van 1 december 2017

De gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg en de Rd4-gemeenten lanceren vandaag een Milieu App. Hierin is alle info over afvalinzameling gebundeld. De gemeenten presenteerden de app bij het bekrachtigen van de samenwerking met reinigingsdienst Rd4. Dit betekent ook dat u vanaf 2018 gebruik kunt maken van alle Rd4-milieuparken.Komende week ontvangen alle inwoners bovendien een nieuwe Milieupas. Wethouder Guido Houben reikte het eerste exemplaar van de pas uit aan de burgemeester. Lees verder voor meer info. 

De gemeente stelt voor 2017 weer een blijk van waardering beschikbaar voor uw mantelzorgers. Het zogenaamde mantelzorgcompliment is een bedrag van 160 euro en bloemenbonnen (40 euro). Een bedankje voor alle hulp & ondersteuning die uw mantelzorger biedt. U kunt het mantelzorgcompliment tot 1 april aanvragen. Lees verder voor meer info.

In verband met de feestdagen is het bestuurscentrum gesloten van vrijdag 22 december t/m maandag 1 januari 2018. Loket Burgerzaken (alléén aangifte geboorte & overlijden) en bureau Verkiezingen zijn dan beperkt open. Heeft u voor de feestdagen een reisdocument of rijbewijs nodig? Wacht niet te lang met aanvragen. Maak tijdig een afspraak. 

Op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? Denk dan eens aan het nieuwe boek over de rijke geschiedenis van onze gemeente. Titel: 'In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek. De loop van de geschiedenis in de gemeente Meerssen'. Dit prachtig geïllustreerde boek kunt u voor 45 euro kopen in het bestuurscentrum, bij Cigo en bij Bloemenhuis De Zonnestraal.

De internationale vrijwilligersdag (5 december) staat in het teken van vrijwilligerswerk. De vrijwilligersorganisatie van de Verenigde Naties riep de dag in het leven om wereldwijd vrijwilligerswerk te promoten en respect te tonen. Ook ons gemeentebestuur wil haar waardering en dank uitspreken aan de vele vrijwilligers. Uw bijdrage aan onze samenleving is van onschatbare waarde!

Voor de afdeling Samenleving, team Klant Contact Centrum (KCC) zijn wij op zoek naar twee medewerkers frontoffice KCC (m/v) (0,6 fte). Word jij onze nieuwe collega? Interesse? Lees snel verder. 

Project Pletsstraat-Sint Agnesplein is in oktober van start gegaan. Voordat de bouw aan het Sint Agnesplein van start gaat, sloopt Wonen Meerssen de huurwoningen op de planlocatie. De sloop nadert het einde. Miv 6 december verwerkt het sloopbedrijf het puin dat is vrijgekomen ter plekke met een puinbreekinstallatie. Dit zorgt voor overlast. Er worden voorzorgsmaatregelen genomen om overlast te beperken.

Het gemeentebestuur heeft met leedwezen kennisgenomen van het overlijden van oud-raadslid Jo Speetjens. De heer Speetjens was begiftigd met de Eremedaille van Oranje Nassau in Goud en was
houder van de Marsna-Erepenning van Verdiensten.  Van 1986-2002 was hij lid van de gemeenteraad van Meerssen. Voordien was hij raadslid en wethouder van de voormalige gemeente Ulestraten.

Het is winters weer. Op www.meerssen.nl leest u alles over de gladheidsbestrijding in onze gemeente. Wij strooien zoveel mogelijk preventief. Dus voordat het daadwerkelijk glad is. Dit lukt echter niet altijd. Het kan dus al glad zijn, vóórdat de strooiwagens hun route hebben afgelegd. Blijf dus altijd voorzichtig!

Vanaf 3 december staat Erfgoedhuis Meerssen in het teken staan van de expositie van drie Meerssense kunstenaars: Marie-Thérèse Crombag, Mieke Bayer en Anneke Kockelkorn. Samen brengen zij een unieke samenstelling van kunstwerken bij elkaar. Voormalig docent Nederlands en Neerlandicus Frans Kraan opent de expositie zondag 3 december om 15 uur.

Op donderdag 30 november zou de Pasweg in Bunde nieuw asfalt krijgen. Door het weer hebben we de werkzaamheden moeten uitstellen. Als het weer het toe laat voeren we de werkzaamheden komende week alsnog uit. De exacte datum is nog niet bekend. Wij houden u hierover op de hoogte. De Pasweg blijft voorlopig afgesloten voor doorgaand verkeer.

Moet u nog een nieuwe parkeervergunning of ontheffing aanvragen? Doe dit dan vóór 18 december. Op 1 januari 2018 verlopen alle parkeervergunningen én ontheffingen. Heeft u na 1 januari geen geldige parkeervergunning / ontheffing achter de voorruit liggen, dan krijgt u een boete. Let op: tussen Kerstmis en Nieuwjaar is het bestuurscentrum gesloten.

