van 21 april 2017

De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 20 april de onderzoeksopdracht vastgesteld voor het onderzoek naar de toekomstbestendigheid van de gemeente Meerssen. Het college van B&W zal nu het aanbestedingsproces starten dat zal leiden tot de selectie van een onderzoeksbureau. Naar verwachting zal in de eerste helft van juni bekend zijn welk bureau het onderzoek zal gaan verrichten.

De gemeenteraad heeft op 20 april het plan vastgesteld voor de verbetering van de fietsveiligheid van de rotondes Bunderstraat, Hoolhoes en Maastrichterweg, de Vliegveldweg en de oversteek Vliegveldweg-Nieuwe Vliekerweg. Het plan vloeit voort uit een motie van november 2016 over de snelfietsroute. Lees verder voor uitgebreide informatie.

Op 10 juni gaan in Meerssen de poorten open van het gemeentehuis voor (aspirant) vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en mantelzorgers! Ontdek de vele facetten van het vrijwilligerswerk van nu en de toekomst en ervaar het samenwerken aan toekomstbestendige en krachtige vrijwilligers(organisaties) in Meerssen. Lees snel verder voor meer informatie en meld u aan.

In verband Koningsdag en een collectieve vrije dag voor de medewerkers is het bestuurscentrum gesloten op donderdag 27 april en vrijdag 28 april. Op vrijdag 5 mei is het bestuurscentrum gesloten ivm Bevrijdingsdag. Ook de Burgerlijke Stand is deze dagen gesloten.

Tijdens de Samen-Doen! Vrijwilligersdag Meerssen op 10 juni worden drie vrijwilligersprijzen uitgereikt. Een prijs voor de vrijwilligersorganisatie, de vrijwilliger en de jeugdige vrijwilliger (tot 23 jaar) van Meerssen 2017. Kent u iemand of een organisatie die deze prijs verdient? Meld hun aan!

De gemeenteraad besloot dat vanaf 2017 het openluchtzwembad geen gemeentelijke kernactiviteit meer is. De raad zette wel de deur open voor burgers om het zwembad in eigen beheer te laten voortbestaan. Zo ontstond de vereniging Zwembad Meerssen. Uit technisch onderzoek bleek dat er achterstallig onderhoud was. Om het zwembad te kunnen openen in 2017, is een investering nodig van ca. € 35.000. De raad heeft dit bedrag gisteren beschikbaar gesteld.

Voor de afdeling Ruimte zoekt de gemeente Meerssen een 'Medewerker Grondzaken' (m/v) (0,5 fte). Word jij onze nieuwe collega? Lees verder voor meer informatie.

Op donderdag 4 mei 2017 worden alle gevallenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op het binnenplein van het bestuurscentrum begint om 19.30 uur een plechtige bijeenkomst. Vervolgens gaan de aanwezigen naar de Vredeskapel. Hier wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen.

Vanaf april werken de gemeenten Maastricht en Meerssen intensiever samen op het gebied van toezicht en handhaving. Dit betekent dat u BOA's van de gemeente Maastricht op Meerssens grondgebied aan het werk ziet. Ook zult u in plaats van de handhavingsauto's van Meerssen, de handhavingsauto's van Maastricht door onze gemeente zien rijden.

Op maandag 24 april 2017 start Geonius en Gobouw met asfalt- en bodemonderzoeken bij diverse wegen in de gemeente Meerssen. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken en kunnen voor enige overlast zorgen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Op vrijdag 21 april 2017 - tijdens de Koningsspelen - is de kick-off van Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland gegeven. Met de waterbus van WML maakte JOGG-ambassadeur danser/acteur Juvat Westendorp een tour langs de vijf Heuvellandgemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Eijsden-Margraten.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 20 april is mevrouw Marly Heusschen (CDA) uit Geulle voor een nieuwe periode benoemd tot raadslid. Zij legde ten overstaan van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de eed af. Mevrouw Heusschen vervangt voor een 3e termijn tijdelijk raadslid Agnes Jonkhout wegens ziekte.

Ter gelegenheid van Koningsdag organiseert het gemeentebestuur een feestelijke bijeenkomst voor alle inwoners die ooit een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. De bijeenkomst vindt plaats op 27 april van 11-13 uur in de Tiendschuur van Landgoed Vliek Ulestraten. Alle decorandussen hebben een uitnodiging ontvangen. Heeft u er per abuis geen gekregen? U kunt zich nog aanmelden.

Heeft u recht op teruggave van inkomstenbelasting Over loon of uitkering wordt meestal belasting ingehouden. Soms is het mogelijk een deel van die belasting terug te krijgen. Heeft u van de belastingdienst een brief ontvangen dat u aangifte moet doen? Zorg er dan voor dat uw aangifte vóór 1 mei binnen is.

De officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen kunt u elke week raadplegen via de gemeentepagina op www.meerssen.nl. In de Geulbode treft u een beknopte weergave aan. Lees verder voor de bekendmakingen van deze week

De vierde editie van ons zomeravond openluchtconcert 'Meerssen in Harmony' staat in de steigers. Op 30 juni 2017 bent u weer van harte welkom op de inmiddels bekende unieke, sfeervolle locatie: de binnenplaats van Kasteelhoeve Vliek te Ulestraten. Dit jaar met Gé Reinders, Beppie Kraft en Harmonie Sint Caecilia uit Geulle.

Bent u benieuwd wat golf u te bieden heeft? Kom erachter tijdens de Open Golfdag bij Golfclub Meerssen op 22 april 2017. Een unieke kans om kennis te maken met de golfsport. U bent van harte welkom!

Op zaterdag 6 mei 2017 kunt u genieten van een prachtige klanken van Vocaal Ensemble Canta Volare uit Beek tijdens het Lenteconcert van de Stichting Vrienden van de Basiliek. Het concert vindt plaats in het Leopoldskerkje aan de Gansbaan in Meerssen. Aanvang 15.30 uur.

De 7e editie van het beeldende kunst-evenement 'Kunst Kleurt Je Leven' vindt dit jaar plaats op zondag 4 juni. Langs een wandel/fietsroute door Geulle presenteren 22 kunstenaars op een negental locaties een breed scala aan artistieke creaties: schilderijen, tekeningen, keramiek, beelden, viltwerk, glas-in-lood, juwelen, objecten van steen, hout en staal.

Zes jaar geleden ontstond uit het Socratisch Café van Ontmoet Anna de Stichting Meerssen in Dialoog. De afgelopen jaren werd steeds op 9 november aandacht gevraagd voor de kracht van de dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog bij het leren luisteren naar het verhaal van onbekenden. De stichting Meerssen in dialoog stopt per 1 mei.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief