Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 5 april 2024

Reisdocumentenpiek: vraag op tijd je paspoort of id-kaart aan

Ga je binnenkort op vakantie en verloopt jouw paspoort en/of identiteitskaart bijna? Veel inwoners moeten dit jaar hun paspoort of identiteitskaart vernieuwen. Wij verwachten dan ook flinke drukte bij de balies. Om wachttijden te verminderen, raden we aan om je reisdocument minimaal één maand van tevoren online aan te vragen. Vooral als je deze nodig hebt voor bijvoorbeeld een vakantie. Wacht dus niet te lang en vraag tijdig aan!

Lees verder

Agenda besluitvormende raadsvergadering

Op donderdag 11 april vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze website. Lees verder voor de agendapunten van deze vergadering.

Lees verder

Gemeente pakt eikenprocessierups aan

De komende maanden is de harige processierups opnieuw in eikenbomen te vinden. De brandharen van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. We nemen maatregelen om overlast te voorkomen. De afgelopen jaren troffen we steeds minder eikenprocessierupsen aan. Goed nieuws dus! 

Lees verder

Praat met de mensen met dementie en niet over hen

Dat is één van de waardevolle tips die de werkgroep 'dementievriendelijk Meerssen' kreeg tijdens de bespreking van het actieplan Dementievriendelijk Meerssen met betrokken inwoners en professionals. Het leven stopt niet na de diagnose dementie. Mensen met dementie kunnen betekenisvol blijven meedoen in een dementievriendelijk Meerssen.

Lees verder

Bekendmakingen overheid direct in je mail

Vanaf 15 april ontvangen inwoners van de gemeente Meerssen één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. 

Lees verder

Lentewandeling maken? 
Let op wilde zwijnen

Wilde zwijnen leven in en rond alle natuurgebieden in Zuid-Limburg. Ook in onze gemeente kun je ze tegenkomen. Een lentewandeling maken in onze natuur/bosgebieden? Volg dan de leefregels in de natuur (lees verder). Zo zorgen we samen voor rust in de natuurgebieden en dat mens en dier samen kunnen leven. 

Lees verder

Dodenherdenking Gemeente Meerssen

Op zaterdag 4 mei 2024 herdenken we de oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Op het binnenplein van het Bestuurscentrum van de gemeente Meerssen begint om 19.30 uur een plechtige bijeenkomst. 

Lees verder

Oproep veteranen en oud-militairen

Het gemeentebestuur nodigt graag alle veteranen en oud- militairen uit die betrokken zijn geweest bij militaire (vredes)missies buiten Nederland tijdens de dodenherdenking op 4 mei om 19.30 uur aanwezig te zijn bij de herdenkingsplechtigheid.

Lees verder

Bijstelling klimaatdoelen: wat betekent dat voor jou en je VvE?

Wat is er nieuw, hoe zat het ook al weer en wat betekent dat voor jou en je VvE? Lees verder voor meer informatie. 

Lees verder

Snoeiwerkzaamheden weide Westbroek in Geulle

Ben je geïnteresseerd in hoe je een hoogstamfruitboom moet snoeien? Kom dan zaterdag 13 april eens kijken bij de weide in Westbroek (Geulle). Hoogstambrigade Brindil geeft uitleg over de snoeiwerkzaamheden.

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex