Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 12 april 2024

Gemeente Meerssen start met proef schapenbegrazing

Schapen laten grazen heeft voordelen voor de natuur en het milieu. De schapen verspreiden bloemen- en kruidenzaden met hun vacht, hoeven en poep. Daardoor groeit er minder gras en gaan er meer bloemen en kruiden bloeien. En daar leven insecten en vogels weer van. Het grazen door schapen is ook goed voor het milieu. Er is geen brandstof nodig om te maaien. Het gras wordt op een natuurlijke manier kort gehouden. En het ziet er ook nog eens heel bijzonder uit, die schapen in de wijk.

Lees verder

Bouwteams toekomstvisie en omgevingsvisie volop aan de slag!

Op 9 april vond de tweede bijeenkomst plaats in het kader van de ontwikkeling van een toekomstvisie en een omgevingsvisie voor de gemeente Meerssen. Tien bouwteams met inwoners en andere belanghebbenden presenteerden aan elkaar en aan raadsleden hun eerste ideeën voor de toekomst van Meerssen. De teams gaan de komende periode verder met het opstellen van hun eigen visie. Lees meer over de tussentijdse bijeenkomst op onze website. 

Lees verder

Energiebespaaractie

De prijzen van energie zijn flink gestegen. Dit zie je waarschijnlijk ook op je energierekening. Wij willen je als gemeente Meerssen graag helpen om nu en in de toekomst energie te besparen. Daarom bieden we iedereen die in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag een extra helpende hand.

Lees verder

Bekendmakingen overheid direct in je mail

Vanaf 15 april ontvangen inwoners van de gemeente Meerssen één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. 

Lees verder

Intentieverklaring getekend voor zonnepanelen langs snelwegen in Zuid-Limburg

Gemeenten, Provincie en Rijk willen duurzame energie opwekken langs snelwegen in Zuid-Limburg. Deze week hebben de partijen een intentieverklaring ondertekend om samen in het Programma Opwek van Energie op Rijksvastgoed (OER) te gaan verkennen of de beoogde locaties hiervoor geschikt zijn. 

Lees verder

Opfriscursus voor fietsers van 50-plus

Veilig Verkeer Nederland organiseert in de gemeente Meerssen een gezellige gratis opfriscursus voor fietsers. In middag is er een praktijkgedeelte. Alle 50-plussers die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. In opdracht van de regio Maastricht Heuvelland organiseren we dit jaar een aantal van deze VVN Opfriscursussen. 

Lees verder

Uitbreiding blauwe zones in Meerssen-centrum

Meerssen gaat het aantal blauwe zones verder uitbreiden. Zo komen er een aantal blauwe zones bij in het centrum van Meerssen op plekken waar nu betaald parkeren van kracht is, zoals de Bunderstraat, Beekstraat en Kruisstraat. 

Lees verder

Rookvrij sporten? 

Logisch natuurlijk!

Roken en sport horen natuurlijk eigenlijk niet samen. Toch wordt er nog in menige sportkantine gerookt. Hoe is dat in de gemeente Meerssen? En wat zijn de plannen voor de toekomst? Bij Tennis en Padelclub Volharding in Meerssen is naast het clubhuis nu ook het terrein rookvrij.

Lees verder

Tijdelijke wijziging 

Gemeenteraad Meerssen

Tijdens de raadsvergadering van 11 april 2024 is de heer Frank Lam beëdigd als vervangend raadslid in de gemeente Meerssen. Frank Lam (BRUG-M) volgt tijdelijk de heer Jan Gulikers op, die wegens ziekte afwezig is.

Vacature! Wij zoeken een ...

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Wij zoeken een aanpakker Openbare orde en Veiligheid (1 fte). Samen met jouw collega's zet jij je in voor de veiligheid van inwoners, bezoekers en organisaties in onze gemeente. Meer weten of heb je interesse? Lees snel verder en solliciteer!

Lees verder

Vooraankondiging raadsvergadering 29 mei 

Op donderdag 29 mei vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis in Meerssen. Het is ook mogelijk om de vergaderingen te volgen via de livestream op onze gemeentelijke website.

Lees verder

Themabijeenkomst spreidingswet / Huisvestingsopgave 

Op maandag 13 mei 2024 is er een themabijeenkomst over de Spreidingswet / Huisvestingsopgave. De bijeenkomst start om 19.00 uur (verwachte eindtijd: 21.30 uur). Je kunt de bijeenkomst ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website.

Lees verder

Financiële tegemoetkoming agrariërs bij maatregelen om water vast te houden op landbouwpercelen

Waterschap Limburg zet zich ook dit jaar in om agrariërs te ondersteunen bij het vasthouden van water op landbouwpercelen in Zuid-Limburg. De stimuleringsregeling die de afgelopen twee jaar actief was wordt opnieuw opengesteld, waarbij de aanvraagprocedure vereenvoudigd is ten opzichte van het eerste jaar om de toegankelijkheid te vergroten.

Lees verder

Amstel Gold Race kijken of zelf fietsen?

Aanstaande zondag 14 april rijdt de Amstel Gold Race door Bunde en Geulle. Voor deze wielerwedstrijd zetten we geen wegen af. Bij doortocht wordt het verkeer tegengehouden.

Lees verder

Een beeldend en muzikaal concert

Op zaterdagavond 6 april genoten 300 bezoekers van het concert van de harmonie Sint Agnes in Bunde. De titel van het concert was Agnes @ the movies. Er was veel beeldmateriaal bij de muzikale stukken. De bezoekers werden getrakteerd op een sprankelend concert. En dat in een bijzonder ambiance: in de opleidingsruimte voor vliegtuigtechniek van Vista College in Beek.

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex