Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Bij Stella Maris Meerssen wordt hard gewerkt aan de uitbreiding en renovatie van het gebouw. De uitbreiding vindt plaats, omdat de VMBO-locatie Valkenburg de komende jaren wordt toegevoegd aan locatie Meerssen. Hierdoor was uitbreiding van het bestaande gebouw in Meerssen noodzakelijk. Op maandag 11 september vierden schoolbestuur LVO, aannemer Smeets Bouw en gemeente dat het hoogste punt is bereikt.


In de aanpak tegen de wateroverlast in onze gemeente heeft in juni een inwonersbijeenkomst plaatsgevonden. U heeft toen met ons meegedacht over mogelijke maatregelen om wateroverlast in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Het waterschap heeft alle aangedragen maatregelen op een rij gezet, bekeken en doorgerekend. De volgende stap is samen met u de knelpuntgebieden ter plekke bekijken.


In de gemeente Meerssen is het fijn wonen. Daar vinden we alles wat we nodig hebben en hebben we oog voor elkaar. Zou dat over 10 tot 15 jaar nog zo zijn? Kan de gemeente haar taken goed blijven uitvoeren tegen redelijke kosten? Kunnen we nieuwe maatschappelijke taken aan? De gemeenteraad zoekt naar antwoorden op deze vragen. Denkt u met ons mee? U kunt nog t/m 25 september de inwonersenquête invullen.


In opdracht van de gemeente realiseert Avenue2 een bergbezinkbassin bij rotonde Witte Hoek in Rothem. Het werkterrein is de afgelopen weken vrijgemaakt en ingericht. Deze week is de aanleg van de bouwkuip begonnen. Daarvoor worden damwandplanken in de grond getrild. Omwonenden kunnen hier hinder van ondervinden.


Wilt u ook een lagere energierekening? Op zoek naar betere isolatie van uw woning, zonnepanelen op het dak of energiezuinige apparaten? De gemeente Meerssen helpt u graag op weg. Door met meerdere energieprojecten aan de slag te gaan, helpen we huiseigenaren bij het verduurzamen van hun woning.


Op 5 september is het Taalakkoord voor de aanpak laaggeletterdheid door de gemeenten Maastricht en Heuvelland en vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties ondertekend. 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Het doel is gezamenlijk laaggeletterdheid aan te pakken.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


StartersCentrum Limburg organiseert een Startersavond speciaal voor alle mensen in Limburg die overwegen om als zelfstandig ondernemer te starten of de laatste jaren als zelfstandige zijn gestart. Dit event vindt plaats op donderdag 28 september om 19.00 uur in ROOOMS, Boschstraat 21 in Maastricht.


Komende maandag 18 september worden aan diverse wegen in Meerssen (kleine) reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt. De werkzaamheden kunnen door de wegafzettingen tot overlast leiden voor zowel omwonenden als weggebruikers. 


De bever is weer terug in de waterrijke gebieden van Limburg. Er is sprake van een gezonde en groeiende populatie. In de natuur is de bever van grote ecologische waarde, maar het dier kan ook zorgen voor schade en overlast. Om de bevers een geschikte leefomgeving te bieden en schade te beperken, is een nieuw Faunabeheerplan Bever 2017-2020 opgesteld door Faunabeheereenheid Limburg.


In de week van 16 t/m 24 september vindt de Beleefweek Zuid-Limburg plaats. In heel Zuid-Limburg vinden meer 40 aantrekkelijke activiteiten plaats voor jong en oud. Van wandelen en fietsen met een historisch, cultureel of culinair tintje tot een bezoek aan een streekproductenmarkt, toneelvoorstelling en verschillende grotten en mijnen.


Op zaterdag 16 september kunt u met Stichting het Limburgs Landschap op excursie in Groeve ’t Rooth bij Bemelen. Het is één van de weinige groeves waar nog mergel wordt gewonnen. Groeve ’t Rooth is alleen nog toegankelijk tijdens publieksexcursies van Stichting het Limburgs Landschap.


Exposie Meerssen organiseert in de week van 16 t/m 24 september 'Etalage Kunst in Meerssen'. Winkeliers in Meerssen-centrum stellen die week hun etalage beschikbaar voor diverse kunstobjecten waaronder schilderijen, keramiek en foto's. Het zijn werken van professionele en amateurkunstenaars.


Vanaf september worden er maandelijks workshops bloemschikken gegeven in de Kollekamp in Geulle. De workshops staan onder leiding van ervaren schiksters Gerda Nelemans en Augustine Crol (vrijwilligers). De eerste keer is op vrijdag 15 september aanstaande. U bent van harte welkom.


Ook dit jaar worden de (landelijke) Mantelzorg Awards uitgereikt aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Mantelzorgers kunnen t/m 8 oktober hun beste steun nomineren. De genomineerden kunnen op allerlei manieren een mantelzorger steunen. Het gaat om eenvoudige voorbeelden van medemenselijkheid die voor mantelzorgers het verschil maken.


Op zondag 17 september is het Bundermijt op het Sint Agnesplein in Bunde. Vanaf 10 uur kunt u een bezoek brengen aan de gezellige braderie met o.a. ook muziek van Anderkovver, Harmonie Sint Agnes, Dansstudio Op Den Camp en Vocal group Get Real.


Op 26 september start Tekenstudio Lejon in Bunde weer met een cursus striptekenen voor kinderen (6-13 jaar). De cursus wordt gegeven op Basisschool Franciscus op dinsdag van 16.15-17.30 uur. In 10 lessen werken we met verschillende opdrachten naar het maken van je eigen stripverhaal. Plezier in tekenen staat voorop.


Heeft u al eens een bezoekje gebracht aan de Ketel. Er zijn tal van activiteiten. Of loop gewoon eens binnen voor kopje koffie of thee. Binnenkort start ook een kaartclub. Noteer alvast in uw agenda: op 30 september is het open dag in de Ketel. Kom een kijkje nemen!


Marathon Meerssen heeft haar aanbod aan voorbereidende trainingen dit jaar uitgebreid. Zo is er op zondag 24 september een trailbosloop. Onder begeleiding van de trainers wordt gezamenlijk een uitdagend parcours afgelegd. Doe je ook mee? Start is om 9.30 uur vanaf de Markt in Meerssen.


Je mag alleen alcohol en tabak kopen als je 18 jaar of ouder bent en je ID laat zien. De verkoper moet naar je legitimatie vragen. Het is best lastig als je aan de andere kant van de bar of kassa staat om te zien hoe oud jij bent. Vandaar de ID-check. En zeg nou zelf: schat jij altijd goed in hoe oud iemand is? Help mee, toon je ID!


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018