Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Het laatste onderdeel van Centrumplan Bunde gaat van start: het project Pletsstraat-Sint Agnesplein. Het plan is een belangrijke impuls voor de leefbaarheid van Bunde en biedt kansen voor bestaande ondernemers. Voordat de bouwwerkzaamheden van start kunnen gaan, sloopt Wonen Meerssen de bestaande huurwoningen op de planlocatie. De sloopwerkzaamheden starten 23 oktober.


Met ingang van 16 oktober sluit Avenue2 het nieuwe bergbezinkbassin bij de Witte Hoek Rothem aan op het rioolstelsel van onze gemeente. Hiervoor moeten ze werken aan het riool in rotonde Witte Hoek en in de weg Kruisdonk. Dat betekent dat er vanaf maandag verschillende afsluitingen en omleidingen nodig zijn.


Op donderdag 26 oktober vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 Meerssen. U bent van harte welkom de vergadering bij te wonen op de publieke tribune. De agenda vindt u op www.meerssen.nl.


Op 3 oktober organiseerden Stichting Dubbel Duurzaam, Rabobank en gemeente een infobijeenkomst over energieproject Dubbel Duurzaam. "Mensen moeten langer in de eigen woning kunnen blijven wonen. De woning moet daarvoor geschikt en betaalbaar blijven. Door met dit project aan de slag te gaan, wil de gemeente huiseigenaren helpen bij het verduurzamen van hun woning", aldus wethouder Guido Houben.


Op 11 oktober was het internationale Coming-Out Dag. Op deze dag wordt jaarlijks aandacht besteed aan het moment dat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) openlijk voor hun seksuele voorkeur uitkomen. Ook in Meerssen hing de regenboogvlag uit. Wethouder Sociaal Domein Berry van Rijswijk: "In de gemeente Meerssen doet iedereen mee!"


Op 8 oktober reikte locoburgemeester Guido Houben de Marsna Erepenning van Verdiensten uit aan Ton Vandewall uit Meerssen. De heer Vandewall ontvangt de Erepenning voor zijn ruim 20-jarige belangeloze inzet voor verschillende organisaties en verenigingen binnen de Meerssense gemeenschap. De uitreiking vond plaats na afloop van Marathon Meerssen.


Op donderdag 16 november wordt de Dag van de Mantelzorg gevierd. Mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd voor een feestelijke high tea van Steunpunt Mantelzorg in ontmoetingspunt de Ketel. U moet wel even aanmelden.


Straatputten raken steeds vaker verstopt door vervuiling met frituurvet, verfresten en hondenpoepzakjes. Bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Dit wordt t/m 3 november in heel Limburg onder de aandacht gebracht met de campagne 'geen prut in de put'.


Op zaterdag 28 oktober 2017 wordt in de gemeente Meerssen meegedaan aan de 'Nacht van de Nacht'. Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker.


Tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober kunt u een wandeling onder de sterrenhemel maken met IVN-Meerssen-Ulestraten en Milieudefensie Meerssen. Deelnemers ervaren wat lichtvervuiling en duisternis is. Wandelen in het donker is bijzonder en mooi. Misschien ontdekt u uilen of vleermuizen.


Op 18 en 19 oktober wordt het fietspad aan Humcoven voorzien van nieuw asfalt. Het betreft het gedeelte tussen de Hekstraat en Putstraat. Als gevolg van de werkzaamheden worden automobilisten plaatselijk omgeleid. Fietsers worden via de rijbaan geleid. Verkeersregelaars regelen het verkeer.


Heeft u een goed idee voor de buurt? Dan is het tijd voor actie. Kern met Pit is een initiatief van KNHM en helpt al 40 jaar burgerinitiatieven. En lukt het u om het buurtproject binnen een jaar uit te voeren? Dan krijgt het project 1000 euro én het predicaat Kern met Pit.


Op de website van het CJG043 staan bijzondere verhalen over het thema Lief&Leed. Regelmatig plaatst het CJG interviews met professionals, ouders en opvoeders over hun ervaringen. Denk bijv. aan een gesprek met een vertrouwensarts van Veilig Thuis over de impact van huiselijk geweld op ontwikkeling van kinderen.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Tijdens de Nationale Archeologiedagen van 13 t/m 15 oktober is er vanalles te doen in het Erfgoedhuis Meerssen. U vindt het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen. Meer activiteiten: lees snel verder.


IVN Meerssen organiseert zondag 22 oktober een dagwandeling van Eijsden naar Mesch. Mesch heeft prachtige historische gebouwen zoals de oude Pancratius kerk, de Laathof en de vele fraaie boerderijen. Aan de Grijze Graaf zetten op 12 september 1944 onze bevrijders de eerste stappen op Nederlandse bodem.


Elk seizoen heeft haar eigen charme. De herfst staat in het teken van kleuren, dwarrelende blaadje en paddenstoelen. Elk seizoen kent zo typische momenten, die vragen om vastgelegd te worden door de fotocamera. 'Seizoenen' is het thema van de 6e fotowedstrijd die Limburgs Landschap samen met Drukkerij Schrijen-Lippertz en De Limburger organiseert. Doet u ook mee?


Op zondag 22 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een rondwandeling door de natuurgebieden Bergse Heide en Ingendael. Geniet van de prachtige herfst in deze natuurgebieden. De excursie vertrekt om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Brasserie-Hotel Brakke Berg in Geulhem.


In het Erfgoedhuis Meerssen kunt u op dit moment kennismaken met Encaustic Art werk (schilderen met bijenwas) van Susanne Maes. Susanne is een jonge, beginnende Meerssense kunstenares die voor het eerst met haar werken naar buiten treedt. Maak kennis met de eeuwenoude encaustic techniek die door Susanne weer in een geheel jasje is gegoten.


Gilde Valkenburg en Gilde Maastricht verzorgen laagdrempelige creatieve en educatieve activiteiten, zoals conversatiecursussen vreemde talen, computercursussen, schilderen, tekenen, bridgen, lezingen, boekbesprekingen, uitstapjes, excursies, wijn/kookcursussen etc. Ook inwoners van onze gemeente zijn welkom deel te nemen aan de activiteiten.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018