Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Op 22 september was er een bustour voor de statenleden van de Provincie en de gemeenteraadsleden van de samenwerkende overheden in Buitengoed Geul & Maas. Een uitmuntende kans om in een breder perspectief te praten over de stand van zaken en toekomst van het Buitengoed, maar ook om een aantal pareltjes van dichtbij te beleven. De tour ging o.a. langs het kastelenpark bij Kasteel Schaloen en de Wijngaard Raarberg.


Eén op de tien mensen heeft te maken met een lichamelijke beperking. Voor onze gemeente betekent dit dat voor ca. 1.900 inwoners een bezoek aan een café, restaurant of verenigingslokaal lastig is. Of zelfs onmogelijk. Dit komt omdat er nog teveel drempels zijn: je komt er niet binnen, de menukaart is niet leesbaar, de akoestiek laat niet toe om elkaar goed te verstaan of je kunt er niet naar het toilet. Vaak zijn simpele oplossingen mogelijk. In de Week van de Toegankelijkheid wordt aandacht gevraagd voor dit thema.


Wethouder Désirée Cortenraede is ziek. Uit oogpunt van continuïteit van bestuur heeft het college van B&W besloten om haar portefeuille te verdelen over de andere leden van het college. De portefeuilleverdeling treft u aan op www.meerssen.nl.


Bent u kunstenaar (bij voorkeur uit de gemeente Meerssen of de regio)? Het college van B&W wil ter verfraaiing van de onlangs gerealiseerde rotonde Meerssenhovenweg-Fregatweg een kunstwerk laten maken. Wilt u meedingen naar deze opdracht? Stuur voor 1 november uw motivatie & ideeën in. Kijk voor meer info op www.meeerssen.nl.


Openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar, onbetaalde boetes of achterstanden bij de belastingdienst. Bijna 20% van de jongeren tussen de 18-24 jaar heeft hiermee te maken. Om middelbare schoolleerlingen hier bewust van te maken gaan zij serious gamen met het spel NoCredit, GameOver! Op 5 oktober is wethouder Berry van Rijswijk aanwezig bij de speelsessie van 4 VWO van het Stella Maris College.


Wilt u ook een lagere energierekening? Op zoek naar betere isolatie van uw woning, zonnepanelen of energiezuinige apparaten? De gemeente helpt u graag op weg. Op www.meerssen.nl leest u meer over de projecten Dubbel Duurzaam en Plus Je Huis. Op 3 oktober is er een infobijeenkomst over Dubbel Duurzaam.


Op woensdag 11 oktober vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 Meerssen. U bent van harte welkom de vergadering bij te wonen op de publieke tribune. De agenda treft u aan op www.meerssen.nl. De raadsadviesvergadering van 12 oktober vervalt.


Van 2 oktober t/m 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk, maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.


Op woensdag 25 oktober 2017 vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het schoolgebouw aan de Proost de Beaufortstraat 45 in Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom!


Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week zijn artikel 40 antwoorden gepubliceerd over zak- en kleedgeld jeugdzorg.


De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert tijdens de Duurzaam Meerssen Dag op zondag 5 november een Cultureel Café in de Auw Kerk Bunde. Het Cultureel Café is bedoeld voor iedereen die op het terrein van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme plannen heeft om binnen onze gemeente een evenement te organiseren. Aanvang 14 uur. Deelnemen? Meld u even aan!


ABZ voert aanstaande dinsdag 3 oktober asfalteringswerkzaamheden uit aan de Slingerberg in Geulle. De werkzaamheden duren van 6.00-18.00 uur. De Slingerberg is dan afgesloten voor alle verkeer.


Op 7 juli 2016 heeft de gemeenteraad de 'Motie Jongerenparticipatie' unaniem aangenomen. In het kader van deze motie wordt in september en oktober het educatieve rollenspel Democracity van ProDemos gespeeld met kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in onze gemeente. Op 25 september was de eer aan basisschool De Triangel uit Ulestraten om het spits af te bijten.


Op dinsdag 3 oktober 2017 voeren wij aan diverse wegen in de gemeente (kleine) reparatiewerkzaamheden uit aan het asfalt. De werkzaamheden kunnen door wegafzettingen tot overlast leiden voor omwonenden als weggebruikers.


Organiseert u tussen 1 januari en 30 juni 2018 een activiteit die een éénmalig of experimenteel karakter draagt, die een sociale meerwaarde heeft voor de lokale samenleving en kwetsbare burgers in het bijzonder en ontvangt u géén basissubsidie (waarderingssubsdie en/of stimuleringssubsidie)? Dan kunt u nog tot 1 oktober een activiteitensubsidie aanvragen!


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Op zaterdag 30 september is het open dag bij ontmoetingspunt De Ketel. Er zijn allerlei ketelactiviteiten. Daarnaast zijn er organisaties aanwezig als Steunpunt Mantelzorg, Envida, MEE Z-L, BundeNuSamen, De Kollekamp, Sociaal Team van de gemeente, Trajekt en Vluchtelingenwerk. Er is een tombola met leuke prijzen en natuurlijk een kopje koffie/thee met wat lekkers. Komt u ook?


Paddenstoelen: zo zie je er geen, zo zijn er ineens heel veel. Oktober is dé paddenstoelenmaand. Ontdek de helden van de herfst, samen met IVN. Op zondag 1 oktober organiseert IVN Meerssen een ochtendexcursie in natuurgebied de Dellen in Meerssen. Aanvang 10 uur vanaf de parkeerplaats van Uitspanning De Nachtegaal.


Het grensoverschrijdend wandelevenement Maas Trek strijkt dit jaar neer in het zuidelijke deel van de Maasvallei, in de gemeenten Lanaken, Maastricht, Meerssen en Maasmechelen. Via diverse wandelroutes kunt u op zondag 1 oktober op ontdekking langs pareltjes als Herbricht, natuurgebied Hochterbampd, Kasteel Borgharen en de prachtige nieuwe natuur langs de maasoever in Geulle, Borgharen en Itteren.


Fanfare Sint Martinus organiseert op zondag 1 oktober van 10.00-16.00 uur een Vintagemarkt in de Pannenkoekenplaets, Hulserstraat 89 in Geulle. Komt u ook een kijkje nemen?


Op woensdag 4 oktober organiseert IVN-Ulestraten een lezing over paddenstoelen. Paddenstoelen worden wel de bloemen van de herfst genoemd. Henk Henczyk van Paddenstoelen Studiegroep Limburg laat u kennismaken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk. Aanvang 19.30 uur onder D’n Huppel Ulestraten.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018