Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Afgelopen woensdag is mevrouw Pieternel Sorel-Pieterse uit Meerssen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van deze Koninklijke Onderscheiding vond plaats tijdens een feestelijke middag van De Zonnebloem afdeling Meerssen in De Stip. Mevrouw Sorel-Pieterse ontving de versierselen uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz.


Limburg aanpassen aan het nieuwe klimaat is een grote uitdaging die ons allemaal aangaat. Een ding is duidelijk: dit soort grote vraagstukken beantwoord je niet alleen. Daar zoek je samen de oplossingen voor. Zoals we hebben afgesproken organiseren waterschap en gemeente op 21 november om 19.30 uur de volgende ontmoeting. Noteer het alvast in uw agenda!


Op 1 januari verlopen alle parkeervergunningen / ontheffingen. Tussen Kerst en Nieuwjaar is het bestuurscentrum gesloten. Uw aanvraag moet vóór 18 december binnen zijn. Zorg ervoor dat u tijdig verlengd, want in het nieuwe jaar vinden controles plaats. Als u geen geldige parkeervergunning heeft, krijgt u een boete.


Op donderdag 9 november 2017 vindt begrotingsvergadering van de gemeenteraad plaats. Aanvang 9.00 uur in het schoolgebouw, Proost de Beaufortstraat 45 in Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom!


Bij de snelbalie in het gemeentelijke KCC kunt u eerder aangevraagde paspoorten, id-kaarten en rijbewijzen zónder afspraak afhalen. De openingstijden van de snelbalie zijn iets aangepast: ma t/m vr van 10.00-17.00 uur en donderdag van 10.00-20.00 uur. Voor het overige werken wij uitsluitend op afspraak!


Vorige week berichtten we dat het rioolwerk bij rotonde Witte Hoek langer duurt dan verwacht. Het werk vordert, maar Avenue2 is nog niet klaar. Daarom wordt ook zaterdag 28 en zondag 29 oktober doorgewerkt. Naar verwachting is de rotonde maandagochtend 30 oktober weer open en gaat het rioolwerk daarna verder bij de weg Kruisdonk.


'Wat staat er op het spel?' is een preventiecampagne van Provincie Limburg, de politie, brandweer, Openbaar Ministerie, Enexis, RIEC en de deelnemende Limburgse gemeenten om drugshandel en de productie van wiet en synthetische drugs tegen te gaan. Ook Gemeente Meerssen neemt deel aan deze campagne.


In november voeren we de laatste werkzaamheden uit aan het asfalt van de Pasweg in Bunde. Het betreft het gedeelte tussen de Kalverhof en Pasweg nummer 20C. De werkzaamheden vinden plaats van 20 november t/m 1 december. Op 7 november vindt hierover een inloopbijeenkomst plaats in de Auw Kerk Bunde.


Op 24 oktober overhandigde wethouder Berry van Rijswijk symbolisch de 175 zwerffiets uit het gemeentelager aan de Ruggesteun. De fiets is door de vrijwilligers van de Ruggesteun opgeknapt en kan nu in gebruik worden genomen door inwoners die van een minimum moeten rondkomen en zelf niet de middelen hebben een fiets te kopen.


Op zondag 5 november vindt voor de derde keer de Duurzaam Meerssen Dag plaats. Doel van deze dag is iedereen, jong en oud, op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met duurzaamheid in vele vormen. Er zijn ca. 30 zeer gevarieerde stands met deskundigen aanwezig. Locatie: van 13-17 uur in de Auw Kerk Bunde. U bent van harte welkom!


BLM Wegenbouw BV voert op dit moment onderhoud uit aan de Hekstraat en Bokstraat in Schietecoven. De werkzaamheden duren tot half december. De straten zijn afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleidingsroutes zijn ter plekke aangegeven.


Kredietbank Limburg is een maatschappelijke instelling voor hulp bij schulden. De Kredietbank komt in beeld als mensen een financieel probleem hebben waar ze zelf niet uitkomen. Op dinsdagochtend is er ook altijd iemand van de Kredietbank aanwezig in het gemeentehuis.


Middelbare scholieren in Limburg bedenken de komende weken een nieuwe campagne om fietsverlichting te promoten. Goede fietsverlichting zorgt er voor dat het risico om in het donker te worden aangereden flink afneemt. De winnende inzending wordt gebruikt voor de fietsverlichtingscampagne in de hele provincie Limburg.


Straatputten raken steeds vaker verstopt door vervuiling met frituurvet, verfresten en hondenpoepzakjes. Bij hevige regenval overstromen de putten en dat zorgt voor veel overlast. Dit wordt t/m 3 november in heel Limburg onder de aandacht gebracht met de campagne 'geen prut in de put'.


Dit weekeinde gaan we over op wintertijd. In de nacht van zaterdag op zondag 29 oktober worden alle klokken om klokslag 03.00 uur met één uur teruggedraaid, dus naar 02.00 uur. We kunnen dan een uurtje langer slapen.


Bloem Civieltechniek BV voert op dit moment onderhoudswerkzaamheden uit aan de Essendijk in Geulle. De werkzaamheden duren tot half december. De Essendijk is afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleidingsroute is ter plekke aangegeven.


Op maandag 9 oktober 2017 vergaderde de Adviesraad Sociaal Domein. Er kwamen een aantal onderwerpen aan de orde. Op www.meerssen.nl leest u een kort verslag van de vergadering. Lees verder ...


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Op zaterdag 28 oktober 2017 wordt in de gemeente Meerssen meegedaan aan de 'Nacht van de Nacht'. Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker.


De BKB-kunstgroep toont elk jaar hun recente werk in de Auw Kerk in Bunde. Van 27 t/m 29 oktober kunt u zowel abstracte als figuratieve schilderijen, apart keramisch werk, bijzondere zilveren sieraden, werken van brons, grappige werken van papier-maché en mooie textiele werkvormen bezichtigen. Komt u ook?


De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert tijdens de Duurzaam Meerssen Dag op zondag 5 november een Cultureel Café in de Auw Kerk Bunde. Het Cultureel Café is bedoeld voor iedereen die op het terrein van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme plannen heeft om een evenement te organiseren. Aanvang 14 uur. Deelnemen? Meld u even aan!


Iedere maandag en donderdag van 14-17 uur bent u van harte welkom in ontmoetingspunt Ut Zaelke in Bunde. Loop gewoon eens binnen. Er zijn veel leuke activiteiten waar u aan mee kunt doen. Voor een overzicht klik op 'Lees verder'.


Bibliotheek Meerssen organiseert een tweedelige workshop Instagram & smartphonefotografie (incl. lunch). De workshop is in het bijzonder bedoeld voor ondernemers, ZZP’ers en werkzoekenden en vindt plaats op 28 oktober en 11 november in de Bibliotheek. Bijdrage: € 35 (incl. lunch).


Jeugdcarnavalsvereniging De Geulmennekes bestaat 5x11 jaar. Dat vieren ze met activiteiten voor jong én oud. Tijdens het  jubileumweekend op 25 & 26 november is er een reünie, receptie met aansluitend feestavond met de band Anderkovver en een jubileumbrunch met gezellig middag voor kinderen uit Meerssen.


In ontmoetingspunt de Ketel worden allerlei activiteiten georganiseerd. Loop eens binnen voor een kopje koffie of thee of doe mee met aan van de leuke activiteiten. U bent van harte welkom. Onze vrijwilligers informeren u graag over de mogelijkheden.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018