van 24 maart 2017

Meerssen krijgt een nieuw Kindcentrum aan de Pastoor Dom. Hexstraat, dat naast basisonderwijs ook buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een bibliotheek gaat bieden. De bestaande locatie wordt gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw op het naastgelegen terrein. Op 22 maart werd op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouw.

Gemeente Meerssen, IKL, LLTB, IVN, Milieudefensie, Wildbeheereenheden Beekdal en De Maasvallei, St Limburgs Landschap, Natuurrijk Limburg Zuid, VVV Z-Limburg, WML, Waterschap, Staatsbosbeheer en Nationaal Landschap Z-Limburg hebben zich verenigd in Groenplatform Meerssen nieuwe stijl. Zij zetten zich in voor behoud & verbetering van de kwaliteit van het landschap. Om dit te onderschrijven ondertekenden zij tijdens de Boomfeestdag het Landschapsmanifest Meerssen.

Tijdens de raadsvergadering van 23 maart 2017 nam raadslid Laura Scheepers (fractie KIJK!!!) afscheid van de gemeenteraad van Meerssen. Ze heeft bij haar werkgever een nieuwe functie aanvaard, die niet te combineren is met het werk dat het raadslidmaatschap vraagt. Andreas Pohle volgt haar op als raadslid.

Op 22 maart vierden we de 60ste Nationale Boomfeestdag. Dat deden we op diverse plekken. Basisschool Ondersteboven plantte bomen aan bij de visvijver Geulle. Bij de school werden fruitstruiken geplant voor een pluktuin. Op de A2 tunnel werden de eerste bomen geplant voor de groene loper. Ook hier was onze gemeente als projectpartner vertegenwoordigd.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 23 maart werd mr. Yarka Dreessen benoemd tot nieuwe raadsgriffier van de gemeente Meerssen. Het gemeentebestuur heeft Jack Willems eervol ontslag verleend. Hij krijgt een andere functie binnen de gemeentelijke organisatie.

Bent u ondernemer in de agrarische of leisure sector met ideeën of initiatieven? Wil u iets nieuws opstarten of uw onderneming aanpassen, maar loopt u tegen vragen aan als: hoe begin ik? Hoe zit de regelgeving in elkaar? Zijn er voorbeelden? Wie kan mij adviseren? De gemeente kan u hierbij helpen via het project Buitengewoon Ondernemen in een Buitengewoon Landschap.

In verband met Goede Vrijdag en Paasmaandag is het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen gesloten op vrijdag 14 april en maandag 17 april 2017. Ook bureau Burgerlijke Stand is dan gesloten.

Op de plek van het voormalige voetbalveld in Meerssen werd in 1992 de Stip geopend. Dit jaar is de Stip al 25 jaar hét middelpunt van de Meerssense gemeenschap. Meerssen komt hier samen. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en wethouder Guido Houben brachten hun felicitaties over tijdens de jubileumreceptie.

Van 27 t/m 31 maart vindt 'De Week van het geld' plaats. Het doel is leerlingen te leren omgaan met geld. Zo wordt een basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De gemeente en Kredietbank Limburg bieden de groepen 8 van de basisscholen in deze week de theatershow 'Omgaan Met Geld' aan.

De officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen kunt u elke week raadplegen via de gemeentepagina op www.meerssen.nl. In de Geulbode treft u een beknopte weergave aan. Lees verder voor de bekendmakingen van deze week.

Gezellig shoppen? Breng dan op zondag 26 maart een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. Het is dan van 12.00-17.00 uur koopzondag! U kunt dan daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk is.

Komende week is de laatste week van de expositie van de Beeldende Kunstenaar Bunde in het Erfgoedhuis. Tot en met 30 maart 2017 kunt u nog een bezoekje brengen. Elke week staat een andere kunstenaar centraal. De laatste week is dat: Kim van Waardenburg.

Op zondag 26 maart kunt u een bezoek brengen aan het 3e concert van De Muzen van Meerssen in de Synagoge. Deze keer kunt u genieten van de klanken van het Diederiade-Trio. Het trio bestaat uit de zussen Marijke (mezzo-sopraan) en Alice (pianiste) Hendriks en neef Noel Diederen (klarinet). Aanvang 15.00 uur.

Op zondag 26 maart wandelt IVN Ulestraten over en door een bijzonder Geuleiland in Meerssen. Dit eiland ligt tussen de Geultakken Geul & kleine Geul en de Groote Molen & Rothemermolen. De spoorlijn doorkruist dit gebied. Tijdens de wandeling leert u meer over de mooie natuur en historische gebouwen. Wandelt u mee?

Op dinsdag 28 maart vindt de algemene ledenvergadering van Heemkundevereniging Meerssen plaats in café-zaal de Keizer in Meerssen. Aansluitend verzorgt drs. Ger Kockelkorn een lezing over de joodse gemeenschap in Meerssen. Ook niet-leden kunnen de lezing bijwonen.

Van 9 april t/m 25 juni 2017 kunt u in het Erfgoedhuis Meerssen een overzichtstentoonstelling bezoeken van bronzen beelden, schilderijen en sieraden van Willy Vossen. De tentoonstelling is op werkdagen geopend tijdens de openingstijden van het gemeentelijke KCC. En daarnaast op diverse zondagen in april, mei en juni.

De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert op vrijdag 31 maart 2017 een Cultuurcafé. Het Cultuurcafé is bedoeld voor iedereen die op het terrein van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme plannen heeft om binnen onze gemeente een evenement te organiseren. Deze keer vindt het cultuurcafé plaats in d'n Huppel in Ulestraten. Aanvang 16 uur.

Als u houdt van een familielid of naaste met psychische problemen of een verslaving kan dat ingewikkeld en belastend zijn. Vraagt u zich af hoe u hiermee om moet gaan of wilt u gewoon eens uw verhaal kwijt , kom dan naar de themabijeenkomst van Steunpunt Mantelzorg en Mondriaan op 20 april. U bent van harte welkom!

Op 8 en 9 april 2017 kunt u in gemeenschapshuis D'n Huppel in Ulestraten een bezoek brengen aan de tentoonstelling van de groep 'CCV Textiele Werkvormen' onder leiding van Lucy Philippen. U kunt genieten van een keur aan werkstukken.

Bent u benieuwd wat golf u te bieden heeft? Kom erachter tijdens de Open Golfdag bij Golfclub Meerssen op 22 april 2017. Een unieke kans om kennis te maken met de golfsport. U bent van harte welkom!

Als de diagnose eenmaal is gesteld, kan niemand u vertellen hoe het verder zal gaan. Of wel? Mirella Waber van MUMC geeft uitleg over het ziektebeeld Parkinson en de mogelijke gevolgen voor patiënt en mantelzorger tijdens een themabijeenkomst van Steunpunt Mantelzorg op 18 april. U bent van harte welkom.

IVN Ulestraten organiseert op woensdag 5 april een thema-avond waarin 'Vogels in de tuin' centraal staan. Tijdens deze avond toont IVN enkele films over tuinvogels. Diverse thema’s komen aan bod. Aanvang 19.30 uur in het IVN-lokaal D’n Haamsjeut in Ulestraten.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief