Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Op donderdag 13 juli reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uit aan drs. Karel van Rosmalen uit Bunde. De heer Van Rosmalen ontving de Koninklijke Onderscheiding (Officier in de Orde van Oranje Nassau) voor zijn jarenlange verdiensten voor Zuyd Hogeschool en de al dan niet daaraan gerelateerde nevenactiviteiten. 


Onlangs stemde de gemeenteraad in met het beschikbaar stellen van het benodigde extra budget voor de realisatie van de nieuwe gymzaal in Ulestraten. Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden gegund aan aanneembedrijf Habenu van de Kreeke uit Nuth. Direct na de bouwvakantie wordt gestart met het inrichten van het bouwterrein. Volgens de huidige planning zal de gymzaal in maart 2018 klaar zijn.


Bent u toeristische ondernemer? Wilt u uw onderneming voor bezoekers goed vindbaar maken door middel van bewegwijzering? Dat kan! Om ervoor te zorgen dat de bewegwijzering op de juiste manier gebeurt, heeft de gemeente de 'Richtlijn objecten/toeristische bewegwijzering Meerssen' opgesteld. Toeristische bebording is voor een groot aantal toeristische doelen mogelijk. Lees verder voor meer informatie.


Op 6 juli heeft de gemeenteraad de Jaarrekening 2016 behandeld. Dankzij strak financieel beleid en enkele eenmalige meevallers sluit de gemeente Meerssen het begrotingsjaar 2016 af met een positief saldo van € 1.008.101,-. Een onafhankelijk accountant heeft de jaarrekening goedgekeurd. Voor meer informatie lees verder. Hier kunt u ook de Jaarrekening inzien.


Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz heeft sinds enige tijd een eigen burgemeesterspagina op Facebook. Via deze pagina kunt u haar volgen en lezen over de gemeentelijke actualiteit, het werk voor onze gemeenschap, bijeenkomsten, ontvangsten, bezoeken, festiviteiten en de beslommeringen die met de praktijk van alle dag gepaard kunnen gaan. Wilt u haar ook volgen? Klik op lees verder.


Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker (m/v, 1 fte). Word jij onze nieuwe collega? Interesse? Lees snel verder voor meer informatie.
 


In juli worden weer slijpwerkzaamheden verricht aan de spoorrails op het traject Maastricht - Valkenburg en vice versa. De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van dinsdag 18 juli op woensdag 19 juli en in de nacht van woensdag 19 juli op donderdag 20 juli.


De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert op zaterdag 19 augustus een cultureel café voor iedereen die op het terrein van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme plannen heeft om in onze gemeente een evenement te organiseren. Het cultureel café vindt van 16.00-18.00 uur plaats tijdens het Charlemagne  Preuve Festijn (Markt Meerssen).


Verscholen in het groen ligt Buurtzorghuis Bronnenbos. Het voormalige zusterhuis is volledig gerenoveerd tot kleinschalige hospice met acht kamers. De deskundige medewerkers stellen het welzijn van hun gasten centraal. Met de juiste lichamelijk zorg en oog voor persoonlijke wensen. Het Buurtzorghuis Bronnenbos werkt met gemotiveerde vrijwilligers. Heeft u interesse in dit vrijwilligerswerk? Lees verder.


Op zaterdag 15 juli 2017 vindt onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.


Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week zijn de antwoorden op artikel 40 vragen gepubliceerd over de aanpak van bekladdingen.


Elk jaar gebeurt het wel weer: er vliegt een vleermuis door de slaapkamer. In vertwijfeling bellen mensen allerlei instanties op om te vragen wat ze moeten doen. In Limburg heeft de Stichting IKL een netwerk van gemeentelijke meldpunten en vleermuiswerkers ingesteld die mensen met problemen met vleermuizen helpen.


Begin 2015 heeft de gemeenteraad het plan van aanpak ‘meer ruimte voor coulance’ vastgesteld met daarin een tijdelijk coulancebeleid. Het doel hiervan was het oplossen van een achterstand die was ontstaan bij de behandeling van handhavingszaken. Het coulancebeleid biedt ruimere mogelijkheden tot legalisatie. De raad heeft besloten het coulancebeleid te beëindigen op 3 augustus. Tot dan krijgt u de gelegenheid zich te melden als u weet/vermoedt dat een situatie op uw perceel niet voldoet aan de regels. Wij bekijken dan samen of u in aanmerking komt voor legalisatie op grond van het coulancebeleid.


Gemeenten in Maastricht-Heuvelland willen in gesprek komen met lokale bewindvoerders over verbetering van de onderlinge samenwerking. Hiervoor is er een bijeenkomst gepland op 27 september in Margraten. Bewindvoerders die graag willen meedenken en -praten en daarnaast hun netwerk willen versterken zijn van harte uitgenodigd.


De officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen kunt u elke week raadplegen via de gemeentepagina op www.meerssen.nl. In de Geulbode treft u een beknopte weergave aan. Lees verder voor de bekendmakingen van deze week.


In Ut Zaelke is altijd wat te beleven. Elke maandag en donderdag bent u van harte welkom. Ut Zaelke is dan open van 14.00-17.00 uur. Neem deel aan een van de activiteiten. Lees verder voor een overzicht. De komende tijd stelt de stuurgroep Bunde Nu Samen iedere week een van zijn leden voor. Deze week: Margriet van Bergen-Coumans, coördinatie creatief en planning activiteiten.  


Stichting het Limburgs Landschap organiseert vrijdag 21 juli een flinke rondwandeling van 12 km die u van het hellingbos van Vijlen (het Vijlenerbos), via Cottessen leidt naar het diepgelegen en door de Geul uitgesneden beekdal. Landschappelijk meer dan bijzonder. De vorming van dit fraai Zuid-Limburgs landschap vormt het thema van deze interessante wandeling.


Ook in de zomer zijn er allerlei leuke activiteiten in ontmoetingspunt de Ketel. Kom eens een kijkje nemen. Drink een kopje koffie of thee of doe mee met een van de activiteiten. U bent van harte welkom!


Tot en met december 2017 kunt u in het Erfgoedhuis Meerssen de expositie ´De archeologische prehistorie van Meerssen en omgeving' bezichtigen. Sta oog in oog met opgegraven vondsten van duizenden jaren geleden. Maak kennis met voorwerpen gemaakt van vuursteen. Leer meer over hoe onze voorouders leefden in eerste landbouwnederzettingen. Bezoek deze unieke expositie.


De openluchtfilm moet weer worden uitgesteld ivm de weersvoorspellingen. De nieuwe datum wordt zaterdag 22 juli. Om 21 uur vertonen we Hasta la Vista, een Vlaamse roadmovie over drie vrienden die ondanks hun handicap op reis gaan naar Spanje. Drama en komedie in een. U bent van harte welkom! Toegang gratis.


Zondag 23 juli organiseert IVN Meerssen een dagwandeling in de omgeving van Moorveld. Gids Riekie Notten kent dit gebied op haar duimpje en wil iedereen mee laten genieten van het landschap. Vertrek is om 10.30 uur bij de Kerk van het Onbevlekt Hart van Maria in Moorveld.


Tijdens de zomermaanden vindt in Bibliotheek Meerssen een expositie plaats van de Beeldende Kunstenaars Bunde (BKB). De werken bestaan uit schilderijen, keramiek, beelden van brons, steen & papier-maché en sieraden.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018