Op donderdag 7 december zou de Essendijk in Geulle worden voorzien van nieuw asfalt. Door het weer hebben we de werkzaamheden helaas moeten uitstellen. De nieuwe datum wordt dinsdag 12 december. De Essendijk blijft voorlopig t/m 15 december afgesloten voor doorgaand verkeer.

Gezellig sinterklaas-shoppen of alvast kerstinkopen doen? Breng dan op zondag 3 december een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. Het is dan koopzondag! U kunt daarna ook lekker genieten van een drankje of hapje in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk is.

Limburg heeft te maken met bovengemiddelde drugsgerelateerde criminaliteit. Door drugshandel en -productie verloederen buurten en voelen bewoners zich onveilig. Amateuristische elektrische installaties, aftappen van stroom en werken met gevaarlijke chemicaliën veroorzaken brand- en explosiegevaar en milieuverontreiniging. De campagne 'Wat staat er op het Spel?' maakt mensen bewust van de risico's.

Op vrijdag 8 december worden in Waterval onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt. Om dit goed en veilig uit te voeren is het doorgaand verkeer van 07.30-18.00 uur ter hoogte van huisnummer 2a gestremd. De werkzaamheden kunnen tot overlast leiden voor omwonenden en weggebruikers.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Veel mensen vinden spinnen eng. Opnames van grote ogen en harige poten worden in griezelverhalen vaak gebruikt om dit te versterken. Jammer, want spinnen zijn echt nuttig. Ze ruimen insecten op die voor ons schadelijk zijn. IVN Ulestraten houdt op woensdag 6 december een thema-avond 'Spinnen: fabels en feiten'. Aanvang 19.30 uur in verenigingslokaal Onder d’n Huppel in Ulestraten.

Heb je zin om mee te doen met de IVN jeugdgroep en je eigengemaakte natuurlijke kerstcadeautje te maken. Kom dan op zaterdag 9 december om 9.30 uur naar het IVN lokaal in de Proostenkelder (achter de basiliek in Meerssen). Ook nieuwe leden zijn van harte welkom!

Kerstkoor Allegria nodigt u samen met MOS uit voor een kerstconcert op zaterdag 9 december. Aanvang 18 uur in het Leopoldskerkje Meerssen. Het concert is bedoeld als dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor de gemeenschap. Er zijn 100 plekken beschikbaar, dus meld u snel aan!

Bezoek op zondag 10 december tussen 9.00-17.00 uur de gezellige rommelmarkt van CV de Aanhawwersj in De Stip in Meerssen. Gezellig snuffelen bij de vele kraampjes. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er zijn overheerlijke vers gebakken wafels, erwtensoep en belegde broodjes. Toegang gratis.

Op woensdag 21 maart 2018 kunt u weer uw stem uitbrengen voor de leden van de gemeenteraad. Op www.meerssen.nl staat een speciale pagina over deze gemeenteraadsverkiezingen met allerlei informatie over bijvoorbeeld belangrijke data en stembureaus.

Op zondag 10 december organiseert Stichting Limburgs Landschap een excursie door natuurgebied Meerssenerbroek en het aangrenzend hellingbosgebied De Dellen. Speciale aandacht voor natuurontwikkeling en natuurlijk winterse zaken. Vertrek is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij De Nachtegaal in Meerssen.

De aanleg van het Passeervak Zuid in het Julianakaal bij Itteren levert de komende maanden extra scheepvaart op. De grond die vrijkomt bij het werk wordt gedeeltelijk gebruikt voor de afwerking van de Grensmaaslocatie Bosscherveld (Maastricht). Het transport start op 4 december en duurt tot medio maart 2018.

De Samenwerkende Verenigingen Rothem organiseren op zondag 17 December 2017 wederom de jaarlijkse Kerst-Inn middag voor senioren in gemeenschapshuis “De Koel”. Een middag vol muziek, lekkers en gezellig samenzijn.

Op maandag 4 december zendt de overheid om 12 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit bericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. NL-Alert is het alarmmiddel in Nederland. Met NL-Alert kunnen mensen via hun mobiel gericht geïnformeerd en gealarmeerd worden tijdens een ramp in de buurt.

Op zaterdag 16 december geeft het Meerssens Mannenkoor zijn jaarlijks kerstconcert. Aanvang 19.30 uur in de kerk van Rothem. U kunt tijdens dit concert tevens genieten van de prachtige muzikale klanken van Vocal Group Odeon uit Maastricht, Rauf Berman (viool/zang) en Volodymyr Kurylenko (bayan).

Op zaterdag 2 december 2017 vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief