Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Half oktober is A2 Maastricht bij rotonde Witte Hoek begonnen met het aansluiten van bergbezinkbassin Rothem op het rioolstelsel. De werkzaamheden duren langer dan verwacht. Daarom wordt ook op zaterdag 21 oktober doorgewerkt. Verder is onvermijdelijk dat ook de hele week erna gewerkt wordt bij rotonde Witte Hoek in Rothem. Daarvoor zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk.


Op woensdag 25 oktober vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het schoolgebouw aan de Proost de Beaufortstraat 45 Meerssen. U bent van harte welkom de vergadering bij te wonen op de publieke tribune. De agenda vindt u op www.meerssen.nl.


De gemeente Meerssen is onlangs toegetreden tot de samenwerkende wielergemeenten en is daarmee de 19e Limburgse Wielergemeente. Met een wielerrijke historie met vele NK's, Amstel Gold Race, geliefde hellingen voor toertochten en wedstrijden en de Klimomloop Ulestraten is onze gemeente een echte wielergemeente.


Het Trimbosinstituut en Alzheimer Nederland hebben een online-training ontwikkeld voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie. De training bestaat uit zes video's. Het doel is om mantelzorgers meer inzicht te geven in wáárom het gedrag van hun naaste verandert. Vervolgens worden handvatten gegeven hoe zij goed met dit gedrag kunnen omgaan.


Heeft u ideeën om de kwaliteit van uw leefomgeving en het Zuid-Limburgse landschap te verbeteren? Doe dan mee aan LEADER Zuid-Limburg. LEADER biedt financiële ondersteuning, kennis en netwerk om uw idee te kunnen realiseren. Hierdoor legt u zélf de basis voor een toekomstbestendige regio.


Bij Ut zaelke in Bunde is iedereen van harte welkom! Iedere maandag en donderdag van 14-17 uur. Loop gewoon gezellig binnen. Iedere dinsdag gaan we wandelen. Start om 14 uur vanaf het Sint Agnesplein. En zo zijn er nog veel meer leuke activiteiten. Lees gauw verder om te zien wat er allemaal valt te beleven.


Op woensdag 1 november geeft Fred Erkenbosch voor IVN Ulestraten een presentatie over een bijzonder gebied in onze eigen omgeving. Dit gebied is een onderdeel van Buitengoed Geul & Maas en gelegen in de gemeente Meerssen. Hierin spelen de prachtige dalen van de Geul en Watervalderbeek een belangrijke rol. Ook de Dellen met zijn holle wegen en grubben die zich in de kalksteen van de helling een weg naar beneden hebben ingeslepen zijn uniek.


Eind 2016 verscheen de allerlaatste Gemeentegids Meerssen. Het kan echter zijn dat commerciële bedrijven soortgelijke gidsen uitgeven. Zij kunnen ondernemers en verenigingen benaderen voor advertenties of controle van gegevens. Deze bedrijven werken NIET samen met de gemeente. De gemeente kan dan ook niet instaan voor de juistheid en volledigheid van gegevens.


De gemeente probeert de verkeerssituatie rond scholen zo veilig mogelijk te maken. De veiligheid van de kinderen kan bij oversteekplaatsen echter verder verbeterd worden als hier verkeersbrigadiers staan. Helpt u een handje mee? Basisschool De Triangel (Ulestraten) en Franciscus (Bunde) zoeken dringend brigadiers.


Trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten kan in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse / partnerschapsvoorwaarden. Als u gaat trouwen of geregistreerd partnerschap sluit, geldt automatisch de wettelijke gemeenschap van goederen. Miv 1 januari gelden echter nieuwe regels. Dan geldt een beperkte gemeenschap van goederen.


Fruitbomen worden jaarlijks gesnoeid. In de eerste jaren worden de bomen gevormd. Een appelboom wordt anders gevormd dan een perenboom. Hoe snoei je het vruchthout? Waar let je op? In onze gemeente wordt een cursus georganiseerd die de vormsnoei van fruitbomen behandelt in theorie en praktijk.


Op donderdag 26 oktober vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 Meerssen. U bent van harte welkom de vergadering bij te wonen op de publieke tribune. De agenda vindt u op www.meerssen.nl.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


IVN Meerssen organiseert zondag 22 oktober een dagwandeling van Eijsden naar Mesch. Mesch heeft prachtige historische gebouwen zoals de oude Pancratius kerk, de Laathof en de vele fraaie boerderijen. Aan de Grijze Graaf zetten in 1944 onze bevrijders de eerste stappen op Nederlandse bodem.


Op zaterdag 28 oktober 2017 wordt in de gemeente Meerssen meegedaan aan de 'Nacht van de Nacht'. Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker.


Op donderdag 16 november wordt de Dag van de Mantelzorg gevierd. Mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd voor een feestelijke high tea van Steunpunt Mantelzorg in ontmoetingspunt de Ketel. U moet wel even aanmelden.


Op zondag 22 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een rondwandeling door de natuurgebieden Bergse Heide en Ingendael. Geniet van de prachtige herfst in deze natuurgebieden. De excursie vertrekt om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Brasserie-Hotel Brakke Berg in Geulhem.


De BKB-kunstgroep bestaat uit beeldende kunstenaars uit Meerssen en wijde omgeving. Elk jaar tonen ze hun recente werk in de Auw Kerk in Bunde. Van 27 t/m 29 oktober kunt u zowel abstracte als figuratieve schilderijen, apart keramisch werk, bijzondere zilveren sieraden, werken van brons, grappige werken van papier-maché en mooie textiele werkvormen bezichtigen. U bent van harte welkom.


Kerstkoor Allegria nodigt u mede namens Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking (MOS) uit voor een kerstconcert op zaterdag 9 december. Aanvang 18.00 uur in het Leopoldskerkje in Meerssen. Het concert wordt verzorgd door Allegria en is bedoeld als een dank aan vrijwilligers die zich inzetten voor de gemeenschap.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018