van 17 maart 2017

Gemeente Meerssen, Stichting IKL, LLTB, IVN Ulestraten & Meerssen, Milieudefensie, Wildbeheer-eenheden Beekdal en De Maasvallei, St Limburgs Landschap, Natuurrijk Limburg Zuid, VVV Z-Limburg, WML, Waterschap, Staatsbosbeheer en Nationaal Landschap Z-Limburg hebben zich verenigd in Groenplatform Meerssen nieuwe stijl. Zij zetten zich in voor behoud & verbetering van de kwaliteit van het landschap. Om dit te onderschrijven, ondertekenen zij tijdens de Boomfeestdag op 22 maart het Landschapsmanifest Meerssen.

Meerssen krijgt een nieuw Kindcentrum aan de Pastoor Dom. Hexstraat, dat naast basisonderwijs ook buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een bibliotheek gaat bieden. De bestaande locatie wordt gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw op het naastgelegen terrein. Op 22 maart wordt op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouw.

De voorlopige uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen zijn bekend. In de gemeente Meerssen heeft 82,6% van de kiesgerechtigden gestemd. Op www.meerssen.nl vindt u de voorlopige uitslag. De uitslag ligt ook op afspraak ter inzage in het gemeentelijke Klant Contact Centrum.

Sinds kort werkt de gemeente samen met Streetwise. Hun voornaamste taak is het bouwen van netwerken voor een duurzame versterking van de lokale economie. Streetwise slaagt erin winkelgebieden (weer) aantrekkelijk te maken voor nieuw en zittend ondernemerschap. Dit gebeurt o.a. door kwalitatief hoogwaardige en structurele invulling van winkelleegstand. Wij bevelen de samenwerking van ondernemers met Streetwise van harte aan.

Op zaterdag 10 juni gaan in Meerssen de poorten open van het gemeentehuis voor (aspirant) vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en mantelzorgers! Ontdek de vele facetten van het vrijwilligerswerk van nu en de toekomst en ervaar het samenwerken aan toekomstbestendige en krachtige vrijwilligers(organisaties) in Meerssen. Nieuwsgierig? Lees verder.

Op donderdag 23 maart 2017 vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het schoolgebouw aan de Proost de Beaufortstaat 45 in Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom! De agenda treft u aan op www.meerssen.nl.

Heeft u al eens overwogen pleegouders te worden? Pleegzorg is zó belangrijk! Nieuwe pleegouders blijven heel hard nodig. Laat u inspireren door Leon en Yvonne Eikenboom uit Meerssen. Zij zorgen al ruim 12 jaar voor een warm & veilig thuis voor hun pleegkind.

De trajectcontrole in de Koning Willem-Alexandertunnel gaat vanaf maandag 20 maart gefaseerd aan. Op 20 maart wordt de trajectcontrole actief voor het verkeer dat via de A2-tunnel richting het zuiden reist. In de Koning Willem-Alexandertunnel komen in totaal vier trajectcontroles, in elke buis één.

U  bent als professional, mantelzorger of vrijwilliger onmisbaar in de begeleiding van en zorg voor uw naaste/cliënt met dementie. Goede informatie over het ziektebeeld en de omgang met mensen met dementie, helpen u bij het geven van goede zorg. 'Dementie & Communicatie' is een boeiende training van 4 uur door deskundigen van de Martha Flora Hippocampus. U kunt hier gratis aan deelnemen. 

Om de geluidsknelpunten bij het spoor te kunnen oplossen, stelt ProRail een meerjarenprogramma op. Daarbij is het gebruikelijk dat gemeenten informatie aanlevert voor de totstandkoming van het concept. Onze voornaamste input was dat we hebben aangedrongen op maatwerk, zodat zo goed mogelijk rekening wordt gehouden met de plaatselijke situatie. Lees verder voor meer info hierover.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017 vond de jaarlijkse vrijwilligersactie NLDoet plaats. Organisaties staken samen met duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen om allerlei klussen te klaren. Het college van B&W hielp ook dit jaar weer een handje mee bij diverse klussen in onze gemeente.

Op 13 maart vond een infobijeenkomst plaats voor omwonenden van het Stella Maris College. Tijdens de avond werden aanwezigen geïnformeerd over o.a. het nieuwe onderwijsconcept, het gedeelte nieuwbouw dat gebouwd gaat worden, de opknapbeurt van het bestaande gebouw en het mobiliteitsplan (afspraken over parkeren, kiss & ride en verkeersstromen).

Op de plek van de huidige basisschool aan de Pastoor Dom. Hexstraat komt een nieuw Kindcentrum. In het kader van dit project is afgesproken dat een werkgroep wordt ingesteld die zich buigt over de verkeerstructuur in Meerssen-West. Om deze te kunnen instellen, organiseren wij een startbijeenkomst op dinsdag 21 maart 2017. Aanvang 19 uur in De Stip in Meerssen.

De officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen kunt u elke week raadplegen via de gemeentepagina op www.meerssen.nl. In de Geulbode treft u een beknopte weergave aan. Lees verder voor de bekendmakingen van deze week.

Gezellig shoppen? Breng dan op zondag 26 maart een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. Het is dan van 12.00-17.00 uur koopzondag! U kunt dan daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk is.

Tot en met 30 maart 2017 kunt u in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen een expositie bezichtigen van de Beeldende Kunstenaars Bunde (BKB). Elke week staat een andere kunstenaar centraal. Deze week is dat: Ad van Kuijck.

In het hellingbos van De Dellen en het Meerssenerbroek tussen Meerssen en Houthem is het lente. U kunt op zondag 19 maart met Stichting Limburg Landschap genieten van deze ontspruitende natuur. Aanvang 14 uur vanaf parkeerplaats Uitspanning De Nachtegaal. Honden kunnen helaas niet mee ivm de grazers in het gebied.

Op zondag 19 maart 2017 kunt meedoen aan een ochtendexcursie van IVN Meerssen in en rondom Buitengoed Geul en Maas. Vertrek is om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Station Maastricht Noord.

De leden van teken en schilderclub  'de Vrije Schilders' uit Ulestraten tonen op zaterdag 18 maart en zondag 19 maart 2017 voor de 36ste keer hun werken tijdens de jaarlijkse expositie in gemeenschapshuis d'n Huppel in Ulestraten. Kom een kijkje nemen!

Op zondag 26 maart wandelt IVN Ulestraten over en door een bijzonder Geuleiland in Meerssen. Dit eiland ligt tussen de Geultakken Geul & kleine Geul en de Groote Molen & Rothemermolen. De spoorlijn doorkruist dit gebied. Tijdens de wandeling leert u meer over de mooie natuur en historische gebouwen. Wandelt u mee?

IVN Meerssen toont op maandag 27 maart een diapresentatie over de ontwikkelingen in Bunde. De diaserie 'Bunde van 2000 naar 5000 inwoners' werd opgenomen in het begin van de zestiger jaren van de vorige eeuw. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur in de Proostenkelder achter de Basiliek. 

Het muzikaal trio Jeroen Tessers, Fons Toonen en Marnix Wetzer speelt op donderdag 6 april 2017 een verrassende improvisatieshow met korte scènes, verhalen en liedjes (o.a. op basis van suggesties uit het publiek) in de bibliotheek van Meerssen. Aanvang 20.00 uur. Laat u verrassen!

Op donderdag 30 maart organiseert Bibliotheek Meerssen samen met Stella Academia een literaire avond met schrijver Stefan Hertmans. De lezing gaat over zijn boek 'de Bekeerlinge'. Aanvang 20.00 uur in het Stella Maris College.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief