Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief -  15 maart 2024

Zet jij je fietshelm op?

Gemeente Meerssen is de samenwerking aangegaan met dr. Marcel Aries, neuroloog/intensivist aan Maastricht UMC, en mede-initiatiefnemer van Artsen voor Veilig Fietsen om ook in Gemeente Meerssen aandacht te vragen voor het dragen van een fietshelm. In maart doen daarom studenten van de Zuyd Hogeschool en het Vista-college op verschillende plekken in Meerssen onderzoek naar het dragen van fietshelmen door het aantal fietsers met en zonder helm te tellen. Op de 10 april ontvangt gemeente Meerssen de resultaten van dit onderzoek.

Lees verder

MeerVitaal Café: Inspiratiesessie voor clubs

Worstelt jouw club ook met vragen als 'hoe zorgen we ervoor dat onze leden ook vrijwilligerstaken gaan doen? ' en 'hoe vergroten we de binding met de club onder de huidige leden?' Kom dan naar de inspiratiesessie Ledenbinding op donderdag 4 april 2024.

Lees verder

Een blijk van waardering voor uw mantelzorger: vraag het mantelzorgcompliment aan

ok dit jaar willen we vanuit de gemeente onze dankbaarheid tonen voor de geweldige inzet van jouw mantelzorger door middel van het beschikbaar stellen van het mantelzorgcompliment. Je kunt het mantelzorgcompliment aanvragen tot 1 april 2024.

Lees verder

Vooraankondiging raadsvergadering donderdag 11 april 2024

Op donderdag 11 april 2024 vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats, aanvang 19.00 uur. De vergadering vindt plaats in de bedrijfskantine van het gemeentehuis te Meerssen. Tevens kunt u de vergaderingen volgen via de livestream op www.meerssen.nl.

Lees verder

Agenda oordeelsvormende raadsbijeenkomsten woensdag 27 maart en donderdag 28 maart 2024

Op woensdag 27 maart en donderdag 28 maart 2024 vinden er oordeelsvormende raadsbijeenkomsten plaats. De vergaderingen starten om 19.00 uur en vinden plaats in de bedrijfskantine van het gemeentehuis te Meerssen. Tevens kunt u de vergaderingen volgen via de livestream op www.meerssen.nl.

Lees verder

Wie verdient een Jeugdlintje?

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Ken je iemand die een Jeugdlintje verdient? Je kunt hem/haar tot 1 april 2024 nomineren.

Lees verder

Verenigingen: grijp jullie kans om de toekomst van onze gemeente mee vorm te geven! 

De gemeente Meerssen staat voor de uitdaging om een toekomstvisie en omgevingsvisie te ontwikkelen. Hierin leggen we vast wat onze ambities zijn voor de komende jaren in Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten. Het gaat om zaken als leefbaarheid, woningbouw, bereikbaarheid en zorg. We nodigen iedereen in onze gemeente, ook verenigingen, uit om actief deel te nemen.

Lees verder

Op zoek naar een leuke baan? Loop eens binnen bij de bibliotheek voor advies

Op donderdag 21 maart is er voor het eerst een inloopspreekuur van Podium24 voor werkzoekenden in de gemeente Meerssen. Je bent van harte welkom in de Bibliotheek Meerssen. Boy Ramakers helpt je graag om een baan te vinden die écht bij je past!

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Wilde zwijnen

Informatiepagina wateroverlast

Bekendmakingenssen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex