Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 14 juni 2024

Kinderen en senioren samen in beweging tijdens Wandel4daagse

Van 10 t/m 14 juni vond de jaarlijkse wandel4daagse plaats in de gemeente Meerssen. Dit bijzondere evenement bracht jong en oud samen voor vier dagen vol beweegplezier en waardevolle ontmoetingen. Gedurende deze dagen hebben groepjes kinderen en senioren samen gewandeld, met als hoogtepunt de feestelijk warming-up door niemand minder dan acteur, presentator en danser Juvat Westendorp vanuit JOGG Nederland. Zijn enthousiasme en energie zorgden ervoor dat iedereen goed voorbereid aan de wandeltocht begon. Wat een feestje was het! Wethouder Sport en Bewegen Inge Smeets gaf samen met Juvat het startsein. 

Lees verder

Fietshelmenactie verlengd

Het dragen van een fietshelm vermindert de kans op ernstig hersenletsel met 60 procent en op dodelijk hersenletsel met 71 procent. Reden voor onze gemeente om op diverse manieren aandacht te vragen voor het dragen van een fietshelm. Grijp je kans! De helmencampagne voor Ouder & Kind is verlengd tot 10 juli 2024. Met deze actie kun je met korting goedgekeurde fietshelmen kopen! 

Lees verder

Beleef de Dag van het Water 

Kom op zondag 30 juni 2024 naar Valkenburg voor de Dag van het Water en ontdek hoe we Limburg beter voorbereiden op en beschermen tegen wateroverlast. Kom meer te weten over maatregelen die de overheden nemen en ontdek wat je zelf kunt doen om je voor te bereiden en je woning te beschermen!

Er zijn ook leuke en leerzame dingen te doen, speciaal voor kinderen. Een dag vol waardevolle tips en inspiratie. Mis het niet! Je bent van harte welkom van 12.00-17.00 uur bij de Polfermolen in Valkenburg.

Lees verder

Maaien rondom 
Herdenkingsbos Meerssen

Het terrein van het Herdenkingsbos in Meerssen was erg drassig. Daarom is het de afgelopen tijd niet mogelijk geweest de bermen langs de randen van de paden te maaien. Door de vele regenval dit voorjaar zouden de paden door het maaien onnodig beschadigd worden. Het gewicht van de maaimachine zorgt namelijk voor spoorvorming. Zoals het er nu naar uitziet, kan er binnenkort wel gemaaid worden. 

Stand van zaken aanpak 
jeugdoverlast rond De WereldSter

In maart besloot de gemeente (na overleg met de gebruikers) het terrein van Kindcentrum de WereldSter uit de openbaarheid te halen. Het terrein is sindsdien verboden toegang voor onbevoegden. Dit deden we omdat vernielingen en intimiderend gedrag van jongeren de spuigaten uitliepen. Eerdere maatregelen hadden onvoldoende effect om dit gedrag en de overlast te beëindigen. Het sluiten van het terrein blijkt effect te hebben. De overlast is op dit moment verminderd. Maar we laten niet los! Uiteraard houden we in de gaten of de overlast zich niet verplaatst naar ander plekken in de gemeente. Ook zijn we bezig met een plan voor de lange termijn.

Lees verder

Pride in de gemeente Meerssen

De hele maand juni staat in het teken van pride. Overal zie je regenboogvlaggen en worden er evenementen georganiseerd. Ook bij het gemeentehuis in Meerssen wappert de regenboogvlag. Gelijkheid en inclusie van iedereen is namelijk ook in onze gemeente belangrijk.

Lees verder

Zaterdag 15 juni: Dag tegen 
Ouderenmishandeling

Zaterdag 15 juni is de 'Dag tegen Ouderenmishandeling'. Helaas is deze dag nog altijd nodig, omdat ook in onze regio ouderen regelmatig slachtoffer worden van diverse vormen van geweld in afhankelijkheid. Signalen worden niet altijd gezien of herkend en daarnaast ervaren ouderen en/of naasten soms een drempel om melding te doen. 

