniging. De Provincie Limburg wil alle amateursportverenigingen eraan herinneren dat de ‘Subsidie Opleiding Jeugdtrainers 2023-2024’ nog beschikbaar is tot 20 december 2024.

Lees verder

Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2024 van start

Deze week start het onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van Nederlanders van 18 jaar en ouder. Een geselecteerde groep ontvangt een brief met een uitnodiging om de vragenlijst online of op papier in te vullen. In de vragenlijst komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals lichamelijke en mentale gezondheid, leefstijl, participatie en leefomgeving. Met de resultaten kan de GGD, samen met de gemeenten, gericht werken aan de verbetering van de gezondheid van onze inwoners. Jouw bijdrage telt! Ontvang je een uitnodiging? Doe dan mee en help ons om Zuid-Limburg gezonder te maken. 

Lees verder

Oogstfeest 2024 & Opening tentoonstelling ‘Dwaalkruis'Workshop Cirkel van Democratie

Op 29 september heeft Stichting The Butterfly House een bijzondere dag gepland! Ze ronden het eerste jaar van het project 'Boeren voor de natuur' af met het Oogstfeest 2024. 


Ook openen ze die dag de tentoonstelling 'Dwaalkruis'. Ga gezellig genieten en meedoen met leuke activiteiten zoals boetseren voor de bodem, vilten of een landschapsatelier voor kinderen. 


Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex