Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


De komende tijd worden mensen die hun fiets ergens in de gemeente stallen op een ludieke wijze gewezen op het voorkomen van fietsendiefstal. De wijkagenten en boa's brengen namelijk zadelhoesjes aan met de tekst 'Zet uw fiets goed vast, dan wordt u niet verrast'. De actie maakt deel uit van een project om inwoners & bezoekers bewust te maken dat ze hun fiets goed moeten afsluiten en het fietsendieven niet te makkelijk moeten maken. Op 29 juni gaf burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz het startsein voor de actie.


Tot en met december 2017 kunt u in het Erfgoedhuis Meerssen de expositie ´De archeologische prehistorie van Meerssen en omgeving' bezichtigen. Sta oog in oog met opgegraven vondsten van duizenden jaren geleden. Maak kennis met voorwerpen gemaakt van vuursteen. Leer meer over hoe onze voorouders leefden in eerste landbouwnederzettingen. Bezoek deze unieke expositie.


Op zondag 2 juli 2017 vindt de jaarlijkse klimomloop Ulestraten plaats. Start en finish van deze wielerwedstrijd zijn dit jaar op de Markt in Meerssen. Er wordt een omleidingsroute ingesteld en verkeersregelaars begeleiden het verkeer. Op zondag 2 juli kunt u niet parkeren op de Markt in Meerssen.


Wie nog geen 18 jaar is, mag geen alcohol drinken en tabak of wiet kopen. Die wet geldt in ons land sinds 1 januari 2014. Toch kan het lastig zijn voor u als ouder om hierover met uw kind te praten. Zeker met de zomer in aantocht en uw kind – al dan niet samen met u - op vakantie gaat. Ga op tijd het gesprek aan en maak heldere afspraken.


De gemeente evalueert het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan en parkeerbeleid. U kunt ons hierbij helpen door vóór 7 juli onze enquête in te vullen. In de vragenlijst komen onderwerpen aan de orde als verkeersveiligheid, inrichting wegen, parkeermogelijkheden en -tarieven, bereikbaarheid parkeerplaatsen en wat vindt u belangrijk bij parkeren. Daarnaast kunt u verbeterpunten en voorstellen voor wijzigingen van het beleid aangeven.


Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de beantwoording van schriftelijke raadsvragen door het college. Afgelopen week zijn artikel 40 vragen gepubliceerd over de aanpak van bekladdingen en de antwoordbrief op de vragen over de doseerlichten Meerssenerweg en Fregatweg Beatrixhaven.


In verband met de jaarlijkse sportdag voor de medewerkers is het bestuurscentrum op vrijdag 30 juni 2017 vanaf 12 uur gesloten. De wachtdienst Openbare Werken is buiten de openingstijden (bij spoed) bereikbaar via tel. 14 043.


Begin 2015 heeft de gemeenteraad het plan van aanpak ‘meer ruimte voor coulance’ vastgesteld met daarin een tijdelijk coulancebeleid. Het doel hiervan was het oplossen van een achterstand die was ontstaan bij de behandeling van handhavingszaken. Het coulancebeleid biedt ruimere mogelijkheden tot legalisatie. De raad heeft besloten het coulancebeleid te beëindigen op 3 augustus. Tot dan krijgt u de gelegenheid zich te melden als u weet/vermoedt dat een situatie op uw perceel niet voldoet aan de regels. Wij bekijken samen of u in aanmerking komt voor legalisatie op grond van het coulancebeleid.


Op zaterdag 1 juli 2017 vindt onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.


De officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen kunt u elke week raadplegen via de gemeentepagina op www.meerssen.nl. In de Geulbode treft u een beknopte weergave aan. Lees verder voor de bekendmakingen van deze week.


In Ut Zaelke is altijd wat te beleven. Elke maandag en donderdag bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ut Zaelke is dan geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Er zijn tal van activiteiten ook in juli. Lees snel verder.


Op zaterdag 1 juli 2017 is de Eroica Limburg. Een wielertoertocht met verschillende afstanden door het Limburgse landschap, België en Duitsland. Alle deelnemers rijden op een fiets die voor 1987 is geproduceerd.


Zondag 2 juli houdt buurtvereniging ’t Pleintsje weer haar jaarlijkse rommelmarkt aan de Pastoor Aussemsstraat in Meerssen. De gezellige rommelmarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur.


Van 2 juli t/m 28 augustus wordt in het Erfgoedhuis in Meerssen een tentoonstelling gehouden door de groep Creatief onder leiding van Els Tilleman. Er zijn werken te zien van keramiek, speksteen en schilderijen. U zult versteld staan van het creatieve talent van deze groep. Kom een kijkje nemen!


Heeft u al eens een bezoekje gebracht aan ontmoetingspunt De Ketel? Bij goed weer kunt u ook heerlijk op het terras aan de achterkant zitten. U bent van harte welkom! Voor de activiteiten in juli lees snel verder.


De openluchtfilm van zaterdag 1 juli gaat vanwege de slechte weersvoorspellingen niet door. De nieuwe datum is vrijdag 14 juli. Aanvang 21.00 uur. U bent van harte welkom! Dit jaar is gekozen voor een Belgische film Hasta La Vista uit 2011. Gratis toegang.


Bibliotheek Meerssen organiseert op donderdag 6 juli van 19.30-22.30 uur een workshop 'Meer succes met LinkedIn voor ondernemers en werkzoekenden'. De workshop is bedoeld voor mensen die al een LinkedIn profiel hebben, maar er nog niet uit halen wat er in zit.


Het is inmiddels een mooie traditie geworden op het Sint Agnesplein in Bunde: zaterdag 8 juli om 19.00 uur is er weer het Rabobank Pleinfestival met lichte muziek, dans en zang. Een gezellige avond met medewerking van Harmonie en Slagwerkgroep Sint Agnes, dansschool Op den Camp en kinderkoor Sing2Joy.


IVN Meerssen organiseert op zondag 9 juli een dagwandeling (14 km) vanuit Noorbeek. De wandeling voert door de Voerstreek. De ongerepte natuur in deze streek maakt deze wandeling tot een echte aanrader. U bent van harte welkom!


Op 8 juli is het Carnaval Mundial in de oude dorpskern van Elsloo. Het evenement begin om 18 uur met een parade met folkloristische groepen, sambabands, praalwagen met zomerkoningin, hofdames etc. Aansluitend zijn er optreden van artiesten op diverse plekken. In verband met het evenement is Broekhoven-Kanaalweg in Geulle van 16.00-01.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018