Lees verder

Van leegstaande panden naar 
woningen

De woningmarkt staat onder druk en de behoefte aan betaalbare woningen blijft groeien. In het licht van deze uitdagingen hebben zowel de landelijke overheid als gemeenten ambitieuze woningbouwafspraken gemaakt om de woningbouwontwikkelingen te stimuleren. In deze tijd van grote vraag naar huisvesting, is het van cruciaal belang dat alle beschikbare middelen worden ingezet om de woningnood aan te pakken. Een belangrijke bron van potentieel woonoppervlak zijn leegstaande of vrijkomende panden.

Lees verder

Tijdelijk uitbreiding horecaterrassen Markt Meerssen

Horeca-ondernemers aan de Markt in Meerssen mogen hun bestaande gevelterrassen tijdelijk uitbreiden met pleinterrassen. In de coronaperiode gebeurde dit ook al. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Meerssen besloten.

Lees verder

Webinar 'Het einde van de salderen: wat betekent dit?'

Het nieuws staat er de afgelopen weken vol mee: ‘einde salderen’, ‘terugverdientijden’ en ‘terugleverkosten’. Er is zoveel onsamenhangende informatie en ruis dat we ons goed voor kunnen stellen dat je als zonnepaneleneigenaar of als potentiële koper van zonnepanelen niet meer weet waar je moet kijken én wat je moet geloven. Daarom is 25 juni van 19.00-20.00 uur het online webinar 'Het einde van salderen: wat betekent dit voor de toekomst van zonnepanelen?' Hierin hoor je alles over de huidige stand van zaken, de situatie na 2027 én wat dit voor jou persoonlijk betekent. 

Lees verder

Informatiebijeenkomst woningbouw kern Ulestraten

Donderdag 20 juni organiseert de gemeente Meerssen een infobijeenkomst over woningbouw in Ulestraten. Aanvang 19 uur in D'n Huppel. Het college van B&W heeft in haar Bestuursakkoord de ambitie uitgesproken om extra woningen te realiseren. In elke kern willen we nieuwe woningen bouwen, zo ook in Ulestraten. Tijdens de bijeenkomst komen in totaal drie woningbouwprojecten aan bod. Een van die drie projecten is op het terrein van de voormalige tennisvelden aan Pastoor van Eijsstraat 31. Projectleider Lou Corsten van de gemeente geeft over dit project een toellichting. Je bent van harte uitgenodigd!

Lees verder

Informatieavond Toekomst kerk Rothem op 24 juni

Het Buurtnetwerk Rothem/Weert heeft in overleg met pastoor Van Galen besloten om de informatie avond over de Kerk in Rothem te verplaatsen naar maandag 24 juni. Hierdoor krijgen inwoners van Rothem/Weert de mogelijkheid om de info avond van 18 juni van het Kerkbestuur van de federatie van kerken bij te wonen in de Stip. Op maandag 24 juni maken de heren Sieckert en Vijgen van bureau UrbanConnected de resultaten van de interviews met inwoners van Rothem - Weert bekend. De presentatie begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur met koffie. 

Cursus Eerste Hulp / Reanimatie / Operator AED

Op 16 september start de EHBO-vereniging Meerssen-Bunde bij voldoende aanmeldingen een nieuwe cursus. Onder leiding van een gecertificeerde EHBO-instructeur wordt de up-to-date EHBO-leerstof van het Oranje Kruis behandeld. De cursus bestaat uit 10 lesavonden op maandagavond van 20.00-22.00 uur in het Gemeenschapshuis ‘de Stip’ in Meerssen. De cursuskosten zijn € 200.

Lees verder

Gratis groepsfietstocht

Wil je gezond gaan fietsen, genieten van de mooie natuur én in contact komen met andere fietsliefhebbers? Geef je dan op voor de groepsfietstocht van 1 juli van 13.30-16.30 uur. Start vanaf Sporthal Marsana in Meerssen. De groepsfietstocht wordt georganiseerd door Doortrappen.

Lees verder

Gratis webinar: Alles over vapen

"Vapes van Nederlandse kinderen in lab onderzocht: bomvol gif, lood en te veel nicotine", zo kopte RTL Nieuws onlangs. Schokkende onderzoeksresultaten over de ingrediënten van vapes. Wil jij meer weten over deze trend onder jongeren? Meld je aan voor het gratis webinar over vapen, verzorgd door experts van Mondriaan Preventie op maandag 17 juni. Het webinar start om 19.30 uur en duurt circa 1 uur. 

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex