Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 21 juni 2024

Meerssen: naar een dementievriendelijke gemeente

Mensen met dementie willen mee blijven doen in de samenleving. Samen kunnen we dat mogelijk maken. Het ministerie van VWS, Alzheimer Nederland, de VNG en Movisie nodigden gemeenten en andere betrokkenen daarom uit voor de Regiotour Dementie 2024. De focus: zinvolle daginvulling voor mensen met dementie die nog thuis wonen. Van april tot en met juni vonden de interactieve en informatieve regiobijeenkomsten plaats in alle provincies. Limburg, met als gastgemeente Meerssen, sloot de reeks donderdag 20 juni af. 

Lees verder

Samen tegen ondermijning 

Limburg is de eerste provincie in Nederland die één provinciedekkend bestuurlijk interventieteam heeft. Het ACT! bestaat uit vijf regionale teams die samen een netwerk vormen. Deze regionale teams voeren wekelijks gemeentelijke controles uit om zo criminele netwerken te verstoren en onze samenleving leefbaar te houden. 

Lees verder

Beleef de Dag van het Water 

Kom op zondag 30 juni 2024 naar Valkenburg voor de Dag van het Water en ontdek hoe we Limburg beter voorbereiden op en beschermen tegen wateroverlast. Kom meer te weten over maatregelen die de overheden nemen en ontdek wat je zelf kunt doen om je voor te bereiden en je woning te beschermen!

Er zijn ook leuke en leerzame dingen te doen, speciaal voor kinderen. Een dag vol waardevolle tips en inspiratie. Mis het niet! Je bent van harte welkom van 12.00-17.00 uur bij de Polfermolen in Valkenburg.

Lees verder

Verkennen maatregelen wateroverlast in Geulgebied

In Zuid-Limburg is een belangrijke stap gezet op weg naar een betere bescherming tegen extreme wateroverlast. Provincie Limburg, Waterschap Limburg en de gemeenten in het gebied starten samen met het verkennen van een pakket aan maatregelen voor het hele Geulgebied. Het Geulgebied is het eerste stroomgebied waar een verkenning start. De overige stroomgebieden in Limburg volgen daarna. Na de zomer wordt een aanpak uitgewerkt voor de stroomgebieden van de Geleenbeek en de Roer.

Lees verder

Woninginbraken: 

maak het ze niet te makkelijk!

Op 19 juni was het European Focus Day. Deze dag is een initiatief van het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie. Dit jaar werd extra aandacht gevraagd voor het voorkomen van woninginbraken. Wil je meer weten over dit onderwerp, kijk voor tips op maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Lees verder

Nieuwe Buurtbus Gäöl

Met bijna 700.000 kilometers op de teller werd donderdag 20 juni afscheid genomen van de oude Buurtbus Gäöl. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz overhandigde vanmiddag bij camping de Boskant in Brommelen de sleutel van een nieuwe bus aan de dienstdoende chauffeur. Kapelaan Andreas Schmidt van Geulle zegende de bus in voor veel veilige kilometers.

Agenda besluitvormende raadsvergadering 27 juni

Op donderdag 27 juni 2024 vergadert de gemeenteraad. De vergadering begint om 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Daar vind je ook de agenda van deze avond. 

Lees verder

Werkzaamheden rotonde Witte Hoek Rothem

De gemeente Meerssen voert vanaf 1 juli groot onderhoud uit aan de rotonde Witte Hoek in Rothem. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot en met 5 juli (afhankelijk van het weer en eventuele onvoorziene omstandigheden). Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, sluiten we de rotonde grotendeels af voor verkeer. Lees verder voor meer informatie over deze werkzaamheden.  

Lees verder

Afvaldump? Meld het! 

Met enige regelmaat krijgt de gemeente Meerssen meldingen dat er grote hoeveelheden afval of bijvoorbeeld autobanden zijn gedumpt in het buitengebied. Onlangs was het weer raak in Geulle, waar 40 (!) autobanden waren gedumpt. Dit zijn milieudelicten. Zie je dat afval of bijvoorbeeld autobanden worden gedumpt? Meld het alsjeblieft! Lees verder hoe je kunt melden. 

Lees verder

Besluitvormende raadsvergadering 4 juli 

Op donderdag 4 juli 2024 vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Daar vind je ook de agenda voor deze bijeenkomst. 

Lees verder

Doe mee met de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2024

GGD Zuid-Limburg doet samen met alle andere GGD'en in Nederland en het RIVM dit jaar opnieuw onderzoek naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van de jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar. Uit de Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 bleek onder andere dat meer dan de helft van de jongvolwassenen psychische klachten ervaart en een kwart zich sterk eenzaam voelt. Ook benadrukte dit onderzoek de impact van de coronaperiode op jongvolwassenen. Ben jij tussen de 16-25 jaar? Vul de vragenlijst in! Heb je kinderen in die leeftijd? Vraag hen de enquête in te vullen.

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex