Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief | 16 juni 2023

Leegstaand rijksmonument wisselt van eigenaar: 
herbestemming De Auw Kerk in Bunde tot wooncomplex

Op 12 juni heeft het college van B&W besloten om tot verkoop over te gaan van De Auw Kerk in Bunde. Nieuwe eigenaar Tenzin Vastgoed BV wil in het voormalige kerkgebouw woningen realiseren. Voordat de beoogde woningbouw kan plaatsvinden, moet de gemeenteraad de bestemming 'maatschappelijk' wijzigen in 'wonen'. 

Lees verder

Update gewijzigde tijden afvalinzameling

Vanwege de hoge temperaturen halen we uw afval komende tijd eerder op. Sinds woensdag 14 juni is de afvalinzameling om 06.00 uur gestart. Zorg in verband met deze aangepaste ophaaltijden dat je afval op tijd buiten staat. Je mag het afval al de avond van tevoren vanaf 20.00 uur buitenzetten. 

Lees verder

Vervolg raadsvergadering op maandag 19 juni

De raadsvergadering van donderdag 15 juni werd omstreeks 23.30 uur geschorst. Het vervolg van de openbare vergadering is op maandag 19 juni. Aanvang 19.00 uur. 

Lees verder

Zomerpodium Meerssen

Zomerpodium Meerssen doet zijn naam eer aan, want aanstaande zondag 18 juni kun je in zomerse temperaturen op de Markt van Meerssen genieten van Duo Sjappoo. We zien jullie graag om 13.30 uur op de Markt voor een gezellige muzikale zomerse middag! n.nl

Lees verder

Werkzaamheden watergangen langs de A79

Fietsers/wandelaars let op! De komende week starten werkzaamheden aan de watergangen parallel aan snelweg A79. Het afvoeren van de grond vindt plaats met vrachtwagens via een gedeelte van de Dellenweg, Oliemolenweg, Oliebergweg en Ijzerenkuilenweg. Tijdens de afvoer van grond leiden verkeersregelaars het verkeer in goede banen. 

Lees verder

Webinar liefdevol grenzen stellen & chatspreekuur slaapproblemen

Op maandag 3 juli organiseert het CJG043 in samenwerking met antroposofisch docent en coach Tessie Strijdonk een gratis webinar over liefdevol grenzen stellen in het ouderschap.


Op maandag 10 juli vindt de volgende editie plaats van het maandelijkse chatspreekuur 'Slaapproblemen bij Kinderen'. Heb jij een vraag over het (niet) slapen van jouw baby, peuter/ kleuter, schoolkind of puber?

Lees verder

Het is warm!

Warm zomerweer: voor veel mensen de tijd om te genieten! Een groot gedeelte van onze tijd brengen we buiten door. Lekker ontspannend en dus goed voor onze gezondheid. Maar te veel hitte is niet goed en kan zelfs gevaarlijk zijn. Met name kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen en chronisch zieken moeten extra alert zijn als de temperatuur stijgt. 

Lees verder

Lokaal nieuws voortaan op Heuvelland Vandaag

Het Valkenburgse en Meerssense nieuws is voortaan te volgen via nieuwsplatform Heuvelland Vandaag. Via de website van Meer Vandaag en TV Valkenburg zijn alleen nog uitzendingen terug te kijken. Naast de twee omroepen sluit ook 3Heuvelland (Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals) zich aan bij het nieuwsplatform.

Lees verder

Nationale Archeologiedagen

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni vinden de Nationale Archeologiedagen plaats. Het thema is dit jaar 'Wegwijs in onze geschiedenis'. Bezoekers kunnen zelf het verleden ontdekken. Dat ontdekken kun je in een museum, maar ook te voet of met de fiets. In gemeente Meerssen kan dat met de routes van de ViaBelgica of de ArcheoRouteLimburg. Lees verder voor het programma.

Lees verder

Gemeente Meerssen geeft geen gemeentegids meer uit

Sinds 2016 geeft de gemeente Meerssen géén gemeentegids meer uit. Er zijn commerciële bedrijven die soortgelijke gidsen uitgeven. Zij kunnen ondernemers, verenigingen en instellingen benaderen voor (betaalde) advertenties of controle van gegevens. Let altijd goed op of aan controle, aanpassen en opname van gegevens kosten verbonden zijn! Deze bedrijven werken dus NIET samen met de gemeente Meerssen. 

Lees verder

Start aanleg Blauwe Loper

Om wateroverlast zoveel mogelijk te beperken, scheiden we het regenwater van het vuilwaterriool met behulp van afzonderlijke regenwaterriolen. Dit regenwater moet echter ook weer afvoeren naar een beek of rivier. Daarom leggen we de zogenaamde 'Blauwe Loper' aan. Dit is de transportleiding richting de Geul. Eind juni/begin juli hebben we kennis gemaakt met de aanleg in de Pastoor Dom. Hexstraat en Hoogveldweg. De aannemer organiseert binnenkort een infobijeenkomst. 

