Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 7 juni 2024

Terugblik op informatiebijeenkomst resultaten onderzoek Geulmonding en pilot woningscan wateroverlast

Op 4 juni 2024 waren zo'n honderdvijftig inwoners uit de gemeente Meerssen aanwezig bij een informatieavond in gemeenschapshuis De Stip georganiseerd door Stichting Water-Stop.NU en Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL). Tijdens de avond presenteerde WRL de resultaten van het onderzoek naar de maatregelen voor de Geulmonding. Ook gaven ze uitleg over de pilot voor het uitvoeren van woningscans om woningen te beschermen tegen wateroverlast. Stichting Water-Stop.NU gaf een update over hun activiteiten van de afgelopen periode.

Lees verder

Beleef de Dag van het Water 

op zondag 30 juni 2024  

Kom op zondag 30 juni 2024 naar Valkenburg voor de Dag van het Water en ontdek hoe we Limburg beter voorbereiden op en beschermen tegen wateroverlast. Kom meer te weten over maatregelen die de overheden nemen en ontdek wat je zelf kunt doen om je voor te bereiden en je woning te beschermen!

Er zijn ook leuke en leerzame dingen te doen speciaal voor kinderen. Een dag vol waardevolle tips en inspiratie. Mis het niet! Je bent van harte welkom van 12.00-17.00 uur bij de Polfermolen in Valkenburg.

Lees verder

Gemeente Meerssen maakt halverwege bestuursperiode de balans op

Gemeente Meerssen sluit de Jaarrekening 2023 positief af. Wethouder Bjorn Molling: ‘’In deze Jaarrekening kijken we terug op 2023. Hoe hebben we ons geld ingezet en wat hebben we kunnen realiseren voor Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten? We kijken met tevredenheid terug. Veel zaken uit ons bestuursakkoord ‘Samen Verder Bouwen’ konden we in gang zetten of afronden. Dit is ons gelukt door te werken vanuit een gezonde financiële positie en met ondersteuning van een groeiende en lerende ambtelijke organisatie. Zo zetten we stappen om woningbouw mogelijk te maken en aan te jagen, om de kernen leefbaar te houden en er voor te zorgen dat iedereen kan meedoen. Zo werken we aan een veiligere, gezondere en duurzamere gemeente.”

Lees verder

Verkiezingen Europees Parlement

Op 6 juni vonden in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. In veel andere EU-landen is de verkiezing op zondag 9 juni. Uitslagen mogen van overheidswege pas bekend worden gemaakt als de laatste stembus sluit. Dit is om 23.00 uur op zondag 9 juni. De voorlopige uitslag van de gemeente Meerssen vind je maandag 10 juni op onze verkiezingspagina. 

Lees verder

Helpende handen gezocht bij (dreigend) hoogwater 

Om in geval van (dreigend) hoogwater zo snel mogelijk maatregelen te kunnen nemen, zijn buurtgroepen in onze gemeente draaiboeken aan het uitwerken voor hun eigen buurt. Gemeente en Waterschap ondersteunen hierbij. De eerste draaiboeken zijn klaar! Deelnemers aan de buurtgroepen kunnen in geval van (dreigend) hoogwater alle hulp gebruiken! Wil jij of bijvoorbeeld jouw vereniging helpende handen bieden in geval van (dreigend) hoogwater? Meld je dan aan!

Lees verder

Informatiebijeenkomst woningbouw kern Ulestraten

Donderdag 20 juni organiseert de gemeente Meerssen een infobijeenkomst over woningbouw in de kern Ulestraten. Aanvang 19 uur in D'n Huppel. Het college van B&W heeft in haar Bestuursakkoord de ambitie uitgesproken om extra woningen te realiseren. In elke kern willen we nieuwe woningen bouwen, zo ook in Ulestraten. Tijdens de bijeenkomst komen drie woningbouwprojecten aan bod. Bots Bouw geeft een toelichting over Centrumplan fase 1 (25 woningen) en Steijnsdevries geeft een toelichting over de herbestemming van de voormalige Dorpskroon (8 woningen). Vervolgens geeft de projectleider Lou Corsten van de gemeente toelichting op het realiseren van woningen op de voormalige tennisvelden aan Pastoor van Eijsstraat 31. Je bent van harte uitgenodigd.

