Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 5 juli 2024

Financiële bijdrage kermissen / activiteiten in de dorpskernen 

Kermissen en andere dorpsactiviteiten zorgen voor verbinding en levendigheid in dorpskernen. Iets wat de gemeente Meerssen erg belangrijk vindt. Het brengt mensen samen en zorgt voor ontspanning en gezelligheid. Op 11 april besloot de gemeenteraad voor dit jaar € 5000,- per dorpskern beschikbaar te stellen voor het stimuleren van dit soort dorpsinitiatieven. Heb jij plannen om een dergelijke activiteit te organiseren? Je kunt in aanmerking komen voor een financiële bijdrage. Aanvragen kun je indienen tot en met 18 juli 2024.

Lees verder

Kledingcontainers: 
wat mag er allemaal in?

In de gemeente Meerssen staan op verschillende plekken kledingcontainers van SMHO. Deze zijn bedoeld om kleding, textiel en schoenen in te verzamelen. De afgelopen tijd werden hier ook rollen tapijt en zakken restafval ingedaan. Dat is niet de bedoeling. De manier waarop we inzamelen heeft gevolgen voor het mogelijk hergebruiken van textiel. Als hier verkeerde spullen tussen zitten, kunnen we minder goed hergebruiken.

Lees verder

Flits-parkeren in Meerssen-centrum 

In het centrum van Meerssen geldt sinds kort de zogenaamde ‘blauwe zone’. Dit betekent dat er op bepaalde plekken maximaal 30 minuten lang (gratis) geparkeerd mag worden ('flits-parkeren'). Het gaat om de Bunderstraat, Beekstraat en Kruisstraat in Meerssen. Mensen die willen parkeren, moeten hier een parkeerschijf achter de voorruit van hun auto plaatsen. 

Lees verder

Terugblik Dag van het Water

Tijdens de Dag van het Water op zondag 30 juni in Valkenburg lieten de gezamenlijke overheden zien wat we doen voor onze gezamenlijke uitdaging: Limburg beter voorbereiden op en beschermen tegen wateroverlast. Bezoekers leerden wat ze zelf kunnen doen om voorbereid te zijn op wateroverlast en schade door wateroverlast te verminderen. Met een kleine duizend bezoekers was het een succesvolle dag.

Lees verder

Vacatures bij de gemeente Meerssen

Wil je meebouwen aan de toekomst van de gemeente Meerssen? Wij hebben weer een aantal interessante vacatures. Zo zoeken we diverse functioneel beheerders (in totaal 5,5 fte) en een opzichter water/riolering. Zit er iets voor jou bij? Lees snel verder op onze website en solliciteer!

Lees verder

Concentraties ultrafijnstof in Limburgse lucht live te volgen

Schone lucht is van levensbelang. Te hoge concentraties ultrafijnstof kunnen een gevaar zijn voor de gezondheid van mensen. Om een beter beeld te krijgen van de hoeveelheid ultrafijnstof in de Limburgse lucht, heeft de Provincie Limburg vorig jaar besloten dit te gaan meten op vier locaties in de provincie. Vanaf vandaag zijn de resultaten van de metingen voor iedereen te bekijken via de website luchtmeetnet.nl.

Lees verder

Regeling voor particulieren in financiële nood door wateroverlast 2021

Particulieren die door de wateroverlast in juli 2021 in Limburg en een deel van Noord-Brabant in financiële problemen zitten, kunnen vanaf 1 september 2024 een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Het gaat om financiële problemen die zijn veroorzaakt door noodzakelijke dubbele woonlasten of omdat deze particulieren geen geld hebben om schade aan hun woning te repareren of hiervoor een schuld zijn aangegaan. Dit is een regeling van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Lees verder voor meer informatie. 

Lees verder

Asfaltonderhoud Prinses Ireneweg Bunde

De gemeente Meerssen gaat binnenkort groot onderhoud uitvoeren aan de Prinses Ireneweg in Bunde. Het huidige asfalt is versleten en heeft scheuren en gaten, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen en schade aan voertuigen kan veroorzaken. We vervangen het oude asfalt en brengen aan beide zijden van de rijbaan fietsstroken van 1,80 meter aan. Ook worden de oversteekplaatsen bij de rotonde A2 en in de buurt van Preuverie de Kastanjeboom opnieuw aangebracht.

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex