Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


In de gemeente Meerssen is het fijn wonen. Daar vinden we alles wat we nodig hebben en hebben we oog voor elkaar. Zou dat over 10 tot 15 jaar nog zo zijn? Kan de gemeente haar taken goed blijven uitvoeren tegen redelijke kosten? Kunnen we nieuwe maatschappelijke taken aan? De gemeenteraad zoekt naar antwoorden op deze vragen. Alle inwoners mogen hierover meedenken. Denkt u met ons mee? U kunt t/m 25 september de inwonersenquête invullen.


Op donderdag 14 september vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum (Markt 50 Meerssen). Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom! De agenda vindt u op www.meerssen.nl. De raadsadviesvergadering van 13 september vervalt.


Afgelopen maandag bracht de gemeenteraad een bezoek aan brandweerkazerne Meerssen. Na een introductie en vragenronde gaven brandweervrijwilligers toelichting. Vervolgens mochten de raadsleden zelf aan de slag. Ze konden een fitheidstest afleggen (in bijbehorende kledij en bepakking), namen 'n kijkje in de mobiele commando-unit en konden op expeditie in een rookkamer. Ook bezichtigden ze de nieuwe tankautospuit. Tot slot mochten ze zelf (onder begeleiding) een auto openknippen.


In juni heeft de gemeenteraad ingestemd met het beschikbaar stellen van het benodigde extra budget voor de realisatie van de nieuwe gymzaal aan de Kasteelstraat in Ulestraten. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Om de bouw en aan/afvoer van materialen veilig te laten verlopen, zijn er diverse veiligheidsmaatregelen genomen.


Organiseert u in de periode van 1 januari t/m 30 juni 2018 een activiteit die een éénmalig of experimenteel karakter draagt, die een sociale meerwaarde heeft voor de lokale samenleving en kwetsbare burgers in het bijzonder en ontvangt u géén basissubsidie (waarderingssubsdie en/of stimuleringssubsidie)? Dan kunt u een activiteitensubsidie bij aanvragen! Doe dit vóór 1 oktober 2017.


Je mag alleen alcohol en tabak kopen als je 18 jaar of ouder bent en je ID laat zien. De verkoper moet naar je legitimatie vragen. Het is best lastig als je aan de andere kant van de bar of kassa staat om te zien hoe oud jij bent. Vandaar de ID-check. En zeg nou zelf: schat jij altijd goed in hoe oud iemand is? Help mee, toon je ID!


Tot en met 30 november kunt u in het Erfgoedhuis Meerssen een expositie bezoeken van Marjo Postma (geboren in Ulestraten). In 1984 won zij de prestigieuze kunstprijs Prix de Rome.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Het CJG043 besteedt de komende tijd aandacht aan het thema 'Lief & Leed'. Op de themapagina vindt u allerlei interessante tips, interviews met experts en ervaringsverhalen van andere ouders over de mooie en moeilijke kanten van het leven.


Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen  week zijn artikel 40 vragen gepubliceerd over zak- en kleedgeld jeugdzorg en het verschaffen van gratis smartphones.


Ook voor de derde keer laat het weer de openluchtfilm in het Proosdijpark in de steek. De film 'Hasta la Vista' draait daarom vrijdag 8 september om 20 uur niet in het Proosdijpark, maar in de bibliotheek Meerssen. Iedereen is van harte welkom. Gratis toegang.


Op 9 & 10 september vinden de Nationale Open Monumentendagen plaats. Tijdens deze dagen zijn tal van monumenten gratis toegankelijk. Ook in onze gemeente is het weer mogelijk diverse monumenten te bezoeken. U kunt deelnemen aan een rondleiding en van orgelspel genieten.


Op maandag 11 september organiseert EHBO vereniging Meerssen-Bunde een thema-avond over Epilepsie. Dhr Palmen, verpleegkundige in het Epilepsiecentrum Kempenhaeghe Heeze, geeft uitleg over het ontstaan van Epilepsie en wat je er tegen kunt doen. U bent van harte welkom! Aanvang 20 uur in De Stip.


Ontmoet Anna opent haar deuren voor publiek tijdens Open Monumentendagen 9 & 10 september. Dit jaar met een speciale expositie. Modelbouwers Bert Senden en Johan Moors tonen miniaturen van historische stations en materieel op de Heuvellandlijn: station Maastricht, Meerssen, Valkenburg, Schin op Geul, Klimmen-Ransdaal, Voerendaal en Heerlen. Een unieke expositie mét rijke verhalen!


Bent u benieuwd wat golf u te bieden heeft? Kom erachter tijdens de Open Golfdag op zaterdag 9 september bij Golfclub Meerssen. Een unieke kans om kennis te maken met de golfsport. U bent van harte welkom!


Consortium Grensmaas en Rijkswaterstaat Maaswerken organiseren op zaterdag 9 september de Open Grensmaasdag. De imposante werklocatie Trierveld aan de Parallelweg tussen Schipperskerk en Illikhoven vormt van 10 tot 17 uur het decor voor een dag boordevol activiteiten voor jong en oud.


Op zondag 10 september is er van 10.00-18.00 uur een gezellige braderie in Rothem. De markt vindt plaats op het Pastoor Geelenplein en de Kerkweg.


Op zondag 10 september 2017 wandelt IVN Ulestraten door het RivierPark Maasvallei. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere wandeling door dit prachtige natuurgebied.


Stichting Promovendus organiseert op zondag 10 september een kindervrijmarkt op de parkeerplaats aan de Dorpstraat 1 in Ulestraten. U bent van harte welkom!


In de week van 16 t/m 24 september vindt de Beleefweek Zuid-Limburg plaats. In heel Zuid-Limburg vinden meer 40 aantrekkelijke activiteiten plaats voor jong en oud. Van wandelen en fietsen met een historisch, cultureel of culinair tintje tot een bezoek aan een streekproductenmarkt, toneelvoorstelling en verschillende grotten en mijnen.


Op zaterdag 16 september kunt u met Stichting het Limburgs Landschap op excursie in Groeve ’t Rooth bij Bemelen. Het is één van de weinige groeves waar nog mergel wordt gewonnen. Groeve ’t Rooth is alleen nog toegankelijk tijdens publieksexcursies van Stichting het Limburgs Landschap.


Op vrijdag 13 oktober 2017 kunt u in het Erfgoedhuis van Meerssen een lezing bijwonen met de titel 'De archeologische prehistorie van Meerssen en omgeving nader bekeken'. Aanvang 19.30 uur. De lezing wordt verzorgd door Jean Pierre de Warrimont.


Exposie Meerssen organiseert in de week van 16 t/m 24 september 'Etalage Kunst in Meerssen'. Winkeliers in Meerssen-centrum stellen die week hun etalage beschikbaar voor diverse kunstobjecten waaronder schilderijen, keramiek en foto's. Het zijn werken van professionele en amateurkunstenaars.


Het grensoverschrijdend wandelevenement Maas Trek strijkt dit jaar neer in het zuidelijke deel van de Maasvallei, in de gemeenten Lanaken, Maastricht, Meerssen en Maasmechelen. Via een aantal wandelroutes kunt u op 1 oktober op ontdekking langs pareltjes als Herbricht, natuurgebied Hochterbampd, Kasteel Borgharen en de prachtige nieuwe natuur langs de maasoever in Geulle, Borgharen en Itteren.


Op zaterdag 9 september vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018