Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Op zondag 8 oktober vindt voor de 20e keer de Marathon Meerssen plaats. De lopers kunnen kiezen uit vijf loopafstanden. Daarnaast zijn er diverse jeugdlopen. Om de marathon mogelijk te maken, zijn er diverse verkeersmaatregelen (o.a. afsluitingen) van kracht. Lees verder voor een overzicht.


Op 16 mei stelde het college van B&W het verkeersbesluit vast, waarmee maatregelen worden genomen om sluipverkeer in Ulestraten te voorkomen. Zo komt er een fysieke afsluiting van de Burg. Visschersstraat met afklappaaltjes (bij kruising Don Boscostraat). Daarnaast plaatsen we in de omgeving verkeersborden met 'verplichte rijrichting'. De maximumsnelheid in de Sint Catharinastraat wordt tijdelijk verlaagd. Lees verder voor de planning.


In verband met een collectieve middag voor alle afdelingsuitstapjes is het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen op dinsdagmiddag 10 oktober 2017 vanaf 12 uur gesloten.


Volgende week hijst de gemeente Meerssen de regenboogvlag. Met het hijsen van de vlag benadrukt zij dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.


Afgelopen week was de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid. Met het thema 'Aan tafel!’ wil deze actie bereiken dat ook mensen met een beperking of een chronische ziekte zonder belemmeringen kunnen uitgaan en uiteten. Wethouder Berry van Rijswijk had samen met de Adviesraad Sociaal Domein en de GOM een 'schouw' georganiseerd bij diverse horeca-uitbaters.


Bij rotonde Witte Hoek in Rothem wordt een nieuw bergbezinkbassin aangelegd. Voor de aansluiting van dit bassin op het rioolstelsel van onze gemeente werkt Avenue2 vanaf half oktober aan het riool in de rotonde Witte Hoek en in het eerste gedeelte van de weg Kruisdonk. Dat betekent dat er verschillende afsluitingen en omleidingen voor verkeer nodig zijn.


Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport start komende week met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Het ministerie biedt de tabletten aan om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval, net zoals we ons voorbereiden op andere mogelijke incidenten.


Tijdens de Tour de France zendt L1 het dagelijkse Tour de L1mbourg uit. Het wielerprogramma komt elke dag vanuit een andere gemeente in Limburg. In 2018 zal ook onze gemeente 'gastgemeente' zijn. Als een van de eerste heeft wethouder Berry van Rijswijk de gemeente aangemeld. "Met onze grote wielerhistorie mogen wij natuurlijk niet ontbreken. "


Op 9 oktober begint de Week van de Veiligheid. Deze week is niet zomaar gekozen, want met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Tijdens de Week van de Veiligheid brengen diverse organisaties, gemeenten en de politie het thema veiligheid extra onder de aandacht bij ondernemers (en hun medewerkers) en burgers.


Vanaf 9 oktober kunt u in Erfgoedhuis Meerssen kennis maken met Encaustic Art werk (schilderen met bijenwas) van Susanne Maes. Susanne is een jonge, beginnende Meerssense kunstenares die voor het eerst met haar werken naar buiten treedt. Maak kennis met de eeuwenoude encaustic techniek die door Susanne weer in een geheel jasje is gegoten.


Waterschap Limburg en gemeente geven met het programma Water in Balans prioriteit aan het oplossen van problemen door wateroverlast en droogte. Afgelopen vrijdag stond in dit kader een bezoek aan Meerssen gepland. Zo'n 20 inwoners maakten samen met waterschap en gemeente een wandeling langs de grootste wateroverlastknelpunten.


Groep 8 van basisschool de Gansbeek was op dinsdag 3 oktober aan de beurt om het rollenspel Democracity te spelen. Voorafgaande aan het spel maakten de leerlingen ook nog een korte rondleiding door het gemeentehuis. Ze werden o.a. in de kamer van de burgemeester ontvangen door locoburgemeester Guido Houben. Lees meer ook over andere klassen.


Om het verkeerssysteem rondom de Geusselt compleet te maken, richt A2 Maastricht sinds begin september de Viaductweg en Terblijterweg opnieuw in. Het werk duurt 7 weken en gebeurt in fasen. Verkeershinder is echter onvermijdelijk. Tot 23 oktober kan verkeer komende vanuit het noorden (Eindhoven/Heerlen) bij kruispunt Geusselt niet links afslaan naar Berg en Terblijt.


'Hobby Education' was de titel van het Douzelage uitwisselingsproject in Agros (Cyprus). De Meerssense scholieren Ghislaine Feron, Kaatje Savelkoul, Janne Maas, Noah Croes, Ali Sair, Leroy Essers en docente Lonneke Frijns (Stella Maris) namen hieraan deel. De leerlingen bezochten op 29 september wethouder Berry van Rijswijk en vertelden over hun ervaringen.


Jeugdcarnavalsvereniging De Geulmennekes uit Meerssen bestaat dit jaar 5 x 11 jaar. Om dit te vieren. organiseren wij op zaterdag 7 oktober 2017 een spetterende feestavond. In Gemeenschapshuis De Stip in Meerssen kunt u vanaf 20.00 uur genieten van de live-band Dimension12. Kaarten 5 euro.


Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week zijn de antwoorden gepubliceerd op de artikel 40 vragen over het gratis verschaffen van smartphones.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Op zaterdag 7 oktober leidt Geuldalgids Mechtild Schiffers u namens Stichting het Limburgs Landschap rond door natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en hellingbos De Dellen. Wandelt u mee? Vertrek is om 14.00 uur vanaf parkeerplaats De Nachtegaal. Denk aan stevige schoenen. Honden mogen helaas niet mee!


Op zaterdag 7 oktober 2017 vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.


IVN Meerssen organiseert op zondag 8 oktober 2017 een mooie dagwandeling. Ze wandelen vanuit Vijlen via de gehuchten Melleschet en Rott met hun prachtige vakwerkhuizen naar de Vijlenerbossen. Vertrek is om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats achter het station in Meerssen.


Maandag 9 oktober organiseert IVN Meerssen een lezing door Otto Plantema. Otto Plantema is een fervent natuurfotograaf. In het bijzonder fotografeert hij vogels in actie. Aanvang lezing: 19.30 uur in de Proostenkelder achter de basiliek in Meerssen. U bent van harte welkom!


Heemkundevereniging Meerssen organiseert op dinsdag 10 oktober 2017 de lezing 'Vakwerkbouw door Coen Eggen'. Aanvang 19.30 uur in Erfgoedhuis Meerssen (Markt 38 Meerssen). U ben van harte welkom!


Op vrijdag 13 oktober 2017 kunt u in het Erfgoedhuis van Meerssen een lezing bijwonen met de titel 'De archeologische prehistorie van Meerssen en omgeving nader bekeken'. Aanvang 19.30 uur. De lezing wordt gegeven door Jean Pierre de Warrimont. U bent van harte welkom.


Tijdens de Nationale Archeologiedagen van 13, 14 en 15 oktober is er vanalles te doen in het Erfgoedhuis Meerssen. Zo is er o.a. een groepsrondleiding onder leiding van de deskundige gids Jean Pierre de Warrimont en een lezing over de archeologische prehistorie. Meer activiteiten lees snel verder.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018