Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


De gemeenteraad heeft in 2015 besloten om een achterstand weg te werken in het aantal te behandelen handhavingszaken. Voor dit doel is de gemeente gestart met het project 'Meer uit Meerssen halen, meer ruimte voor coulance'. De gemeenteraad heeft het project onlangs beëindigd met een zogenaamde 'inkeerregeling'. Dit betekent dat iedereen die nog aanspraak wilde maken op het coulancebeleid drie maanden extra de kans heeft gekregen om zich bij de gemeente te melden.


Op maandag 21 augustus start de renovatie en verbouwing van de monumentale Proosdijschuur aan de Markt van Meerssen. De Proosdijschuur wacht al jaren op een nieuwe bestemming. Die komt er nu in de vorm van kwaliteitshoreca in combinatie met een raadzaal. Hiermee wordt tevens de laatste stap gezet in de realisatie van het gemeentelijke project Markt & Omgeving. Dit alles gebeurt met subsidie van de provincie Limburg.


In het weekend van 19 en 20 augustus vindt op de sfeervolle Markt in Meerssen weer het Charlemagne Festijn plaats. Geniet van culinaire heerlijkheden uit Meerssen en omgeving met als muzikale omlijsting diverse artiesten en bands. De burgemeester opent dit schitterende evenement op zaterdag 19 augustus.


De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme (KCET) organiseert tijdens het Charlemagne Preuve Festijn op zaterdag 19 augustus 2017 een cultureel café. De bijeenkomst duurt van 16.00-18.00 uur en is bedoeld voor iedereen die op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme plannen heeft om binnen de gemeente Meerssen in 2018 of 2019 een evenement te organiseren. Belangstelling? Lees dan snel verder.


Op zondag 27 augustus organiseert schutterij Sint Remigius voor de 6de keer het Bondsfeest voor Schuttersbond Sint Gerardus. Op deze dag presenteren zich 22 schutterijen aan het publiek. Zin in een knallende afsluiting of misschien wel het begin van een mooie zomervakantie? Kom dan op zaterdag 26 augustus ook naar de Mega Mallorca Party in de feesttent. 


In het weekend van 26 en 27 augustus is RVU gastheer voor het Groot Meerssen Toernooi 2017. Op sportpark RVU in Rothem kunt u genieten van spannende wedstrijden. Op zaterdag 26 augustus spelen de veteranen (zeventallen) van 15.00 tot 18.00 uur. Op zondag 27 augustus spelen de 1e elftallen van 13.00 tot 18.00 uur.


De Samenwerkende Verenigingen Rothem organiseren weer een onvergetelijk en spectaculair event. Tijdens het Zomerfestival op zaterdag 2 september is er een dagvullend programma voor jong en oud. Weten wat eenden en de Geul met deze dag te maken hebben? Kom dan naar Rothem!  


Elke maand kunt u deelnemen aan leuke en gezellige activiteiten in Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Ook stellen wij regelmatig iemand aan u voor die actief is in Ut Zaelke. Dit keer: Mieke Wijshoff.  


Een groep van zes verkenners ging vanaf september 2016 voor de Provincie Limburg op pad om te zien en te horen wat er speelt in de wijken en dorpen in Limburg. Ze spraken veel vernieuwers, doeners en zagen prachtige initiatieven in het sociale domein: van betaald werk, buurtgeluk, vrijwilligerswerk, jongeren, ouderen tot gezondheidszorg.


Bent u benieuwd wat golf u te bieden heeft? Kom erachter tijdens de Open Golfdag bij Golfclub Meerssen. Maak gebruik van deze unieke kans en maak kennis met de golfsport. 


Burendag is een jaarlijks terugkerend feest, dat je viert met je buren en de buurt. In 2017 vieren we Burendag op zaterdag 23 september. Het is een dag waarop mensen gezellig samenkomen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het Oranje Fonds steunt Burendag en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook de gemeente wil sociale activiteiten zoals Burendag graag aanmoedigen. Onder voorwaarden kunt u gebruikmaken van het Leefbaarheidsfonds.


Sinds de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel werkt A2 Maastricht door aan de afbouw van het totale verkeerssyteem voor A2 Maastricht. Voor de afbouw van het verkeerssysteem rondom Geusselt is er nog één grote klus te gaan: de herinrichting van de Viaductweg en de Terblijterweg. Deze werkzaamheden starten op 6 september 2017 en duren in totaal 7 weken. Forse verkeershinder is onvermijdelijk.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Voortaan kunt u bij alle organisaties die gebruikmaken van DigiD inloggen met de DigiD app. U kunt bijvoorbeeld met de app inloggen bij de Belastingdienst Toeslagen, DUO, MijnOverheid, Studielink, DigiD Machtigen en mijn.digid.nl. Bij de gemeente Meerssen kunt u al met DigiD een huwelijk, geboorte of overlijden aangeven. Binnenkort kunt u meer producten van de gemeente met DigiD afnemen op de gemeentelijke website. Ga hiervoor naar regelen & aanvragen op www.meerssen.nl.
 


De komende maanden realiseert Avenue2 in opdracht van de gemeente Meerssen bij rotonde Witte Hoek een bergbezinkbassin. Vanaf 21 augustus starten de werkzaamheden. De eerste weken is Avenue2 bezig met het vrijmaken en inrichten van het werkterrein, het intrillen van damwandplanken en het ontgraven van de bouwkuip.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018