Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 3 oktober 2024

Begroting 2025: Gemeente Meerssen investeert in alle kernen

Het college van burgemeester en wethouders biedt de gemeenteraad een sluitende begroting 2025 aan. De gemeente Meerssen staat er financieel goed voor. Niet alleen komend jaar, ook meerjarig is de begroting sluitend. Het college investeert komende jaren in alle kernen om de afgesproken speerpunten rondom participatie en burgerkracht, wonen, gezondheid, water, energietransitie en economie te verwezenlijken. Klik op bovenstaande afbeelding met het driehoekje en bekijk de video! Meer informatie kun je terugvinden op onze website.  

Lees verder

Samen worden we waterweerbaar

Ons klimaat verandert. Hevige regenbuien komen in Limburg steeds vaker voor. Dit kan zorgen voor wateroverlast in jouw omgeving. De overheden in Limburg werken samen aan maatregelen om wateroverlast te verminderen. Toch is wateroverlast nooit helemaal te voorkomen. Zelf kun je ook verschillende dingen doen om je voor te bereiden. Op de vernieuwde website wachtnietopwater.nl vind je veel praktische tips en informatie. Over wat je voor, tijdens en na wateroverlast kunt doen. 

Lees verder

Agenda raadsvergadering donderdag 10 oktober 2024 

Op donderdag 10 oktober 2024 vergadert de gemeenteraad. De vergadering begint om 19.00 uur. Je kunt de vergadering volgen via de livestream op onze gemeentelijke website of bijwonen in de bedrijfskantine van het gemeentehuis (Markt 50 in Meerssen).


Lees verder

Wil je weten of jij al je digitale (overheids)zaken op orde hebt?

Digidingen-desk is dé plek voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar om overzichtelijke en handige informatie te vinden over hun digitale overheidszaken. Of je nu hulp nodig hebt met het aanvragen van DigiD, je studiefinanciering wilt regelen, of zorgtoeslag wilt aanvragen – Digidingen-desk biedt duidelijke stappenplannen, video's en tips per thema. 

Lees verder

In gesprek met Wethouder Smeets over het accommodatiebeleid 

Hoe zit het nu precies met het accommodatiebeleid van de gemeente Meerssen? Waarom gaat het veranderen? Moet ik vrezen voor mijn club en wanneer komt de gemeente met een nieuw plan? Prangende vragen nu de gemeente Meerssen werkt aan de herijking van het accommodatiebeleid. Samen met clubs, verenigingen en andere betrokkenen werken we toe naar een beleid dat voldoende mogelijkheden voor sport, ontmoetingen en recreatie biedt en tegelijkertijd toekomstbestendig is. Wethouder Inge Smeets vertelt er graag meer over. Klik op bovenstaande afbeelding met het driehoekje en bekijk het interview!  

Hoe kijk jij naar de energietransitie?

Volgende week woensdag 9 oktober komt de gemeenteraad bij elkaar in de 2e Beeldvormende Bijeenkomst over de Energievisie Meerssen. Ook jij bent van harte welkom om deze avond bij te wonen! Aanmelden en meer informatie is te vinden op onze website. 

Lees verder

Excursie in de Curfsgroeve

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve, de Curfsgroeve. Op zondag 13 en zaterdag 19 oktober organiseert Het Limburgs Landschap om 10.00 uur in de Curfsgroeve een excursie die ongeveer 2 uur duurt. Meer informatie over deelname en het reserveren van tickets via

Lees verder

Meer Vitaal

Meer Vitaal is een platform op divers gebied. Mensen samen brengen en in beweging krijgen. En daardoor de mentale en fysieke gezondheid te bevorderen! Dit kan samen sporten zijn maar ook samen naar een workshop gaan. Nieuwsgierig naar de activiteiten? Kijk dan eens op de website. 

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex