Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Op 21 augustus start de renovatie van de Proosdijschuur (in opdracht van de eigenaar). Ter voorbereiding plaatst de aannemer deze week de bouwhekken. De schitterende hoeve krijgt een kwalitatief hoogwaardige invulling, waarbij verschillende functies elkaar aanvullen: een unieke combinatie van kwaliteitshoreca en een raadzaal. Dit vraagt wel om een ingrijpende verbouwing van het Rijksmonument.


Bent u senior, woont u in het heuvelland en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer worden bijgespijkerd over de verkeersregels? Grijp uw kans en neem deel aan een cursus van drie dagdelen. Een voorlichter van Veilig Verkeer Nederland praat u bij over de verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. 


Op 20 juli ontving wethouder Désirée Cortenraede een petitie van tennisvereniging De Pletschmeppers Geulle. Samen met besturen van tennisverenigingen is de gemeente aan het onderzoeken hoe de toekomst van de tennisclubs eruit moet gaan zien. De Pletschmeppers ondernamen diverse acties (petitie, poll, kaartenactie) om draagvlak te krijgen voor behoud van tennis in Geulle.


Wij werken voortdurend aan verbetering van de gemeentelijke dienstverlening. Sinds 2015 hebben we een nieuwe website, die voortdurend wordt verbeterd en aangevuld met nieuwe mogelijkheden. Sinds kort kunt u een aantal producten digitaal aanvragen & betalen met uw DigiD. Ook kunt u voortaan online een afspraak maken voor diverse producten op het gebied van vergunningen. 


Podium24 helpt werkzoekenden in samenwerking met gemeenten en bedrijfsleven aan werk. Speciale aandacht gaat uit naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vorig jaar maakten maar liefst 128 bedrijven gebruik van de werkgeversdiensten van Podium24. In het afgelopen anderhalf jaar vonden 862 mensen via Podium24 een nieuwe baan. Lees de verhalen!


Toen Wim Beeren uit Ulestraten vijf jaar geleden in Kosovo was, hoorde hij van inwoners van het dorpje Gjakova dat de brandweerkazerne dringend om materiaal verlegen zat. Samen met Jos Kallen en Paul Curfs heeft hij zich ingezet om de brandweerauto die zij geschonken kregen van VDL op te knappen en te vullen met materiaal en gereedschap.


Begin 2015 heeft de gemeenteraad het plan van aanpak ‘meer ruimte voor coulance’ vastgesteld met daarin een tijdelijk coulancebeleid. Doel hiervan was het oplossen van een achterstand die was ontstaan bij de behandeling van handhavingszaken. Het coulancebeleid biedt ruimere mogelijkheden tot legalisatie. De raad heeft besloten het coulancebeleid te beëindigen op 3 augustus. Tot dan krijgt u de gelegenheid zich te melden als u weet/vermoedt dat een situatie op uw perceel niet aan de regels voldoet. Wij bekijken dan samen of u in aanmerking komt voor legalisatie op grond van het coulancebeleid.


Als professional, mantelzorger of vrijwilliger bent u onmisbaar in de begeleiding van / zorg voor uw naaste of cliënt met dementie. Goede informatie over het ziektebeeld en de omgang met mensen met dementie helpen u hierbij. U kunt nu gratis deelnemen aan de training 'Dementie en Communicatie'.


Op een verborgen landgoed tussen de Meerssenerweg en de A2 organiseert CNME de zesde Huttenbouwdag. De spannende natuurspeeldag vindt plaats op woensdag 23 augustus van 10.00 tot 15.00 uur en is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Meld je snel aan en kom lekker spelen, bouwen en appels poffen op Landgoed Mariënwaard!


In het weekend van 19 en 20 augustus vindt op de sfeervolle Markt in Meerssen weer het Charlemagne Preuve Festijn plaats. Geniet van culinaire heerlijkheden uit Meerssen en omgeving met als muzikale omlijsting diverse artiesten en bands. Tot dan!


Ook in de zomer kunt u een bezoekje brengen aan Ontmoetingspunt de Ketel. Er zijn allerlei leuke activiteiten. Kijk voor een overzicht op ontdekmeerssen.nl.


Op 26 en 27 augustus organiseert Schutterij Sint Remigius een feestweekend. Op zaterdag is er in de feesttent aan de Cazenderstraat de Mega Mallorca Party. Op zondag is het bondsfeest met prachtige schuttersoptocht met aansluitend diverse schiet-, muziek- en schoonheidswedstrijden en artiesten in de feesttent.


Tijdens de zomermaanden vindt in Bibliotheek Meerssen een expositie plaats van de Beeldende Kunstenaars Bunde (BKB). De werken bestaan uit schilderijen, keramiek, beelden van brons, steen & papier-maché en sieraden.


Op vrijdag 28 juli organiseert IVN Meerssen een ochtendexcursie naar Simpelveld. Tijdens deze excursie gaat er bijzondere aandacht uit naar planten. Ook is er een bezoekje aan het gemeentehuis van Simpelveld. U bent van harte welkom.


Tot en met 28 augustus wordt in het Erfgoedhuis in Meerssen een tentoonstelling gehouden door de groep Creatief onder leiding van Els Tilleman. Er zijn werken te zien van keramiek, speksteen en schilderijen. U zult versteld staan van het creatieve talent van deze groep. Kom een kijkje nemen!


Op zondagmiddag 6 augustus organiseert IVN Meerssen een excursie door Meerssen, waarbij ook aandacht besteed zal worden aan het groen in ons dorp. Start is om 14.00 uur op de parkeerplaats achter het station van Meerssen. Wandelt u mee?
 


Op zondag 10 september organiseert CV de Aanhawwersj voor de derde keer de 'Meersjense Smultocht'. Ook dit jaar kunt u meedoen een een prachtige wandeltocht langs enkele van de mooiste plekjes die Meerssen rijk is. Onderweg kunt u smullen van culinaire gerechtjes en bijbehorende drankjes. Kosten: 11 euro voor volwassen, 5,50 voor kinderen. U kunt zich nu aanmelden.


Tot en met december 2017 kunt u in Erfgoedhuis Meerssen de expositie ´De archeologische prehistorie van Meerssen en omgeving' bezichtigen. Sta oog in oog met opgegraven vondsten van duizenden jaren geleden. Maak kennis met voorwerpen die gemaakt zijn van vuursteen. Leer meer over het leven van onze voorouders in hun landbouwnederzettingen. Kortom: dit is een unieke expositie. Grijp uw kans.


In de hellingbossen tussen Meerssen en Berg en Terblijt ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar lang werd hier mergel gewonnen. Een deel van de groeve is wegens gevaar van vallende stenen, maar ook ter bescherming van bijzondere natuurwaarden afgesloten voor publiek. Limburgs Landschap biedt u de kans om juist dit deel met een gids te bezoeken. Reserveer 6 augustus daarom in uw agenda.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018