Lees verder

Speel Crimitalk tijdens de Weekmarkt op 22 juni

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren betrokken zijn bij criminaliteit. 'Crimitalk' is een kaartspel, dat ouders helpt om met hun kinderen het gesprek aan te gaan over criminaliteit, drugs, wapens, uitbuiting en cybercriminaliteit. Op 22 juni kun jij tijdens de Weekmarkt in Meerssen Crimitalk spelen met de Jeugdboa. 

Lees verder

Publieksexcursie Curfsgroeve

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve, de Curfsgroeve. Ruim 70 jaar werd daar mergel gewonnen. Op zondag 18 en zaterdag 24 juni organiseert Het Limburgs Landschap om 10.00 uur in de Curfsgroeve een excursie. Aanmelden verplicht!

Lees verder

Limburgse Veteranendag 

Op zaterdag 17 juni vindt in het Nationaal Herdenkingspark aan de Maastrichterweg te Roermond voor de 18e keer de Limburgse Veteranendag plaats. Dit evenement wordt georganiseerd ter ere van de Limburgse Veteraan en geeft aan de inwoners van Limburg de gelegenheid hun waardering te tonen aan de Limburgse Veteraan voor zijn/ haar inzet voor vrede en veiligheid. De recente ontwikkelingen in Oekraïne hebben wel aangetoond hoe belangrijk deze inzet voor ons allemaal is.

Lees verder

Muziekmiddag Seniorenvereniging Bunde

Seniorenvereniging Bunde organiseert op woensdag 28 juni een gezellige muziekmiddag in zaal de Vos in Bunde. Aanvang 14.00 uur.

De toegang tot deze muziekmiddag is gratis. Niet alleen leden van de seniorenvereniging zijn welkom maar iedereen die van een gezellige muziek en meezingmiddag houdt. Neem familie, kennissen en vrienden mee en geniet samen van een gezellige middag.

Lees verder

Vraag vóór 1 juli 2023 uw subsidie voor 2024 aan

Wilt u een basissubsidie (waarderingssubsidie en/of stimuleringssubsidie) of evenementensubsidie aanvragen voor het jaar 2024? Dan kunt u dit doen tot uiterlijk 1 juli 2023. U moet uw subsidieaanvraag vóór deze datum indienen. Kijk voor de voorwaarden, criteria en meer informatie op onze website.

Lees verder

Jeugdfonds Sport & Cultuur: Meedoen is belangrijk

Geen geld voor de voetbalclub, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo? Kun je het lidmaatschap of de contributie niet (meer) betalen? Vraag hulp! Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld. Ga naar kieseenclub.nl en dien jouw aanvraag in, zodat jouw kind lid kan blijven of worden.

Lees verder

Bijeenkomst over Knopen Lopen 

Op woensdag 28 juni van 16.00 tot 20.00 uur is er een bijeenkomst over het project Knopen lopen. Er komt in Zuid-Limburg namelijk een compleet netwerk bij. Inwoners van gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht kunnen bijdragen aan dit concept.

Lees verder

Agenda raadsadviesvergadering 

Op donderdag 22 juni vindt er een digitale raadsadviesvergadering plaats. De vergadering start om 19.00 uur. Je kunt de vergadering volgen via de livestream op de gemeentelijke website. Hier vind je ook de agenda. 

Lees verder

Jezelf leren kennen door kunst

Meerssen kent en kende veel kunstenaars. Het verhaal achter de kunst en de kunstenaar is telkens weer bijzonder om te horen.Naar verwachting zal mevrouw Timmermans deelnemen aan een expositie in het Kunsthuis in januari 2024. Tevens wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een expositie in het Erfgoedhuis later dit jaar.

Lees verder

Koffiemoment op vrijdagochtend in bibliotheek Meerssen

Op verzoek start de bibliotheek Meerssen naast maandagmiddag (van 14.00 tot 16.00 uur) een tweede koffiemoment op vrijdagochtend. Vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur is iedereen welkom in het leescafé van de bibliotheek in Meerssen. Gastvrouwen Thera en Suzanne staan klaar met een kopje koffie of thee, met natuurlijk iets lekkers erbij.

Lees verder

Denk mee over de toekomst van de speelplekken in Rothem

Buiten spelen en samen spelen helpt kinderen om lekker in hun vel te zitten. Het is leuk, gezond en goed voor de ontwikkeling. Gemeente Meerssen vindt het belangrijk dat kinderen voldoende en veilige speelplekken hebben in de wijk. Heb jij ideeën en wil je meedenken over de speelplekken in Rothem?

Lees verder

Late-avondwandelingen: op zoek naar vuurvliegjes

Wie komt er nog ooit in een donker bos? IVN-Meerssen nodigt u uit om mee te gaan met een late-avondexcursie op 19 en 21 juni. We beleven de sfeer van een lange zomeravond.Het fluiten van de vogels gaat over in een stilte, waarin de jonge uilen misschien gaan roepen. Vleermuizen verlaten hun dagverblijf en gaan op insectenjacht. De invallende duisternis maakt waarschijnlijk de glimwormen (vuurvliegjes) actief.

Lees verder

Huiskamers in de Gemeente Meerssen

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Militaire oefening in gemeente Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex