Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief -  29 maart 2024

Meld jouw held

Meld jouw held! ⭐ - wie verdient er volgens jou een Jeugdlintje in gemeente Meerssen? Het Jeugdlintje is bedoeld voor jongeren die zich op bijzondere wijze inzetten voor onze samenleving. Dit kan bijvoorbeeld een eenmalige bijzondere prestatie zijn, maar bijvoorbeeld ook langdurige hulpvaardigheid. Het lintje kan worden toegekend aan een jeugdige of aan een groep jeugdigen (bijvoorbeeld een hele schoolklas). Er hoeft overigens nadrukkelijk geen sprake te zijn van een heldendaad 💪💥

Lees verder

Maatregelen overlast jongeren bij Kindcentrum De WereldSter

Vernielingen, intimiderend gedrag en het ongewenst betreden van gebouwen door jongeren... Het komt de laatste tijd steeds meer voor op het terrein van Kindcentrum De WereldSter in Meerssen. Alle maatregelen en gesprekken met jongeren & hun ouders ten spijt neemt de overlast de laatste tijd alleen maar toe. De maat is nu dan ook echt vol! Het is tijd voor zwaardere maatregelen.  

Lees verder

Themabijeenkomst Revitalisering

Op donderdag 4 april vindt een themabijeenkomst plaats voor de gemeenteraad over het proces van de revitalisering Gemeente Meerssen. Aanvang 19.30 uur. Je kunt de themabijeenkomst volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. 

Lees verder

Bekendmakingen overheid direct in je mail

Vanaf 15 april ontvangen inwoners van de gemeente Meerssen maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid.

Lees verder

Denk mee over de Toekomstvisie! Heb jij je al aangemeld?

De gemeente Meerssen werkt aan een toekomstvisie en omgevingsvisie. Daarin leggen we vast wat we de komende jaren graag willen bereiken in onze mooie gemeente. Het gaat bijvoorbeeld over leefbaarheid, woningbouw, bereikbaarheid en zorg in Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten. We nodigen alle inwoners en verenigingen van de gemeente Meerssen van harte uit om mee te doen!

Lees verder

Gemeentehuis 1 april gesloten

In verband met Pasen is het gemeentehuis gesloten op maandag 1 april. Wij wensen je fijne Paasdagen toe. 

Lees verder

Gemeente Meersen zet eerste stap in vergroenen schoolpleinen

De gemeente Meerssen heeft een geweldige stap gezet om de schoolpleinen groener te maken door een tiental bomen te planten op verschillende schoolpleinen.

Lees verder

Ontwikkelingen woningbouw in onze gemeente

In onze gemeente zijn we actief bezig met het bouwen van nieuwe woningen. Wil je meer weten over de diverse woningbouwprojecten verspreid over de hele gemeente? Kijk dan eens bij de projecten op onze website. Ben je geïnteresseerd in een van deze projecten? Neem dan contact met ons op.

Lees verder

Reisdocumentenpiek: vraag op tijd je paspoort of id-kaart aan

Ga je op vakantie in de meivakantie? En verloopt jouw paspoort en/of identiteitskaart bijna? Om wachttijden te verminderen, raden we aan om je reisdocument minimaal 1 maand van tevoren online aan te vragen vooral als je deze nodig hebt voor bijvoorbeeld een vakantie. 

Lees verder

Oproep veteranen en oud-militairen - Dodenherdenking

Het gemeentebestuur van Meerssen nodigt graag alle veteranen en oud- militairen uit die betrokken zijn geweest bij militaire (vredes)missies buiten Nederland om tijdens de Dodenherdenking op zaterdag 4 mei 2024 om 19.30 uur aanwezig te zijn op het binnenplein van het bestuurscentrum te Meerssen.

Lees verder

Vacature specialist managementassistente

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Binnen de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een: Managementassistent(e) (0,7 fte) Als managementassistent(e) ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse secretariële ondersteuning van de manager en medewerkers van de afdeling Samenleving.

Interesse? Lees snel verder!

Lees verder

Extra reanimatiecursus in Geulle

Vanwege de vele aanmeldingen voor de reanimatiecursussen in onze gemeente organiseert Hartveilig een extra cursus in Geulle. Wil je ook een cursus volgen en Burgerhulpverlener worden? Meld je dan nu aan! Als elke seconde telt, kun jij het verschil maken! 

Lees verder

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Meerssen 

Bevolkingsonderzoek Nederland start medio april 2024 met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Meerssen. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in het postcodegebied 6231, 6235, 6237, 6241 en 6243 wonen, ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek.

Lees verder

Kinderen zingen de toekomst tegemoet

Kinderen en hun familie waren op zondagochtend 24 maart uitgenodigd om op een bijzondere locatie, de Synagoge in Meerssen, samen met Marijke Greweldinger de lente tegemoet te zingen. Frans van Libergen zorgde voor de muzikale begeleiding.

Lees verder

Het broedseizoen is begonnen! Honden aan de lijn!

Natuurorganisaties vragen om rust in de Kraamkamer van Moeder Natuur. De paddentrek is begonnen, de lentebloemen zijn volop in bloei en vogels maken zich op voor het broedseizoen. De toegenomen voorjaarsdrukte en publieke interesse in de natuur kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen. Natuurorganisaties vragen bezoekers daarom om rekening te houden met kwetsbare dieren in natuurgebieden.

Lees verder

Watertaps Meerssen weer open met Pasen

Het is weer voorjaar. Hét moment om alle Limburgse watertaps, ook die in de gemeente Meerssen weer aan te sluiten. Je kunt vanaf de Paasdagen ook buitenshuis weer genieten van een gezonde en duurzame dorstlesser, namelijk Limburgs drinkwater!

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 Vragen & Antwoorden -

Activiteiten IVN Meerssen

- Bekendmakingen 

Besluiten college van B&W

- Platform Meer Vitaal 

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex