Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Op 7 juli 2016 heeft de gemeenteraad van Meerssen de 'Motie Jongerenparticipatie' unaniem aangenomen. In het kader van deze motie wordt in de maanden september en oktober 2017 het educatieve rollenspel Democracity van ProDemos gespeeld met kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in onze gemeente.


Op 14 september is het energieconvenant 'Coalition of the willing' ondertekend door achttien Zuid-Limburgse gemeenten en Provincie Limburg. Op www.meerssen.nl leest u meer over de energieprojecten Dubbel Duurzaam en Plus Je Huis waarmee u energie (én dus geld) kunt besparen. Op dinsdag 3 oktober is er een informatiebijeenkomst over Dubbel Duurzaam.


Op donderdag 28 september vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het schoolgebouw, Proost de Beaufortstraat 45 Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom! De agenda vindt u op www.meerssen.nl.


In de gemeente Meerssen is het fijn wonen. Daar vinden we alles wat we nodig hebben en hebben we oog voor elkaar. Zou dat over 10 tot 15 jaar nog zo zijn? Kan de gemeente haar taken goed blijven uitvoeren tegen redelijke kosten? Kunnen we nieuwe maatschappelijke taken aan? De gemeenteraad zoekt naar antwoorden op deze vragen. U kunt nog t/m aanstaande maandag 25 september de inwonersenquête invullen!


Eind 2016 verscheen de Gemeentegids Meerssen 2016-2018. Dit was tevens de laatste papieren gemeentegids van de gemeente Meerssen. Het kan echter altijd zijn dat commerciële bedrijven soortgelijke gidsen uitgeven en ondernemers benaderen voor advertenties. Deze bedrijven werken dus NIET samen met de gemeente Meerssen.


Het gebruik van een smartphone tijdens het autorijden of op de fiets is levensgevaarlijk voor jezelf en andere weggebruikers. Daarom start op maandag 25 september de campagne 'Onderweg ben ik Offline'. Deze campagne laat zien dat appen, facebooken, tweeten etc. niet samen gaat met een veilige en verantwoorde verkeersdeelname. Hou je aandacht op de weg!


Rijkswaterstaat voert komende week onderhoudswerkzaamheden uit aan de geluidschermen langs de A2 en A76 in Limburg. In verband hiermee in de toerit A2 Meerssen (nr 51) in de avonden/nachten van maandag 25 t/m vrijdag 29 september afgesloten.


Ook als mantelzorger wil je je leven gewoon leven. Een zorgsituatie zet die wens soms onder druk. Omdat mantelzorg vaak als vanzelfsprekend verleend wordt, sta je er daarom niet bij stil. Tegelijkertijd is bekend dat mantelzorg stapsgewijs meer wordt en veel mantelzorgers pas om hulp vragen als het eigenlijk al te veel is geworden. Deelname aan de cursus 'Mantelzorg in balans' helpt u meer balans en inzicht te krijgen.


Heeft u Erfgoedhuis van Meerssen al bezocht? Er zijn allerlei exposities. U kunt prachtige werken van Prix de Rome winnares Marjo Postma bewonderen. Daarnaast is er een tentoonstelling over de archeologische prehistorie van Meerssen en omgeving. Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13, 14 en 15 oktober zijn er bovendien allerlei activiteiten in het Erfgoedhuis.


Afgelopen week was het De Week Tegen Pesten. Dit jaar stond deze in het teken van online pesten. Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige klas. Het voorkomen en aanpakken van pesten, vraagt het hele jaar door aandacht en heeft het meeste kans van slagen als leerlingen, ouders en collega's daarbij betrokken worden.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Burendag is een jaarlijks terugkerend feest, dat u samen viert met uw buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 wordt Burendag gevierd op 23 september. Het is een dag waarop mensen gezellig samenkomen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.


Op 24 september vindt het 1e concert van de Muzen van Meerssen 2017 plaats in de Synagoge Meerssen. Aanvang 15.00 uur. Deze keer brengen Beppie Paquay (klarinet), Sophia Shapiro (piano) en Paula Paashuis (viool en altviool) werken van Mozart, Christopher Ball, Max Bruch en Johannes Brahms. U bent van harte welkom.


Op zondag 24 september aanstaande organiseert IVN Meerssen weer een ochtendexcursie in Buitengoed Geul en Maas. Ditmaal om de herfst te beleven. Kom mee genieten van de prachtige natuur en cultuur die hier rijkelijk aanwezig is.


Marathon Meerssen heeft haar aanbod aan voorbereidende trainingen dit jaar uitgebreid. Zo is er op zondag 24 september een trailbosloop. Onder begeleiding van de trainers wordt gezamenlijk een uitdagend parcours afgelegd. Doe je ook mee? Start is om 9.30 uur vanaf de Markt in Meerssen.


Exposie Meerssen organiseert op zondag 24 september “Kunst in Meerssen”. De tentoonstelling vindt van 11.30-18.00 uur plaats in Zaal de Keizer, Markt 14 Meerssen. U kunt hier meerdere werken bewonderen van deelnemers, die afgelopen week meededen aan de expositie 'Etalage Kunst in Meerssen'.


Altijd al eens een bezoekje willen brengen aan ontmoetingspunt De Ketel? Loop gewoon eens binnen. U bent van harte welkom! Op zaterdag 30 september is het open dag. Kom een kijkje nemen!


StartersCentrum Limburg organiseert een Startersavond speciaal voor alle mensen in Limburg die overwegen om als zelfstandig ondernemer te starten of de laatste jaren als zelfstandige zijn gestart. Dit event vindt plaats op donderdag 28 september om 19.00 uur in ROOOMS, Boschstraat 21 in Maastricht.


In Ut Zaelke van Bunde Nu Samen is altijd wat te beleven. Elke maandag en donderdag bent u van harte welkom. Ut Zaelke is dan open van 14-17 uur. Neem deel aan een van de activiteiten. Stuurgroep Bunde Nu Samen stelt deze week de groep van ´Sjruufke los´ en Ton Lemaire voor.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018