Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 12 september 2024

Stand van zaken Toekomstvisie en Omgevingsvisie

De gemeente Meerssen werkt aan een Toekomstvisie en een Omgevingsvisie. Daarin leggen we vast wat we de komende jaren graag willen bereiken in onze mooie gemeente. Op dit moment zijn we bezig met ateliersessies. Dit is als het ware de werkplaats van het visietraject. Bureau BMC werkt met een aantal medewerkers van de gemeente en vertegenwoordigers van de diverse bouwteams aan de concepten van de Toekomstvisie en Omgevingsvisie. Dat doen we aan de hand van diverse ateliersessies waar we telkens enkele thema's uitdiepen. De afgelopen sessies bespraken we de thema's wonen, gemeenschapszin, voorzieningen, water en natuur. De ateliersessies worden afgerond in de 1e helft van oktober. Na afloop volgt meer informatie. Meer informatie over het traject tot nu toe vind je op onze website.

Lees verder

Neem een kijkje in duurzaamheid op 26 oktober en 2 november 

Interesse in zonnepanelen, een warmtepomp, energieopslag of slim besparen op elektriciteit en gas? Plannen om een ecologische tuin te maken of zuiniger om te gaan met water? Doe dan mee aan de Duurzaam Wonen Route op 26 oktober of 2 november, georganiseerd door de Stichting Duurzaam Meerssen. Veertien inwoners en organisaties laten zien hoe zij hun steentje bijdragen aan de energietransitie, biodiversiteit, natuurbeheer en/of waterbeheersing.

Lees verder

Burendag 'De Ketel'

Op zondag 29 september is van 10.00 tot 16.00 uur burendag bij de Ketel. Op deze dag is er een echte ‘De Ketel’ sale verkoop van mooie spullen (o.a. kleding en speelgoed) tegen vriendelijke prijzen. En zijn er ook kinderactiviteiten op het kerkplein, met springkussen en voetbalkooi (in samenwerking met Trajekt jeugdwerkers). Voor iedere bezoeker is er een gratis kopje koffie en/of thee met een lekker hapje. 

Lees verder

Vervangen openbare verlichting

Binnen de gemeente Meerssen worden vele openbare plaatsen vanwege sociale- en verkeersveiligheid verlicht door de openbare verlichting. Veel al bestaat deze openbare verlichting nog uit verouderde techniek. In de komende periode gaan we daarom meer dan 1000 lichtmastarmaturen vervangen naar LED-verlichting. Daarnaast worden er nog 32 lichtmasten vervangen.

Lees verder

Agenda besluitvormende raadsvergadering 19 september

Op donderdag 19 september is een besluitvormende raadsbijeenkomst. De vergaderingen start om 19.00 uur en vinden plaats in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze website. De agenda en raadsstukken kun je inzien via onze gemeentelijke website. 

Lees verder

Energievisie Meerssen van start

Op dinsdag 10 september vond in Gemeenschapshuis D'n Huppel in Ulestraten de eerste beeldvormende bijeenkomst over de Energievisie Meerssen plaats. Tijdens deze avond zijn veel onderwerpen van de energietransitie aan bod gekomen. Bijvoorbeeld, waar komt onze energie vandaan? En hoe gaat dat veranderen in de toekomst? Welke uitdagingen zijn er in de energietransitie en welke oplossingen zijn beschikbaar? Naast gemeenteraadsleden konden op deze avond ook inwoners met ons meepraten.

Lees verder

POW WOW: theater over de zorg voor onze ouderen

POW WOW is een voorstelling over de zorg voor onze ouderen in de toekomst van ons zorgsysteem. Theater dat leidt tot nieuwe inzichten, verbinding en het bespreekbaar maken van hoe wij voor elkaar gaan zorgen. Speciaal voor iedereen die in de gemeente Meerssen woont en werkt. Datum: 29 september 2024. Tijd: 15.00 uur. Waar: gemeenschapshuis De Stip. De toegang is gratis. Meld je wel even vooraf aan.

Lees verder

Vacature@ Gemeente Meerssen

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Bedrijfsvoering (team I&A) zijn wij op zoek naar: Teamleider Informatisering en Automatisering (I&A). Lees snel de volledige vacaturetekst op onze website. Op onze website staan ook nog andere leuke vacatures!




Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex