Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


In de gemeente Meerssen is het fijn wonen. Daar vinden we alles wat we nodig hebben en hebben we oog voor elkaar. Zou dat over 10 tot 15 jaar nog zo zijn? Kan de gemeente haar taken goed blijven uitvoeren tegen redelijke kosten? Kunnen we nieuwe maatschappelijke taken aan? De gemeenteraad zoekt naar antwoorden op deze vragen. Alle inwoners mogen hierover meedenken. Denkt u met ons mee? Van maandag 4 september t/m 25 september kunt u via www.meerssen.nl een vragenlijst invullen.


Diepgeraakt hebben wij kennisgenomen van het onverwachte overlijden van de heer Wil Kusters, Ereburger van de gemeente Meerssen. Hij was van 1982 tot 2000 wethouder van onze gemeente. Van 1974 tot 2014 was hij lid van de gemeenteraad. Wij wensen zijn echtgenote Tiny, kinderen, kleinkinderen en overige familieleden sterkte met dit verlies.


De gemeente is in overleg met de eigenaar over de uitbreiding van het agrarisch bedrijf gelegen aan Weert 93. Het bestemmingsplan Buitengebied biedt de mogelijkheid om het bedrijf uit te breiden. Om omwonenden en belanghebbenden over de plannen te informeren, is er een informatiebijeenkomst op woensdag 6 september.


Van 3 september t/m 30 november toont Marjo Postma (geboren in Ulestraten) haar werk in een solo-expositie in Erfgoedhuis in Meerssen. Marjo Postma won in 1984 de prestigieuze kunstprijs Prix de Rome. De expositie wordt op zaterdag 2 september om 15.00 uur geopend door wethouder Désirée Cortenraede.


Gisteren verscheen alweer de zesde digitale nieuwsbrief van de werkgroep Respectvol Samenwerken - jeugd & buurt. In deze nieuwsbrief leest u hoe het met de MOP's gaat, krijgt u meer informatie over het Sociaal Team, wordt de nieuwe wijkagent en nieuwe JOGG-regisseur/straatcoach voorgesteld en nog veel meer.


Op 31 augustus bracht ZijActief Kring Zuid-Oost een bezoek aan Meerssen. De dag werd georganiseerd in het kader van de internationale uitwisseling met zusterverenigingen uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. ZijActief Kring Zuid-Oost was dit jaar de organiserende vereniging. De dames werden in het gemeentelijke KCC welkom geheten door locoburgemeester Guido Houben.


Begin juni gaf de gemeente samen met de politie het startsein voor een actie ter voorkoming van fietsendiefstal. Mensen die hun fiets ergens in onze gemeente parkeerden, werden op ludieke wijze gewezen op het voorkomen van fietsendiefstal. De wijkagenten en boa's brachten zadelhoesjes aan met de tekst 'Zet uw fiets goed vast, dan wordt u niet verrast'. Lees meer over de acties sindsdien.


Gemeenten in Maastricht-Heuvelland willen in gesprek komen met lokale bewindvoerders over verbetering van de onderlinge samenwerking. Hiervoor is er een bijeenkomst gepland op 27 september in Margraten. Bewindvoerders die graag willen meedenken en -praten en daarnaast hun netwerk willen versterken zijn van harte uitgenodigd.


Met de Servicepas van BeneFits van de Gemeente Meerssen krijgt u korting op allerlei producten en diensten op het vlak van welzijn en zorg, korting aan de kassa en op uitstapjes. Bij de Geulbode van deze week ontvingen inwoners een folder van BeneFits met een aanmeldformulier. Geen folder gekregen? U kunt hem ook vinden op www.meerssen.nl.


Steunpunt Mantelzorg Zuid en Steunpunt Ouders voor Ouders nodigen u uit voor de themabijeenkomst Diagnose Autisme op 25 september. Gastspreker is Hanneke van der Ploeg van MEE Zuid-Limburg. Centraal staat Brain Blocks; een methode die helpt om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme te kunnen praten over autisme.


Op 14 september start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Meerssen. Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 t/m 75 jaar.


Rijkswaterstaat voert komende maand onderhoudswerkzaamheden uit aan de geluidschermen langs de A2 en A76 in Limburg. In verband hiermee in de toerit A2 Meerssen (nr 51) in de avonden/nachten van maandag 25 t/m vrijdag 29 september afgesloten.


Op 9 & 10 september vinden de Nationale Open Monumentendagen plaats. Tijdens deze dagen zijn tal van monumenten gratis toegankelijk. Ook in onze gemeente is het weer mogelijk diverse monumenten te bezoeken. U kunt deelnemen aan een rondleiding en van orgelspel genieten.


Het grensoverschrijdend wandelevenement Maas Trek strijkt dit jaar neer in het zuidelijke deel van de Maasvallei, in de gemeenten Lanaken, Maastricht, Meerssen en Maasmechelen. Via een aantal wandelroutes kunt u op 1 oktober op ontdekking langs pareltjes als Herbricht, natuurgebied Hochterbampd, Kasteel Borgharen en de prachtige nieuwe natuur langs de maasoever in Geulle, Borgharen en Itteren.


In de Basisregistratie Personen zijn persoonsgegevens opgenomen van alle inwoners. Deze worden automatisch verstrekt aan overheidsinstanties en bijzondere maatschappelijke instellingen. U kunt het verstrekken van gegevens aan die instanties niet voorkomen, omdat dit wettelijk bepaald is. In enkele gevallen kunnen 'derden' vragen om uw gegevens. Voor deze kunt u om geheimhouding verzoeken.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


De Samenwerkende Verenigingen Rothem organiseren weer een onvergetelijk event. Tijdens het Zomerfestival op zaterdag 2 september is er een dagvullend programma voor jong & oud. Weten wat eenden en de Geul met deze dag te maken hebben? Kom dan naar Rothem!


De Ulestratense kunstenaars Hub Schoenmakers, Patrick Rijs en Jan de Rooy organiseren op zondag 3 september weer de kunstroute ‘Kuns in ’t dörrep’. Zij nodigen tien (amateur)kunstenaars uit om hun deuren te openen voor het publiek. U bent van harte welkom!


Rondom de Basiliek en de Markt van Meerssen wordt ieder jaar op de 1e zondag van september de Jaarmarkt gehouden. Een grote markt met een gevarieerd aanbod op een prachtige locatie. Er is bovendien gezorgd voor genoeg entertainment én het is koopzondag in Meerssen. 


IVN Meerssen organiseert op zondag 3 september een mooie dagwandeling door het drielandengebied. De route richting Harles en Vijlen loopt door weilanden met prachtige vergezichten en door het Malensbos en Holsetterbos. Onderweg passeert u diverse bezienswaardigheden (o.a. Kasteel Vaalsbroek).


Van 29 augustus t/m  3 september vindt de Boels Ladies Tour plaats. Op 3 september komt deze wielerronde ook door Meerssen tijdens de zesde etappe van Sittard naar Sittard.


Bent u benieuwd wat golf u te bieden heeft? Kom erachter tijdens de Open Golfdag op zaterdag 9 september bij Golfclub Meerssen. Een unieke kans om kennis te maken met de golfsport. U bent van harte welkom!


Op zondag 10 september organiseert CV de Aanhawwersj voor de 3e keer de Meersjense Smultocht. Ook dit jaar is een wandeltocht uitgezet langs de mooiste plekjes in Meerssen. Onderweg kunt u smullen van allerlei gerechtjes en drankjes. Kosten: 11 euro voor volwassen, 5,50 voor kinderen. Meld u nu aan!


Op zondag 10 september 2017 wandelt IVN Ulestraten door het RivierPark Maasvallei. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere wandeling door dit prachtige natuurgebied. 
 


Jeugdcarnavalsvereniging De Geulmennekes uit Meerssen bestaat dit jaar 5 x 11 jaar. Om dit te vieren. organiseren zij op zaterdag 7 oktober een spetterende feestavond in de Stip met de geweldige band DIMENSION 12. Kaarten (5 euro) zijn nu te koop.


In Ut Zaelke van Bunde Nu Samen is altijd wat te beleven. Elke maandag en donderdag bent u van harte welkom. Ut Zaelke is dan open van 14-17 uur. Neem deel aan een van de activiteiten. Stuurgroep Bunde Nu Samen stelt deze week de volgende leden voor: Henny van Beek en Celien den Hartog.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018