Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


De gemeente werkt voortdurend aan het verbeteren van haar dienstverlening. Ook in de digitale dienstverlening zetten we steeds nieuwe stappen. Sinds 2015 hebben we een nieuwe website, die voortdurend verder wordt verbeterd en aangevuld met nieuwe mogelijkheden. Sinds kort kunt u een aantal producten digitaal aanvragen & betalen met uw DigiD. Ook kunt u - naast producten Burgerzaken - online een afspraak maken voor diverse producten mbt Vergunningen.


Gemeenten in Limburg werken samen aan energieprojecten om koopwoningen te verduurzamen. Regio Maastricht Heuvelland wil ook aansluiten bij de provinciale ambitie om woningen energiezuiniger te maken. Met het project Service Provider willen we stimuleren dat woningeigenaren energiebesparende maatregelen treffen. Voor dit doel tekende wethouder Désirée Cortenraede een overeenkomst met Volta Limburg.


Begin dit jaar diende het gemeentebestuur een zienswijze in m.b.t. het Ontwerp Luchthavenbesluit MAA. In de zienswijze ging de gemeente met name in op de nadelige gevolgen voor het woon– en leefklimaat in onze gemeente en de gezondheid van onze inwoners. Er ontstond ook verwarring over het aantal vliegbewegingen. Wethouder Désirée Cortenraede besloot in juni bij de Staatssecretaris om opheldering te vragen over de verwarring rond het aantal te verwachten vliegbewegingen op MAA. De Staatssecretaris gaf afgelopen week uitleg per brief.


De gemeente Meerssen heeft sinds 1 juli een nieuwe wijkagent: Ingrid van Boekholdt. Zij heeft als taakgebied Ulestraten en Geulle. Daarnaast is ze gespecialiseerd in jeugdrecht & jeugdhulpverlening. Meer informatie over onze wijkagenten: lees verder.  


De gemeente Meerssen is bezig met de aanpassing van het accommodatiebeleid. Een van de items die hierbij aan de orde komt, zijn de gemeenschapshuizen. Hiervoor hebben we uw hulp nodig. Wij zoeken inwoners van Rothem die willen meepraten over de toekomst van gemeenschapshuis de Koel. We starten met deze werkwijze in Rothem. Daarna komen ook de andere woonkernen aan de beurt. Interesse? Meld u aan! 


Hoe denken de inwoners van Meerssen over de betrokkenheid van de Limburgse samenleving bij de natuur? Het Groenplatform Meerssen gaat aan de slag met de kwaliteit van de natuur en het landschap in Meerssen. En daarbij zijn de ideeën en wensen van de bewoners van groot belang. Vul de enquête in!


Buitengoed Geul en Maas is als organisatie nu een aantal jaren (sinds 2013) bezig. Een goed moment om terug te kijken hoe we er voor staan. Wat hebben we bereikt? Is er voldoende basis om door te gaan en wat zouden we dan anders of beter kunnen doen? Aan de hand van feitelijke constateringen, resultaten en interviews is de periode 2013-2016 geëvalueerd.


Van 7 t/m 13 augustus wordt weer de BinckBank Tour (voorheen: Eneco Tour) verreden: een WorldTour-wedstrijd voor beroepswielrenners. Op vrijdag 11 augustus gaat de rit door het Zuid-Limburgse land. In de vroege middaguren zal het peloton ook de gemeente Meerssen passeren. 


Een bezoek aan 'n arts of specialist is voor veel mensen een spannende gebeurtenis. Daarom worden de meesten hierbij gesteund door een familielid of bekende. Degene die niet kan terugvallen op de steun van een bekende, kan rekenen op een helpende hand en luisterend oor van een zorgvrijwilliger van Steunpunt Mantelzorg Zuid. Voor het team Vrijwilligers Ziekenbegeleiding zoeken wij dringend nieuwe collega's.


Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week zijn de antwoorden op artikel 40 vragen gepubliceerd over de aanleg kunstgrasveld Rothem en Structuurvisie Regionale Economie & onderzoek Streetwise.


Begin 2015 heeft de gemeenteraad het plan van aanpak ‘meer ruimte voor coulance’ vastgesteld met daarin een tijdelijk coulancebeleid. Het doel hiervan was het oplossen van een achterstand die was ontstaan bij de behandeling van handhavingszaken. Het coulancebeleid biedt ruimere mogelijkheden tot legalisatie. De raad heeft besloten het coulancebeleid te beëindigen op 3 augustus. Tot dan krijgt u de gelegenheid zich te melden als u weet/vermoedt dat een situatie op uw perceel niet voldoet aan de regels. Wij bekijken dan samen of u in aanmerking komt voor legalisatie op grond van het coulancebeleid.


Sociale Zaken Maastricht Heuvelland informeert cliënten met een uitkering regelmatig per brief over nieuws of veranderingen. Dit zijn de zogenaamde klantbrieven. Aanvullend hierop wordt er 2 à 3 keer per jaar praktische informatie verspreid via een nieuwsbrief. De laatste nieuwsbrief kunt u lezen op www.meerssen.nl.


De officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen kunt u elke week raadplegen via de gemeentepagina op www.meerssen.nl. In de Geulbode treft u een beknopte weergave aan. Lees verder voor de bekendmakingen van deze week.


Zondag 23 juli organiseert IVN Meerssen een dagwandeling in de omgeving van Moorveld. Gids Riekie Notten kent dit gebied op haar duimpje en wil iedereen mee laten genieten van het landschap. Vertrek is om 10.30 uur bij de Kerk van het Onbevlekt Hart van Maria in Moorveld.


Op zaterdag 22 juli kunt u in het Proosdijpark van Meerssen genieten van een openluchtfilm. Deze keer is gekozen voor de film Hasta la Vista, een Vlaamse roadmovie over drie vrienden die ondanks hun handicap op reis gaan naar Spanje. U bent van harte welkom! Aanvang 21.00 uur. Toegang gratis.


Op vrijdag 28 juli organiseert IVN Meerssen een ochtendexcursie naar Simpelveld. Extra aandacht zal besteed worden aan planten. Daarnaast brengen ze een bezoek aan het gemeentehuis van Simpelveld. U bent van harte welkom!


Op zondag 10 september organiseert CV de Aanhawwersj voor de 3e keer de Meersjense Smultocht. Ook dit jaar is weer een prachtige wandeltocht voor u uitgezet langs de mooiste plekjes die Meerssen rijk is. Onderweg kunt u smullen van allerlei culinaire gerechtjes en bijbehorende drankjes. Kosten: 11 euro voor volwassen, 5,50 voor kinderen. U kunt nu aanmelden!


Tot 13 augustus is het Orgelfestival Limburg 2017. Ook Orgelkring Meerssen organiseert weer enkele concerten: op 23 juli en 6 augustus om 16.00 uur in de Basiliek van Meerssen en op woensdag 2 augustus om 20.00 uur in de Sint Martinuskerk in Geulle. U ben van harte welkom.


Op zondag 6 augustus wordt de 3e editie van IRONMAN Maastricht-Limburg gehouden: een van de grootste en meest internationale duursportevenement ter wereld. Het fietsonderdeel loopt door Zuid-Limburg en de Belgische grensstreek. De wielrenners passeren ook Meerssen. 


In Ut Zaelke is altijd wat te beleven. Elke maandag en donderdag bent u van harte welkom. Ut Zaelke is dan open van 14.00-17.00 uur. Neem deel aan een van de activiteiten. Lees verder voor een overzicht. De komende tijd stelt de stuurgroep Bunde Nu Samen iedere week een van zijn leden voor. Deze week: Paul Wijckmans.


In het weekend van 19 en 20 augustus vindt op de sfeervolle Markt in Meerssen weer het Charlemagne Preuve Festijn plaats. Geniet van culinaire heerlijkheden uit Meerssen en omgeving met als muzikale omlijsting diverse artiesten en bands. Tot dan!


Op 26 en 27 augustus organiseert Schutterij Sint Remigius een feestweekend. Op zaterdag is er in de feesttent aan de Cazenderstraat de Mega Mallorca Party. Op zondag is het bondsfeest met prachtige schuttersoptocht met aansluitend diverse schiet-, muziek- en schoonheidswedstrijden en artiesten in de feesttent.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018