Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz loopt deze zomer een maatschappelijke stage. Op haar Facebook-pagina brengt ze regelmatig verslag uit. Ze bracht al een bezoek aan basisschool De Triangel, Zorgcentrum Beukeloord en verpleegafdeling De Wilg van De Wilgenhof in Bunde en Zorgcentrum Ave Maria in Geulle.


Kent u de verhalen over het verlaten Waalserstraatje, de katten van de Blomberg en het Doodlager? U hoort er alles over op de Storytelling-route Geulle met de handige wandelapp izi.travel. Désirée Cortenraede, wethouder Toerisme van gemeente Meerssen: "In de prachtige dorpen van onze gemeente is enorm veel moois te ontdekken. Te voet of op de fiets. Met deze storytelling-app hoort u voortaan ook het verhaal van de mensen die er wonen.


Het Charlemagne 'Preuvefestijn’ is een bijzonder sfeervol eet- en drinkfestijn met diverse artiesten en kinderanimatieop de prachtige Markt van Meerssen, aan de voet van de Basiliek. Dit tweedaagse evenement voor alle leeftijden vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus. Burgemeester Clermonts-Aretz verricht de officiële opening op zaterdag 19 augustus.


Rondom de Basiliek en de Markt van Meerssen wordt ieder jaar op de eerste zondag van september de Jaarmarkt gehouden. Het is een grote markt met een gevarieerd aanbod op deze prachtige locatie. Er is een aparte kunst- en rommelmarkt en extra veel entertainment.


Op 21, 22, 23 en 24 augustus geeft Tekenstudio Lejon een cursus Buiten tekenen voor kinderen (6 t/m 13 jaar) rondom basisschool Franciscus in Bunde.


Consortium Grensmaas en Rijkswaterstaat Maaswerken organiseren op zaterdag 9 september de Open Grensmaasdag. De toegang is gratis en voor elke bezoeker zijn er twee gratis consumptiebonnen. De imposante werklocatie Trierveld aan de Parallelweg tussen Schipperskerk en Illikhoven vormt van 10 tot 17 uur het decor voor een dag boordevol activiteiten voor jong en oud. Kom en geniet van rondvaarten, watershows, huifkartochten en adembenemende vergezichten!


Van 7 tot 21 augustus 2017 is de Noorderbrug in Maastricht (verbinding tussen A2 en stadscentrum) volledig afgesloten. Dat zorgt voor forse verkeershinder en drukte op verschillende routes in en om de stad Maastricht. Maastricht Bereikbaar roept iedereen op om zoveel mogelijk slim te reizen: met de trein, bus, fiets, e-bike of via een P+R. Maastricht Bereikbaar en project Noorderbrugtracé bieden daarvoor allerlei voordelige reisacties aan.


Om samen de zomervakantie goed af te sluiten, verzorgt Bibliotheek Meerssen op woensdag 23 augustus een gezellige poppenkastvoorstelling in de tuin van de bieb. En als het weer niet meezit, gaat de voorstelling gewoon binnen door. Voor kinderen vanaf drie jaar. Kom je ook?


De vrijwilligers van BundeNuSamen organiseren elke maand gezelligheid en activiteiten voor mensen van alle leeftijden. Wilt u weten wat er deze maand allemaal op het programma staat? Lees dan snel verder op OntdekMeerssen.nl - en maak deze week tevens nader kennis met vrijwilliger Harry Habets.  


Wilt u als ervaren verkeersdeelnemer graag worden bijgespijkerd over de (veranderde) verkeersregels? Grijp dan nu uw kans. In het Heuvelland wordt een cursus georganiseerd van drie dagdelen á 2 uur per dagdeel. Een voorlichter van Veilig Verkeer Nederland praat u bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren zijn veranderd. De bijeenkomsten op 5, 12 en 19 oktober 2017 hebben een informatief karakter, er is geen examen.


'Biekletse': dat doet Adrie Vandewall van Meer Vandaag in een zomerspecial van vier afleveringen met Meerssenaren. Onlangs was hij op bezoek bij burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en praten ze bij haar thuis over alledaagse en bijzondere gebeurtenissen. U kunt de uitzending terugkijken op www.meerssen.nl in de rubriek Meerssen in Beeld (onder Nieuws en Bekendmakingen).


Op maandag 14 augustus plaatst de gemeente Meerssen een drempel bij de komingang Ulestraten (Vliek-Sint Catharinastraat). Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, zijn tijdelijke verkeersmaatregelen nodig. Vanaf maandagochtend 14 augustus 08.00 uur tot dinsdagochtend 15 augustus 08.00 uur wordt Vliek afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en zijn er omleidingsroutes.


Het gemeentebestuur publiceert haar officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Wilt u ook meer inzicht in uw geldzaken? Of bent u op zoek naar leuke en betaalbare vakantieactiviteiten? Neem eens een kijkje op de website van Pas op je geld. Hier staan handige tips voor een overzichtelijke financiële administratie, hoe u kunt besparen en welke organisaties u hierbij ondersteunen.


Het belooft een onvergetelijk evenement te worden: het Zomerfestival Rothem op 2 september. Wie blijft het langste aan een spijkerbroek hangen? En wie wint het potje kwajongen? Het absolute hoogtepunt van de Zomerspelen belooft het dartstoernooi om de Dwight Besems Bokaal te worden. Deze jonge, markante en veel te vroeg overleden Rothemnaar wordt op deze manier herinnerd. Het Zomerfestival is leuk en gezellig voor iedereen, van jong tot oud.


Vanaf 21 augustus starten de grond- en sloopwerkzaamheden bij de rotonde Witte Hoek voor de aanleg van het bergbezinkbassin in Rothem. Natuurlijk houden we u tussentijds op de hoogte over de uitvoering. Weten wat dit betekent? En benieuwd wat een bergbezinkbassin is? We vertellen u er graag meer over.


Van weids plateaubos en zeldzame flora en fauna naar vochtige bossen en graslandjes in het dal. Gaat u ook mee op 13 augustus met deze prachtige zomertocht? De gevarieerde route en het mooie uitzicht over de Curfsgroeve maken de excursie meer dan waard.


Een openluchtfilm en slecht weer gaan niet goed samen. Het zat de afgelopen tijd dan ook niet mee. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuwe datum gepland voor de openluchtfilm Hasta la Vista! in het Proosdijpark in Meerssen: 8 september 20.00. We houden vol en hopen op een mooie zomeravond! En de film gaat deze keer zeker door, want bij slecht weer gaan we naar bij Bibliotheek Meerssen. Hou de Facebook-pagina van de bibliotheek in de gaten voor updates.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018