Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Wonen Meerssen en  de gemeente hebben een nieuwe marktpartij gevonden die de resterende fasen van Centrumplan Ulestraten gaat realiseren: Bots Bouwgroep. Hierdoor komt er een einde aan een jarenlange impasse. In 2013 werden nl. de laatste woningen uit dit plan gerealiseerd. Bots Bouwgroep voert nu de resterende delen uit. Hierdoor krijgt Ulestraten een kleinschalig woonzorgcomplex en huurwoningen waar een combinatie van wonen & zorg mogelijk is.


Meerssen krijgt een nieuw Kindcentrum, dat naast onderwijs ook een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en bibliotheek gaat bieden. Het Kindcentrum komt aan de Past. Dom. Hexstraat bij het gebouw van basisschool Op 't Hwagveld. Het bestaande gebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw op het naastgelegen terrein. Lees op www.meerssen.nl over de stand van zaken van de bouw.


Op donderdag 9 november 2017 vindt begrotingsvergadering van de gemeenteraad plaats. Aanvang 9.00 uur in het schoolgebouw, Proost de Beaufortstraat 45 in Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom! Agenda: lees verder.


Op zondag 5 november vindt voor de derde keer de Duurzaam Meerssen Dag plaats. Doel van deze dag is iedereen, jong en oud, op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met duurzaamheid in vele vormen. Er zijn ca. 30 zeer gevarieerde stands met deskundigen aanwezig. Locatie: van 13-17 uur in de Auw Kerk Bunde. U bent van harte welkom!


Hart voor Meerssen is een initiatief van de gemeente Meerssen. Wethouder Berry van Rijswijk: "We vinden het belangrijk dat vrijwilligers opgeleid worden en zich aanmelden bij Hartslag Nu, zodat de overlevingskans na een hartstilstand vergroot wordt." Jaarlijks krijgt één op de duizend Nederlanders te maken met een hartstilstand. Als inwoner krijgt u weer de kans een gratis cursus reanimatie en AED-gebruik te volgen.


Tijdens de Duurzaam Meerssen Dag op zondag 5 november tekenen EMEC en wethouder Guido Houben namens de gemeente een overeenkomst om te starten met de 1e coöperatieve zonnecentrale van Meerssen. EMEC plaatst als onafhankelijke energiecoörperatie 300 zonnepanelen op het dak van het bestuurscentrum. Iedereen die in de gemeente woont en energie afneemt, kan deelnemen in de zonnecentrale.


Voor ons Sociaal Team zijn wij op zoek naar een Medewerker kwaliteit / uitvoeringsbeleid WMO (m/v) (0,8 fte). Word jij onze nieuwe collega? Interesse? Lees meer informatie op de gemeentelijke website www.meerssen.nl (lees verder).


Faunawatch en The Pollinators hebben het initiatief genomen om 500 biologische bloembollen aan te schaffen om te planten op de Duurzaam Meerssen Dag op 5 november. De gemeente en St. Duurzaam Meerssen verdubbelen dit aantal. Faunawatch plaatste in onze gemeente en omgeving 67 kleine tot grote bijenhotels. Ze ontvangen ook een bijdrage om rond de bijenhotels bijvriendelijk bloemenzaad te strooien.


In februari is een meedenkbijeenkomst geweest over de verbetering van de verkeersveiligheid van de kruising Pletstraat-Vliegenstraat-Roggeveldstraat-Pasweg. Daarna heeft u suggesties ingediend. Dit heeft geresulteerd in twee varianten voor een nieuw wegprofiel van de kruising en de wegen. Op 7 november vindt hierover een infoavond plaats in de Auw Kerk. U bent van harte welkom!


De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert tijdens de Duurzaam Meerssen Dag op zondag 5 november een Cultureel Café in de Auw Kerk Bunde. Het Cultureel Café is bedoeld voor iedereen die op het terrein van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme plannen heeft om een evenement te organiseren. Aanvang 14 uur. Deelnemen? Meld u even aan!


Samen met heel veel burgemeesters uit ons land neemt burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz deel aan het Burgemeestersontbijt tijdens de Week van het Nationaal Schoolontbijt. Doel is ontbijten weer tot een leuk, leerzaam & gezond feestje maken. Op 8 november neemt onze burgemeester samen met leerlingen van basisschool De Lindegaerd plaats aan de ontbijttafel in de kantine van het bestuurscentrum.


Wethouder Berry van Rijswijk opent op 16 november in zorgcentrum Beukeloord wijksteunpunt 'De Hoeskamer'. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt dan meteen zien wat De Hoeskamer te bieden heeft. De Hoeskamer is een initiatief van wijkteams Rothem-Meerssen-Ulestraten.


Op 1 januari verlopen alle parkeervergunningen / ontheffingen. Tussen Kerst en Nieuwjaar is het bestuurscentrum gesloten. Uw aanvraag moet vóór 18 december binnen zijn. Zorg ervoor dat u tijdig verlengd, want in het nieuwe jaar vinden controles plaats. Als u geen geldige parkeervergunning heeft, krijgt u een boete.


Rijkswaterstaat voert de komende maand onderhoud uit aan de Geluidsschermen langs autosnelweg A2. Als gevolg van de werkzaamheden zijn de afrit en oprit Meerssen diverse avonden en nachten afgesloten. De precieze data treft u aan op www.meerssen.nl.


Op 6 november start de 12e editie van de nationale Week van Respect. In de Week stimuleren we jongeren om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving, waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden.


Podium24 biedt in samenwerking met SIM-Maastricht 6 gemotiveerde kandidaten een unieke kans om in de SIM-Leerwerkfabriek te worden opgeleid tot Operator bij een van de deelnemende SIM-productiebedrijven in Maastricht. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.


Deze week is het de Week van de Positieve Gezondheid. Van 2-10 november vinden door heel Limburg activiteiten plaats om dit gezondheidsconcept breed onder de aandacht brengen. De organisatie van de Week is in handen van het Actiecentrum Limburg Positief Gezond, een initiatief van de Provincie Limburg.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Het koffie-uurtje, samen zingen, creatief bezig zijn, mantelzorgbijeenkomsten, samen eten, reparatieservice, bloemschikken en nog meer. Allemaal activiteiten die georganiseerd worden in De Ketel. Nieuwsgierig geworden? Loop eens binnen! De koffie/thee staat klaar! Onze vrijwilligers vertellen u graag meer.


Op zaterdag 4 november 2017 vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.


Iedere maandag en donderdag van 14-17 uur bent u van harte welkom in ontmoetingspunt Ut Zaelke in Bunde. Loop gewoon eens binnen. Er zijn veel leuke activiteiten waar u aan mee kunt doen. Voor een overzicht klik op 'Lees verder'.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018