Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 13 oktober 2023

Gemeentebegroting 2024-2027: Samen verder bouwen

Hoe staat de gemeente Meerssen er financieel voor en wat betekent dat voor de inwoners? Deze week presenteerde het college van burgemeester en wethouders de Meerjarenbegroting 2024-2027. De gemeenteraad bespreekt de gemeentebegroting in een openbare raadsvergadering op maandag 6 november en donderdag 9 november 2023. Op onze gemeentelijke website lees je meer over de begroting. 

Lees verder

Opening binnenspeeltuin camping 't Geuldal

Woensdagmiddag 11 oktober knipten burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en wethouder Louk Bongarts officieel 'de linten' door tijdens de feestelijke opening van de splinternieuwe binnenspeeltuin van camping 't Geuldal in Meerssen! Dit is een nieuwe mijlpaal in het totale speelaanbod dat de camping haar gasten wil bieden. 

Lees verder

Ontwerpen begraafplaatsen Bunde en Meerssen

Afgelopen week vonden twee informatieavonden plaats over de toekomstige inrichting van de begraafplaatsen Meerssen en Bunde. Tijdens de avond werden de ontwerpen gepresenteerd. Was je er niet bij? Je kunt de ontwerpen bekijken op onze gemeentelijke website. 

Lees verder

Gemeente Meerssen 

hijst vredesvlag

Gemeente Meerssen heeft de vredesvlag gehesen en we strijken de Oekraïense vlag. Daarmee willen we onze betrokkenheid tonen bij de gebeurtenissen in het Midden-Oosten, Oekraïne en alle andere landen die in oorlog zijn. Het doet pijn om te aanschouwen hoe levens verloren gaan en gemeenschappen lijden onder de gevolgen van geweld. De vredesvlag die wappert symboliseert ons diepgaande medeleven. Onze gedachten gaan dan ook uit naar alle slachtoffers en hun naasten. 

Lees verder

Heb jij nog een fijne warme winterjas over?

Doe dan mee aan de actie 'Geef een jas en verwarm een hart'. Je helpt daarmee iemand die het erg zwaar heeft aan een warme winterjas. Wethouder Bjorn Molling ging je deze week alvast voor. De vrijwilligers van Stichting Ruggesteun staan klaar om de jassen in ontvangst te nemen.

Lees verder

Burgemeestersontbijt 

Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag. En jong geleerd is oud gedaan! Daarom doet onze gemeente mee met het Burgemeestersontbijt. De missie: een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Locoburgemeester Bjorn Molling kreeg vrijdag 13 oktober groep 4 en 5 van basisschool de Lindegaerd uit Rothem op bezoek. In de bedrijfskantine van het gemeentehuis schoven zij aan voor een gezond ontbijt én een goed gesprek met de locoburgemeester. 

Lees verder

100-100-100 challenge van start

Samen hebben wij als gemeente een doel: minder afval, meer hergebruiken. Om dit doel te behalen maken we huishoudens in gemeente Meerssen bewuster van hun afvalproductie. Dit brengen we in de praktijk door de 100-100-100 uitdaging aan te gaan. 100 dagen lang 100% afvalvrij leven. Dinsdag 10 oktober op de Dag van de Duurzaamheid, klonk het startsein voor de deelnemers en gaan de 100 dagen in. Iedereen die nog mee wil doen, kan zich nog inschrijven. 

Lees verder

Extra waarschuwing wilde zwijnen

Omdat we de laatste week weer meer meldingen krijgen over wilde zwijnen in en rond het bosgebied ten noorden van het Kloosterbos in Bunde plaatst de gemeente extra waarschuwingsborden in het gebied. In alle natuurgebieden.

Lees verder

Agenda raadsadviesvergadering donderdag 26 oktober 

Op donderdag 26 oktober vindt er een digitale raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. 

Lees verder

Spreekuren informatie & advies en maatschappelijk werk in Meerssen

Het is niet voor iedereen eenvoudig om de juiste toegang te krijgen tot hulp, informatie en contactpersonen. Daarom kun je tijdens de spreekuren van Trajekt terecht voor vragen over de WMO, sociale vaardigheden, financiën, huishouden, belastingen enz.    

Lees verder

Denk mee over de toekomst van de speelplekken in Meerssen

Buiten spelen helpt kinderen om lekker in hun vel te zitten. Het is leuk, gezond en goed voor de ontwikkeling. Bovendien dragen speelplekken bij aan de leefbaarheid in de buurt. Ook gemeente Meerssen vindt het belangrijk dat kinderen voldoende en veilige speelplekken hebben. Het realiseren of aanpassen ervan doen we in overleg met de buurt. Zaterdag 28 oktober vindt er weer een bijeenkomst plaats. Wethouder Inge Smeets gaat dan graag in gesprek over de speelplekken in de woonkern Meerssen. Heb je ideeën? Kom tussen 10.30-11.30 uur naar speelplek het Beukeböschke.

Lees verder

Fiets mee met de #posifiets challenge

Tot 11 november fiets je met de #posifiets challenge voor het goede doel en voor jezelf. Iedereen in Zuid-Limburg kan meefietsen voor het goede doel. Tijdens deze #posifiets challenge maken we samen zoveel mogelijk fietskilometers. Deze worden omgezet in een bijdrage aan het Jeugd- en Volwassenenfonds Sport & Cultuur Limburg. Deze fondsen helpen gezinnen in geldnood om toch mee kunnen doen aan sport en culturele activiteiten. Jij in beweging, zij in beweging!

Lees verder

Infoavond toekomst Heilig Hartkerk Rothem

Op woensdag 25 oktober verzorgt het Buurtnetwerk Rothem/Weert een informatieavond voor inwoners van Rothem en Weert over de toekomst van het kerkgebouw in Rothem. De infoavond vindt plaats in gemeenschapshuis de Koel en komt tot stand in samenspraak met pastoor Van Galen.

Lees verder

Webinar 'Anders kijken naar de emoties van je jonge kind'

Op maandag 23 oktober organiseert het CJG043 in samenwerking met Moventis GGZ een gratis webinar over emoties bij jonge kinderen (tot 6 jaar). Heb jij een kleine driftkikker of dramaqueen in huis? Dan is dit webinar zeker interessant voor jou! 

Lees verder

Dementievriendelijk Meerssen

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. We krijgen er dus allemaal mee te maken. Misschien omdat je zelf getroffen wordt door dementie of omdat een naaste de ziekte krijgt. De ziekte is nog steeds niet te genezen. Maar het maakt uit hoe we er als samenleving mee omgaan. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat mensen met dementie op een waardige manier thuis en in hun sociale netwerk kunnen blijven functioneren?

Lees verder

Sta op tegen eenzaamheid

Ook jij kunt vandaag iets betekenen als je eenzaamheid herkent. Voor jezelf of een ander. Als je vermoedt dat iemand in je omgeving zich eenzaam voelt, dan kan een klein gebaar het verschil maken. Heb je zelf te maken met eenzaamheidsgevoelens? Een kleine stap kan het verschil maken. Kijk op de website van 'Een tegen eenzaamheid' voor handige tips. 

Lees verder

Nieuws van de bieb

De bibliotheek in Meerssen organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten. Leerzame workshops, voorleesuurtjes, koffiemomenten en nog veel meer. Kijk op de website voor de agenda.

Lees verder

Wandelingen en excursies Stichting Limburgs Landschap

Op de website van Stichting het Limburgs Landschap vind je allerlei informatie over mooie wandelingen en excursies. Zo is er op 15 en 21 oktober een publieksexcursie door de Curfsgroeve. En zondag 22 en zaterdag 28 oktober is er een excursie om 10.00 uur in groeve 't Rooth bij Bemelen. 

Lees verder

Activiteiten van IVN Meerssen 

IVN-Meerssen organiseert het hele jaar door mooie wandelingen en interessante excursies en bijeenkomsten. Kijk eens op hun website voor meer informatie. 

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Wilde zwijnen

Tweede Kamerverkiezingen

Informatiepagina Wateroverlast

Militaire oefening in gemeente Meerssen 

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex