Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


De monumentale Proosdijschuur aan de Markt van Meerssen wacht al jaren op een nieuwe bestemming. Die komt er nu in de vorm van kwaliteitshoreca in combinatie met een raadzaal. Op maandag 21 augustus werd het officiële startsein gegeven voor de verbouwing.Hiermee wordt tevens de laatste stap gezet in de realisatie van project Markt & Omgeving.


In het weekend van 26 en 27 augustus is voetbalvereniging RVU gastheer voor het Groot Meerssen Toernooi 2017. Op Sportpark RVU in Rothem kunt u genieten van spannende wedstrijden. 


Een menselijk skelet op de vloer van de Romeinse villa, koningin Gerberga beschuldigd van diefstal. Dit zijn maar enkele van de vele onderwerpen die aan bod komen in het nieuwste boek over de geschiedenis van Meerssen met de titel "In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek". De boekpresentatie is gepland op zaterdag 18 november.


Van maandag 28 augustus t/m vrijdag 8 september worden asfaltreparaties verricht aan het wegdek. Daarvoor zijn wegafzettingen nodig. Het verkeer wordt begeleid door signaleurs.


De gemeente is in overleg met de eigenaar over de uitbreiding van het agrarisch bedrijf gelegen aan Weert 93. Het bestemmingsplan Buitengebied biedt de mogelijkheid om het bedrijf uit te breiden. Om omwonenden en belanghebbenden over de plannen te informeren, is er een informatiebijeenkomst op woensdag 6 september.


Kunstgroep BKB heeft weer nieuwe kunstwerken geplaatst in Bibliotheek Meerssen. De expositie duurt tot eind september. U heeft dus nog volop gelegenheid om te komen kijken naar schilderijen, beeldhouwwerken en keramisch werk. De expositie is geopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek.


Vanaf zaterdag 2 september 2017 rijdt Buurtbus Geulle ook op zaterdag. U kunt reizen met de OV-chipkaart, betalen met pin, of uw rit contant betalen. Zit u graag achter het stuur? De buurtbus is nog op zoek naar enthousiaste chauffeurs (vrijwilligerswerk).   


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Uw tablet werkt niet goed? U wilt een woningaanpassing? Uw moeder heeft hulp nodig? Vanaf september organiseren leveranciers van BeneFits informatiemiddagen voor leden en niet-leden over tal van onderwerpen. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk en gratis.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018