Lees verder

Inloopbijeenkomst woningbouw Geulle 

Projectontwikkelaar HVG Real Estate BV uit Roermond krijgt de kans om het stuk grond aan de Burgemeester Thijssenlaan in Geulle te kopen en er woningen te bouwen. Het plan van de projectontwikkelaar omvat 5 patiowoningen (koop), 9 huurappartementen en 9 koopappartementen. Alle woningen zijn levensloopbestendig, dus geschikt voor zowel starters als senioren die tot op hogere leeftijd zelfstandig willen wonen. De projectontwikkelaar hield op 6 juni hierover een informatiebijeenkomst in Geulle.

Lees verder

Vooraankondiging 
raadsvergadering

Op donderdag 27 juni vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis . Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. 

Lees verder

Limburgse Veteranendag

Op zaterdag 15 juni 2024 is de 19e editie van Limburgse Veteranendag in het Nationaal Herdenkingspark aan de Maastrichterweg in Roermond. Deze dag is een belangrijk evenement om stil te staan bij de inzet van veteranen en om hen te bedanken voor hun werk. Het is ook een leuke dag voor jong en oud met een gevarieerd programma. 

Lees verder

Lekker bewegen met de QR-FIT beweegroute

Wethouder Smeets heeft op 5 juni de nieuwe QR-FIT beweegroute in Meerssen officieel geopend. Deze route, voor iedereen vrij toegankelijk en niet leeftijdsgebonden, bestaat uit twee wandelpaden. Op twaalf palen staan QR-codes die linken naar op maat gesneden oefeningen.

Lees verder

Pilot woningscans tegen wateroverlast 

Vanuit het programma WRL zijn in 9 pilotgemeenten (Beesel, Gulpen-Wittem, Meerssen, Roerdalen, Roermond, Sittard, Valkenburg, Venlo en Voerendaal) zogeheten Water Adviesteams opgericht. Dit zijn teams die bewoners ondersteunen bij de voorbereiding op (extreme) wateroverlast om zo hun woningen en bedrijfspanden beter te beschermen. Bewoners in de geselecteerde gebieden van de pilotgemeenten kunnen zich kosteloos aanmelden voor een woningscan. In totaal gaat het vooralsnog om 1.000 woningscans. Mensen voor wie dit geldt, hebben een brief ontvangen

Lees verder

Peter over de klimaatvlag

Wist je dat er een heuse klimaatvlag bestaat? Peter Kersten uit Meerssen heeft er een in zijn tuin hangen. Hij vertelde in het programma Ongerwaeg op L1 in geuren, maar vooral in kleuren wat elk detail van de vlag betekent. Peter zet zich namelijk in voor een betere wereld, voor zichzelf én de mensen die na hem komen.

Bekijk de uitzending

VvE-café over verduurzaming

Je hebt ambities met je VvE om te verduurzamen, maar je loopt in het proces ergens tegenaan. Ook kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 

Dan kan het handig zijn om van andere VvE's te horen hoe zij te werk zijn gegaan. Het VvE-café biedt de mogelijkheid om onder het genot van een drankje op een informele manier ervaringen te delen met andere VvE's. Je bent van harte welkom op donderdag 20 juni bij Café ‘t Vereinshoes, Koperstraat 21 in Vaals om 19.00 uur. Deelname is gratis. 

Lees verder

De laatste tango bij De Vos

Op 2 juni organiseerde Seniorenvereniging Bunde de laatste dansmiddag in zaal de Vos. Deze locatie gaat namelijk gesloopt worden. De middag werd druk bezocht door de vaste groep dansers, maar ook door vele anderen om samen dit afscheid te vieren. Maar er was ook goed nieuws: Seniorenvereniging Bunde is erin geslaagd om een geschikte nieuwe locatie te vinden: gemeenschapshuis De Koel in Rothem.

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex