van 4 november 2016

Op donderdag 3 november 2016 heeft de gemeenteraad de Gemeentebegroting 2017 en Meerjarenbegroting 2017-2020 vastgesteld. In Weekblad de Geulbode van woensdag 16 november kunt u meer lezen over de plannen & projecten voor komend jaar. De informatie verschijnt dan ook op www.meerssen.nl.

Gemeente Meerssen TV bestaat uit informatieve televisieprogramma's van de gemeente in samenwerking met Meer Vandaag. Aanstaande zondag 6 november, maandag 7 november en dinsdag 8 november kunt u bij Meer Vandaag weer een uitzending van Gemeente Meerssen TV bekijken. Deze aflevering staat in het teken van de Romeinse expositie in het Erfgoedhuis van Meerssen.

Kindcentrum Meerssen biedt vanaf begin 2018 onderdak aan de basisschool (fusieschool), peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en bibliotheek. Het centrum komt te liggen aan de Past. Dom. Hexstraat. Met een periodieke nieuwsbrief worden ouders/verzorgers, omwonenden en andere belangstellenden regelmatig geïnformeerd. Vandaag verscheen de tweede nieuwsbrief.

Meerssen-centrum is een parkeerverbodzone. Hier moet u parkeren in de vakken. Bovendien geldt op veel plekken betaald parkeren. De toezichthouders controleren extra op fout parkeren. Met name op de Markt wordt nog vaak buiten de vakken geparkeerd. Vanaf nu geldt: parkeert u buiten de vakken? Dan riskeert u een boete!

Vandaag is de derde nieuwsbrief Respectvol Samenwerken verzonden aan belangstellenden. U treft de nieuwsbrief tevens aan op de gemeentelijke website. Wilt u de nieuwsbrief automatisch in uw mailbox ontvangen? Dat kan!

Op dinsdag 1 november 2016 heeft wethouder Onderwijs Berry van Rijswijk de tijdelijke locatie van basisschool Op 't Hwagveld en peuterspeelzaal Olleke Bolleke geopend. Na een flinke renovatie ziet het gebouw er prachtig uit. Na een goede warming up sprongen de kinderen met het thema SPRING! letterlijk de school binnen.

Marathon Meerssen bestaat komend jaar 20 jaar. In dit jubileumjaar vindt de marathon voor het eerst plaats in oktober en niet in september. De organisatie kiest hier bewust voor, omdat ze hebben gemerkt dat lopers vaak wel wíllen lopen in Meerssen, maar de voorbereidingstijd te kort is na de zomervakantie. De organisatie hoopt zo op nog meer lopers uit binnen- en buitenland.

De stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme presenteert in november en december 2016 de expositie 'Familieportret' in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen. Een expositie met werken van en door de familie Charles Eyck. De expositie wordt op zaterdag 5 november om 17 uur officieel geopend.

Komende week is het de week van 'Het Nationaal Schoolontbijt'. Op woensdag 9 november neemt burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz tijdens het burgemeestersontbijt plaats aan de ontbijttafel met leerlingen van de groep 7/8 van de basisscholen Op 't Hwagveld en De Lindegaerd. Samen geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag!

De gemeente Meerssen voert op dit moment werkzaamheden uit aan de Humcoverstraat, Op de Beukel, de rotonde en Raar. De werkzaamheden duren t/m 23 november. Tijdens de uitvoering moet u rekening houden met geluidshinder, tijdelijke wegafsluitingen en beperkte bereikbaarheid. De planning treft u aan op www.meerssen.nl.

Tot 1 maart 2017 kunt u in het Erfgoedhuis van Meerssen een expositie over Romeins Meerssen bezoeken. U leert meer over het Romeinse verleden van Meerssen, de grootste Romeinse villa Herkenberg en de Via Belgica. De expositie is op werkdagen geopend van 08.30-17.00 uur. Op donderdag tot 20.00 uur. Ingang via het gemeentelijke KCC.

De gemeente Meerssen werkt op afspraak. Zo hoeft u niet onnodig te wachten, bent direct aan de beurt en weten wij waarvoor u komt. U kunt een afspraak via ons gemeentelijke Klant Contact Centrum. Voor producten Burgerzaken (paspoort, rijbewijs, ID-kaart) kunt u ook via www.meerssen.nl een afspraak maken.

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is afgesloten voor het publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids van Limburgs Landschap te bezoeken op zondag 13 november.

Op 1 januari verlopen alle parkeervergunningen. Houders van een vergunning moeten zelf tijdig een nieuwe vergunning aanvragen bij de gemeente. Houd er rekening mee dat het bestuurscentrum tussen Kerstmis & Nieuwjaar gesloten is. Vraag dus ruim voor de feestdagen uw vergunning aan. Anders moet u wachten tot januari.

Ontmoetingspunt De Ketel zoekt vrijwilligers voor enkele uurtjes per week. Leuk vrijwilligerswerk in een gezellige werkomgeving. Loop even binnen als u interesse heeft. Meer weten over de activiteiten in De Ketel? Lees dan snel verder. 

Op zaterdag 5 november 2016 vindt onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn.

Op zaterdag 5 november wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt. De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL met vele partners. In Limburg meer dan 30 locaties, waarvan eentje in Ulestraten.

Op zaterdag 28 oktober 2016 speelde het G-team van SV Meerssen zijn eerste oefenwedstrijd tegen het G-team van Heer-Maastricht. Wethouder Sport Berry van Rijswijk verrichtte de aftrap. Het team van Heer ging uiteindelijk met de overwinning naar huis. De eindstand was 7-9.

Op zondag 6 november vindt in de synagoge in Meerssen een concert plaats van Les Goûts Réunis: 'muzikale lijnen door 18e eeuws Europa'. Aanvang 15.30 uur. Entree € 10.-

Met de dure decembermaand in zicht, is 'geld' voor veel gezinnen een actueel thema. Daarom besteedt het Centrum voor Jeugd en Gezin in de maand november extra aandacht aan dit onderwerp met het maandthema 'Grip op Geld'.

Op zaterdag 12 november 2016 staat een leuke activiteit op stapel voor de IVN Jeugdgroep. Deze keer is er een spelprogramma georganiseerd. De opdrachten zijn zowel binnen als buiten en het zijn allemaal aan de natuur gerelateerde spelletjes met veel verrassingselementen. Ben je nog geen lid en ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens meedoen!

Tot en met 6 november is het de Week van de Pleegzorg. De week staat dit jaar in het teken van 'pleegouders werven pleegouders'. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

Buurtbusproject Valkenburg/Vaals zoekt vrijwillige chauffeurs. Bent u bereid enkele uren per week te rijden op het traject Eijsden - Margraten- Valkenburg- Meerssen? Bent u in het bezit van een rijbewijs B (of BE)? Woont u in de buurt van de gemeenten Valkenburg, Eijsden-Margraten of Meerssen en heeft u interesse? Meld u dan aan!

Afgelopen zomer hield Maastricht Aachen Airport een infobijeenkomst in De Stip over het aanvragen van een nieuwe vergunning op grond van het Luchthavenbesluit. De procedure en de daarbij behorende documenten kunt u vanaf nu inzien op een speciale website van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme (KCET) organiseert op vrijdag 25 november het eerste Cultuurcafé Meerssen. Aanvang 16.00 uur bij Ontmoet Anna (Stationsplein 1 Meerssen). Doel van het Cultuurcafé is om met elkaar in gesprek te komen. Door kennis te nemen van elkaars initiatieven en plannen worden bestaande initiatieven versterkt of ontstaan nieuwe initiatieven. U bent van harte welkom!

Ondernemers staan er om bekend over een behoorlijk doorzettingsvermogen te beschikken. In goede tijden is dat vaak iets eenvoudiger dan wanneer de omzet achter blijft. En om voor het te laat is ook nog eens actief naar hulp op zoek te gaan, is voor veel ondernemers best een stap. Maar wel degelijk een essentiële. Soms liggen oplossingen ook dichterbij dan men denkt.

Natuurlijk is respect iets van alle dag, maar één week per jaar staat RESPECT vol in de schijnwerpers. Dit jaar is dat van 7-13 november. In deze week staat het belang van het open gesprek met elkaar centraal. Met behulp van o.a. gastlessen en de authentieke verhalen van gastsprekers, worden jongeren in heel het land geïnspireerd om in dialoog te gaan.

Op zondag 13 november vindt het tweede concert in de reeks de 'Muzen van Meerssen' plaats in de Synagoge van Meerssen. Deze keer kunt u genieten van muziek van Foppe Jacobi (Bayan) en Cynthia Knoch (zang). Aanvang 15.00 uur. Entree: € 12,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.

IVN maakt op zondag 13 november een 12 km lange wandeling door de Heerlijkheid Geulle en de omliggende hellingbossen. Tijdens deze wandeling wordt o.a. aandacht besteed aan de historie van de oude dorpskern van Geulle aan de Maas. Wandelt u mee door deze prachtige omgeving?

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief