van 27 januari 2017

Op donderdag 2 februari 2017 vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het schoolgebouw Proost de Beaufortstaat 45 in Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom! De agenda treft u aan op www.meerssen.nl.

Met ingang van 1 maart 2017 zal Laura Scheepers aftreden als raadslid voor de fractie KIJK!!! Ze heeft bij haar werkgever een nieuwe functie aanvaard. Deze is niet te combineren met het werk dat het raadslidmaatschap vraagt.

Op 21 januari werd voor het eerst vergaderd door de leden van de nieuwe buurtbusvereniging Gäöl in oprichting. Speciale gast deze ochtend was wethouder Verkeer & Vervoer Guido Houben. De wethouder dankte de initiatiefnemers van het eerste uur en zette hen in het zonnetje.

Verdrietig hebben wij afscheid genomen van oud-raadslid Ab Smit. Ab was van 2010-2013 lid van de gemeenteraad van Meerssen. In die hoedanigheid had hij met name de belangen van de jeugd van zijn woonplaats Ulestraten hoog in het vaandel staan. Ab was eerder lid van Buurtnetwerk Ulestraten en tot aan zijn overlijden actief lid van het Weekmarkt Promotieteam Meerssen.

Tijdens het Nationaal Voorleesontbijt op 25 januari lazen talloze bekende en onbekende Nederlanders voor aan jonge kinderen om zo het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, te stimuleren. Wethouder Berry van Rijswijk las in Bibliotheek Meerssen de kleuters van basisschool Op 't Hwagveld voor uit 'De kleine walvis´.

Aan de Molenveldweg ligt Openluchtzwembad De Parel. De gemeente ziet exploitatie van een zwembad niet langer als kerntaak en heeft in de begroting geen geld opgenomen hiervoor. Wel heeft de raad een motie aangenomen, waarin het college is verzocht een ultieme poging te doen het zwembad te behouden. Voor dit doel zoeken we een ondernemer of stichting/vereniging die het zwembad willen overnemen.

In december is de laatste papieren gemeentegids verschenen. Er zijn wellicht commerciële bedrijven die soortgelijke gidsen gaan uitgeven. Zij kunnen ondernemers en verenigingen/instellingen benaderen voor (betaalde) advertenties of controle van gegevens. Let altijd goed op of aan controle, aanpassen en opname van gegevens kosten verbonden zijn. Deze bedrijven werken NIET samen met de gemeente.

Meerssen is sinds 2016 een officiële JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. We willen overgewicht onder jongeren terugdringen en jongeren in de openbare ruimte tot meer bewegen en gezonde keuzes brengen. Hierbij hebben we hulp nodig van diverse partijen. Daarom heeft op 24 januari een netwerkbijeenkomst plaatsgevonden. 

Wilt u meer weten over het het reizen met minderjarige kinderen? Of over de afgifte van nooddocumenten? Op www.meerssen.nl vindt u enkele interessante links naar informatie van de Rijksoverheid.

De officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen kunt u elke week raadplegen via de gemeentepagina op www.meerssen.nl. In de Geulbode treft u een beknopte weergave aan. Lees verder voor de bekendmakingen van deze week.

IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 1 februari 2017 een lezing genaamd ‘Een Ommetje Waterval - Een reis door de Tijd’. De lezing wordt gegeven door André Ament en start om 19.30 uur in D'n Huppel. U bent van harte welkom!

Breng eens een bezoekje aan Ontmoetingspunt De Ketel in Meerssen voor een kopje koffie of een gezellig praatje. Of doe mee met een van de vele activiteiten. Kom eens een kijkje nemen. U bent van harte welkom!

Tot en met 30 maart 2017 kunt u in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen een expositie bezichtigen van de Beeldende Kunstenaars Bunde (BKB). Elke week staat een andere kunstenaar centraal. Deze week is dit kunstenares Wilma Reijnen.

Op zondag 5 februari is in de synagoge Meerssen weer een concert in de reeks ‘De muzen van Meerssen’. Deze keer maken we een klassieke, muzikale reis met Russische, Balkan, Italiaanse klanken met Sofia Shapiro op piano en zang van Rauf Berman (en viool). Aanvang 15 uur. Entree 12,50 euro (kinderen < 12 jaar gratis).

In Ut Zaelke van Bunde Nu Samen is altijd wat te beleven. Elke maandag en donderdag bent u van harte welkom een kijkje te komen nemen. Ut Zaelke is dan geopend van 14.00-17.00 uur. Elke dinsdag kunt u meewandelen. En op donderdag spelen we jeu de boules. Maar er zijn ook nog tal van andere activiteiten.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief