Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 28 juni 2024

Natuurkracht en Gemeente Meerssen bundelen krachten tegen wateroverlast

De gemeente Meerssen streeft naar een klimaatbestendige en duurzame leefomgeving voor al haar inwoners. Daarom ondertekende de gemeente op 27 juni een partnerschapsverklaring met Natuurkracht om samen de strijd aan te gaan tegen wateroverlast. Wethouder Vanessa de Rond: "Door de samenwerking met Natuurkracht gaan we naast de civieltechnische watermaatregelen ook meer natuurlijke oplossingen toepassen in onze gemeente. Op beide vlakken zien we namelijk mogelijkheden die elkaar aanvullen of versterken."

Lees verder

Beleef de Dag van het Water

Kom op zondag 30 juni naar Valkenburg voor de Dag van het Water en ontdek hoe we Limburg beter voorbereiden op en beschermen tegen wateroverlast. Kom meer te weten over maatregelen die de overheden nemen en ontdek wat je zelf kunt doen om je voor te bereiden en je woning te beschermen! Er zijn ook leuke en leerzame dingen te doen, speciaal voor kinderen. Een dag vol waardevolle tips en inspiratie. Mis het niet! Je bent van harte welkom van 12.00-17.00 uur bij de Polfermolen in Valkenburg. 

Lees verder

Themabijeenkomst woningbouwplannen en herinrichting Markt 

Op woensdag 3 juli 2024 is er een themabijeenkomst voor de gemeenteraad over woningbouwplannen in gemeente Meerssen en de herinrichting van de Markt in Meerssen. Aanvang 19.00 uur. Je kunt deze bijeenkomst volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Lees verder voor het programma van deze avond. 

Lees verder

Werkzaamheden rotonde Witte Hoek Rothem

De gemeente Meerssen voert vanaf 1 juli groot onderhoud uit aan de rotonde Witte Hoek in Rothem. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot en met 5 juli (afhankelijk van het weer en eventuele onvoorziene omstandigheden). Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, sluiten we de rotonde grotendeels af voor verkeer. Lees verder voor meer informatie over deze werkzaamheden.  

Lees verder

Onderzoek naleving regels alcoholverkoop

De gemeenten in Zuid-Limburg onderzochten onlangs hoe goed winkels en horeca zich aan de regels voor alcoholverkoop houden. Om te zien of alcoholverkopers zich aan de leeftijdsgrens houden, hebben ze minderjarige studenten ingezet. Deze studenten probeerden bijna 1000 keer alcohol te kopen bij supermarkten, horeca, cafetaria's, slijterijen en kantines. Uit het onderzoek blijkt dat bij 66,8% van deze aankooppogingen alcohol werd verkocht aan minderjarigen. 

Lees verder

Sfeervol Meerssen Run: na 25 jaar een begrip voor velen

Wat in 1998 begon als Marathon Meerssen is inmiddels uitgegroeid tot de Sfeervol Meerssen Run met een groep vaste enthousiaste deelnemers en een betrokken bestuur. Dit jaar is het evenement uitgebreid met een duoloop en een wandeleditie. Voor ieder wat wils.

Lees verder

Opening Buurtparkje 't Geulke

Op vrijdag 21 juni heeft wethouder Bjorn Molling samen met René Roumans (namens de bewoners) buurtparkje 't Geulke Aan de Gapert in Rothem feestelijk geopend. Het buurtparkje is een burgerinitiatief en in nauwe samenwerking tussen omwonenden en gemeente tot stand gekomen. Langs de Geul is een mooie zit- en ontmoetingsplek gerealiseerd. Daarnaast is het talud bij Aan de Gapert langs de Geul ingezaaid met een bloemen- en kruidenmengsel waarmee de biodiversiteit wordt gestimuleerd. 

Zomerse kleuren langs de Geul 

Wandel mee op zondag 7 juli met de publieksexcursie in De Dellen en het Meerssenerbroek van Het Limburgs Landschap. Vertrek is om 10.00 uur bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 in Meerssen. De excursie duurt ca. 2 uur. 

Lees verder

Besluitvormende raadsvergadering 4 juli 

Op donderdag 4 juli vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Daar vind je ook de agenda voor deze bijeenkomst. 

Lees verder

Harmonie en drumband Sint Agnes viert de zomer

Op zaterdag 29 juni om 19.30 uur verzorgt harmonie en drumband Sint Agnes een zomerconcert op het Agnesplein in Bunde. Er zal een mooi afwisselend programma worden gespeeld, waar zowel jong als oud zich zal laten horen. Neem plaats in de zon, geniet van een drankje en van de Spaanse klanken van een heerlijke Passo Doble of ga met ons terug in de tijd met de “Eigthies Flashback”. Wil je zeker zijn van een zitplaats? Neem dan je eigen klapstoeltje mee. 

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex