van 4 mei 2017

Op donderdag 4 mei 2017 worden alle gevallenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op het binnenplein van het bestuurscentrum begint om 19.30 uur een plechtige bijeenkomst. Vervolgens gaan de aanwezigen naar de Vredeskapel. Hier wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen.

Op donderdag 4 mei zendt Meer Vandaag de herdenkingsdienst vanuit de Basiliek en de herdenkingsplechtigheden op het binnenplein en bij de Vredeskapel live uit via de radio. Mocht u niet in staat zijn om naar een van deze gelegenheden te komen, dan kunt u er op die manier toch een beetje bij zijn.

In verband met Bevrijdingsdag is het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen gesloten op vrijdag 5 mei 2017. Ook de bureau Burgerlijke Stand is gesloten.

Ter gelegenheid van Koningsdag organiseerde het gemeentebestuur een feestelijke bijeenkomst voor alle inwoners van onze gemeente die ooit een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. De feestelijke bijeenkomst vond plaats op 27 april in de prachtige Tiendschuur van Landgoed Vliek in Ulestraten. Op www.meerssen.nl vindt u een fotoverslag.

Mensen die een bijzondere verdienste hebben geleverd, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Kent u zo iemand en wilt u een Koninklijke Onderscheiding voor deze persoon aanvragen? Doe dit dan tijdig! De aanvragen voor
Lintjesdag 2018 moeten op 1 juli 2017 binnen zijn. We vragen uw speciale aandacht voor jongeren en vrouwen.

Op maandag 8 mei vindt in de kerk van Rothem de uitvaart plaats van de 26-jarige man die afgelopen dinsdag verongelukte op de autosnelweg A79. In verband met de verwachte drukte is de Klinkenberg in Rothem tussen 10.45-11.15 uur (aanloop naar de uitvaart) en 13.15-13.45 uur (na afloop van uitvaart) afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid ter hoogte van de Kuilenstraat en Holstraat.

Op vrijdag 5 mei starten we met de aanleg van Vlindertuin Meerssen. Wij nodigen u en uw kinderen van harte uit wethouder Désirée Cortenraede een handje te komen helpen bij het inzaaien van de Vlindertuin. We doen dit tussen 11.00 en 13.00 uur op het sportterrein Heiveld in Bunde (tussen de scouting en voetbalclub).

Op zaterdag 10 juni gaan de poorten van het gemeentehuis open voor (aspirant) vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en mantelzorgers! Ontdek de vele facetten van het vrijwilligerswerk en ervaar het samenwerken aan toekomstbestendige en krachtige vrijwilligers(organisaties) in Meerssen. Er zijn allerlei leuke workshops. Lees snel verder en meld u aan!

Vrijdag 5 mei zijn de werkzaamheden voor het realiseren van de fietsoversteek bij Meerssenhovenweg-Meerssenhoven gereed. De Maastrichterlaan-Meerssenhoven worden dan weer opengesteld. Vervolgens starten we op maandag 8 mei met de aanleg van de nieuwe rotonde Fregatweg.

Wil je kijken of brandweervrijwilliger iets voor jou is? Bezoek dan op zaterdag 20 mei tussen 10.00-14.00 uur de wervingsdag bij de brandweerkazerne, Tunnelweg 1 in Meerssen en kruip in de huid van brandweervrouw of -man.

De gemeente Meerssen start op maandag 8 mei met het aanpassen van de rijloper op de parkeerplaats bij treinstation Bunde (OV Bunde). De gemeente ontving meldingen over modder op de parkeerplaats. Naar aanleiding hiervan is opdracht verstrekt de rijloper aan te passen. Als gevolg hiervan is de parkeerplaats van 8 t/m 24 mei afgesloten.

Tijdens de Samen-Doen! Vrijwilligersdag Meerssen op 10 juni worden vrijwilligersprijzen uitgereikt voor dé vrijwilligersorganisatie, dé vrijwilliger en de jeugdige vrijwilliger van Meerssen. Kent u iemand of een vereniging die een van deze prijzen verdient? Meld deze dan uiterlijk 19 mei aan!

Afgelopen week is alweer de vijfde digitale nieuwsbrief van de werkgroep Respectvol Samenwerken - jeugd & buurt verschenen. Met aandacht voor de plaatsing van de MOP's, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en de Samen-Doen! Vrijwilligersdag. U vindt de nieuwsbrief op www.meerssen.nl.

Stella Maris College gaat uitbreiden. De sectie VMBO uit Valkenburg wordt aan de locatie in Meerssen toegevoegd. Er komt een deel nieuwbouw boven op het bestaande gebouw en het bestaande gebouw wordt van binnen stevig aangepakt. Om het verkeer rond de school in goede banen te leiden, heeft de gemeente een mobiliteitsplan in voorbereiding. Hierover vindt op 10 mei een inloopbijeenkomst plaats.

Op zaterdag 6 mei vindt onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.

De officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen kunt u elke week raadplegen via de gemeentepagina op www.meerssen.nl. In de Geulbode treft u een beknopte weergave aan. Lees verder voor de bekendmakingen van deze week

Kent u een goed initiatief dat criminaliteit voorkomt en sociale veiligheid bevordert? Meld dat dan aan voor de Hein Roethofprijs. De winnaar krijgt een geldbedrag om zijn project verder uit te bouwen. De minister van Veiligheid en Justitie reikt de prijs uit op 30 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Aanmelden kan tot 31 juli.

Op 8 oktober vindt de 20ste editie van Marathon Meerssen plaats. Naast de marathon zijn er nog diverse andere afstanden. De organisatie breidt haar aanbod aan voorbereidende trainingen uit. Doe mee aan een van de speciale verkennings- en/of trailtrainingen. Op maandag 8 mei is de eerste parcoursverkenning.

Op zaterdag 6 mei is het eerste Ketel weekendkoffie-uurtje van 13.00 tot 15.00 uur. De Ketel biedt dan een lekker koffie arrangementje. Kom eens binnen! Lees verder voor meer activiteiten in de ketel

Begin april organiseerde scouting regio Maastricht en Mergelland de jaarlijkse RSW. Dit is een wedstrijd waar alle scouts van deze regio aan deel kunnen nemen. De scouts van Bunde behaalden de eerste plaats en gaan nu naar het LWS. Proficiat!

Op zaterdag 6 mei 2017 kunt u genieten van een prachtige klanken van Vocaal Ensemble Canta Volare uit Beek tijdens het Lenteconcert van de Stichting Vrienden van de Basiliek. Het concert vindt plaats in het Leopoldskerkje in Meerssen. Aanvang 15.30 uur.

Op zondag 7 mei 2017 gaat IVN Meerssen het Ommetje Geulle aan de Maas lopen. Twee IVN-landschapsgidsen Wil Lemmens en Tos Heuts nemen u mee en laten u genieten van een veranderend en krimpend landschap als gevolg van vooral menselijk ingrijpen.

Op zondag 7 mei kunt u onder de deskundige leiding van kunsthistorica Mariëtte Paris-Vankan de gerestaureerde ramen van de basiliek bekijken. Aanvang 14.00 uur. Interesse? U moet zich even aanmelden bij Heemkundevereniging Meerssen.

Het plateaubos van de Bergse Heide, de natuurontwikkeling op Ingendael en een ruig meanderende Geul vormen het decor voor een fraaie voorjaarsexcursie op zondag 7 mei van Stichting het Limburgs Landschap. Meegenieten? Wandel mee met deze interessante wandeling. Vertrek is om 10 uur vanaf de parkeerplaats Brasserie-Hotel Brakke Berg.

Op woensdag 24 mei wordt voor de vierde keer de mei-den binnengehaald in Meerssen. De Jonkheid Bartholomeus trekt met paarden en wagen met de mei-den door Meerssen. Omstreeks 19 uur arriveren ze op de Markt. Hier speelt de band Anderkovver.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief