Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

1 year ago


Text only:


Na een inspirerende bijeenkomst eind juni van dit jaar nodigen Waterschap Limburg en de gemeente u graag uit voor de 2e publieksbijeenkomst op dinsdag 21 november om 19.30 uur in De Stip. Op deze avond praten gemeente, Waterschap en andere betrokken organisaties u graag bij over de stand van zaken rondom de aanpak van de wateroverlastknelpunten in Meerssen.


Op donderdag 9 november heeft de gemeenteraad de Gemeentebegroting 2018 vastgesteld. In Weekblad de Geulbode van woensdag 22 november kunt u meer lezen over de plannen voor komend jaar. De informatie verschijnt dan tevens op www.meerssen.nl en in deze nieuwsbrief.


Afgelopen zondag werd voor de 6de keer de Duurzaam Meerssen Dag georganiseerd. Onder de vlag van de nieuwe slogan 'Duurzaam = Hip' toonde Meerssen haar grote diversiteit aan duurzaamheidsinitiatieven. Deze diversiteit én professionaliteit werd bij de opening ook door wethouder Guido Houben aangehaald. In het bijzonder was er aandacht voor het bijen en bloembollenproject van Faunawatch en de MOS kleingeldactie.


Avenue2 legt een bergbezinkbassin aan bij rotonde Witte Hoek in Rothem. Het bassin wordt aangesloten op het riool van onze gemeente. Deze week wordt nog gewerkt aan het riool in de weg Kruisdonk. Naar verwachting start maandag 13 november rioolwerk in de Maastrichterweg (bij de rotonde). Dat werk duurt ca. een week. Tijdens het werk kan één rijrichting steeds doorgaan.


In de ochtend van 8 november verzamelden 21 leerlingen van groep 7 & 8 van basisschool De Lindegaerd Rothem zich in de kantine van het bestuurscentrum. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt gingen ze samen met de burgemeester ontbijten. De tafel was gezellig gedekt en de kinderen hadden een compleet ontbijt meegebracht.


In de zomer 2014 werd de Ambyerweg Rothem gereconstrueerd. De rotonde werd toen nog niet aangepast, omdat de aanleg van een bergbezinkbassin in het verschiet lag. Het aanleggen van dit bassin (en het aansluiten op het riool) is ver gevorderd. Nu krijgt de rotonde een nieuwe inrichting. Daarom vinden asfalteringswerkzaamheden plaats. Hierdoor is de rotonde volledig dicht op 21 en 22 november.


Vanaf 3 december staat Erfgoedhuis Meerssen in het teken staan van de expositie van drie Meerssense kunstenaars: Marie-Thérèse Crombag, Mieke Bayer en Anneke Kockelkorn. Samen brengen zij een unieke samenstelling van kunstwerken bij elkaar. Voormalig docent Nederlands en Neerlandicus Frans Kraan opent de expositie zondag 3 december om 15 uur.


De gemeente draagt zorg voor beheer en onderhoud van de ANWB-bewegwijzeringsborden. Op diverse plekken zijn de borden aan vervanging toe. Maandag 13 november vervangen we de borden in de Hussenbergstraat - Cruisboomstraat, Maastrichterweg en Bunderstraat (bij A2). Tijdelijke verkeersmaatregelen kunnen zorgen voor enige overlast.


Op donderdag 14 december vindt de eerstvolgende openbare raadsvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het schoolgebouw aan de Proost de Beaufortstraat 45 in Meerssen. Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen op de publieke tribune.


A2 Maastricht is de winnaar van de Schreudersprijs 2017. Dé vakprijs voor vernieuwende ondergrondse bouwprojecten. A2 Maastricht wint de prijs met het plan de Groene Loper. De jury looft de innovatieve ondergrondse dubbellaagse oplossing en de bovengrondse mogelijkheden die dit biedt. 


Voor de afdeling Bedrijfsvoering, team P&O zijn wij op zoek naar een Adviseur arbeidsvoorwaarden / rechtspositie (m/v) (0,8 fte). Word jij onze nieuwe collega? Interesse? Lees meer informatie op de gemeentelijke website www.meerssen.nl.


Achter de schermen is CJG043 de afgelopen maanden druk bezig geweest hun huisstijl te vernieuwen. De landelijke CJG-kleuren (fel roze en blauw) maakten plaats voor een moderne look met zwart/wit en pasteltinten. In dit kader hebben ze ook de website in een nieuw jasje gestoken.


Op 1 januari verlopen alle parkeervergunningen / ontheffingen. Tussen Kerst en Nieuwjaar is het bestuurscentrum gesloten. Uw aanvraag moet vóór 18 december binnen zijn. Zorg ervoor dat u tijdig verlengd, want in het nieuwe jaar vinden controles plaats. Als u geen geldige parkeervergunning heeft, krijgt u een boete.


Enkele leerlingen & docenten van Stella Maris College namen 3 november deel aan een LAN-party bij de Ophovenerhof Sittard. Ook wethouder Jongerenbeleid Berry van Rijswijk nam een kijkje. Tijdens een LAN-party sluiten jongeren hun computer aan op een gezamenlijk netwerk, zodat ze samen computerspellen kunnen spelen. En dat ging er behoorlijk fanatiek aan toe!


Rijkswaterstaat voert uit onderhoud uit aan de geluidsschermen langs autosnelweg A2. Als gevolg hiervan is de oprit Meerssen (51) komende week diverse avonden en nachten afgesloten. De data treft u aan op www.meerssen.nl.


Sociale Agenda Limburg 2025 is een beweging van en voor Limburg. Opgericht om samen te werken aan een gezonder en gelukkiger Limburg. Inwoners, organisaties, ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden slaan de handen ineen om sámen het verschil te maken. Alle info wordt samengebracht op een digitaal platform. Deel ook uw verhaal.


Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.


Op de gezellige en drukbezochte workshop vlaai bakken heeft gemeenschapshuis de Kollekamp in Geulle wethouder Berry van Rijswijk mogen begroeten als heuse vlaaibakker. En met resultaat: zijn appel-rozijnenvlaai mocht er zijn.


Ruim 900 foto’s waren het resultaat van de fotowedstrijd ‘Seizoenen’ die Stichting Limburgs Landschap samen met Drukkerij Schrijen-Lippertz en Dagblad De Limburger | Limburgs Dagblad organiseerde. Uit de inzendingen koos de fotojury 36 foto’s die in het fotoboek 2017 komen. Twaalf van deze foto’s gaan strijden om de hoofdprijs. U kunt nu stemmen.


Op zondag 10 december vindt voor de 10e keer de Smikkeltocht van Fanfare Sint Martinus Geulle plaats. De kaartverkoop is inmiddels gestart. U kunt kaarten kopen tot maandag 4 december. De voorverkoop is op diverse plekken.


Gilde Valkenburg en Gilde Maastricht verzorgen laagdrempelige creatieve en educatieve activiteiten, zoals conversatiecursussen vreemde talen, computercursussen, schilderen, tekenen, bridgen, lezingen, boekbesprekingen, uitstapjes, excursies, wijn/kookcursussen. Ook inwoners van onze gemeente zijn van harte welkom. Meer weten? Lees verder.


IVN Jeugd gaat deze keer naar natuurgebied de Dellen. Op de 11e van de 11e gaan ze hutten bouwen. De jeugd start om 9.30 vanaf de parkeerplaats bij de Nachtegaal. Nog geen lid? Ook nieuwe kinderen zijn van harte welkom! 


De impact van orkaan Irma kreeg in ons land vooral aandacht door de vernielingen op Sint Maarten. Minder bekend waren de gevolgen voor Cuba, dat ook zwaar getroffen werd. Eén week na Irma reisde Franklin Janssen naar Havana. Hij maakte een fotografisch verhaal over ‘de schoonheid van een ramp’. Op 20 november geeft hij een lezing in de Bibliotheek.


Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen
Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen
tel. 14043
info@meerssen.nl
Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl

Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief

meerssen.nl

Categories: Town Information
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018