van 12 januari 2018

De gemeenteraad heeft adviesbureau Berenschot gevraagd om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de toekomstbestendigheid van een zelfstandige gemeente Meerssen. Vandaag kunt u de conclusies en aanbevelingen lezen. Het eindrapport treft u aan op www.meerssen.nl (lees verder).

De brug over de Geul bij de Groote Molen is vervangen, omdat hij in slechte staat was. Ook het gebied tussen de Parallelweg en de brug werd opnieuw bestraat. Het gebied vormt de noordelijke toegang tot het zgn. 'Eiland in de Geul'. Op 21 december openden wethouder Guido Houben en dhr Spelt van de Groote Molen officieel de opgeknapte noordelijke entree en brug.

Sinds augustus werkt Avenue2 aan het nieuwe bergbezinkbassin bij rotonde Witte Hoek in Rothem. Door het slechte weer is het helaas niet gelukt het werk op te leveren voor Kerstmis. Komende 2 weken is Avenue2 nog bezig met straatwerk op een aantal plekken. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen hier hinder door ondervinden.

In januari vinden de jaarlijkse reanimatietrainingen plaats op het Stella Maris College. Deze zijn onderdeel van het lesprogramma. De lessen worden gegeven door geneeskunde studenten. Wethouder Berry van Rijswijk nam 11 januari een kijkje bij de trainingen. Hij benadrukte het belang van de reanimatieonderwijs voor de leerlingen, maar ook voor anderen.

Let op voor babbeltrucs aan de deur door 'nep-zorgverleners'! Afgelopen week heeft zich in Valkenburg in de avonduren een incident afgespeeld waarbij een dame aanbelde en zich uitgaf als thuiszorghulp van Envida. Lees verder voor tips over wat te doen bij babbeltrucs.

Op woensdag 17 januari en donderdag 18 januari 2018 vinden raadsadviesvergaderingen plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 in Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom! Voor de agenda: lees verder.

Heeft u juridische vragen? Vanaf 26 januari kunt u elke 2 weken op vrijdag in de Ketel terecht tijdens het Juridisch Vragenuur. Juriste Fleur Smeets staat u dan met raad en daad bij en probeert u op weg te helpen. Fleur woont in Meerssen en zet zich als vrijwilliger in om mensen op weg te helpen bij juridische vraagstukken.

Wist u al dat je bij de praktijkondersteuner jeugd van uw huisarts (POH) terecht kunt met uw opvoedvragen en -problemen? Ook jongeren tot 23 jaar kunnen er eenvoudig hun vragen voorleggen. Benieuwd naar welke vragen u zoal kunt stellen en hoe de POH te werk gaat? Judith Corduwener, POH Jeugd vertelt op de website van het CJG.

Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Een goede voorbereiding is een van de pijlers van succesvol ondernemerschap. Daarbij helpen StartersCentrum Limburg, UWV, Belastingdienst, banken en andere organisaties u graag. Het StartersCentrum organiseert op 25 januari een startersevent van 19.00-22.00 uur in Business Center Roerpoort in Herten.

Deze maand verricht BAM Rail slijpwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van zaterdag 20 januari op zondag 21 januari 2018.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht van de vragen & antwoorden vindt u in het Raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl. Vorige week zijn vragen gepubliceerd over de afwezigheid wethouder Cortenraede.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Energie besparen en duurzame energie opwekken kan op verschillende manieren. Heeft u een eigen huis en wilt weten wat de mogelijkheden zijn bij uw woning? Kom dan naar de infobijeenkomst van PlusJeHuis op dinsdag 23 januari in de Auw Kerk in Bunde.

Op zondag 14 januari organiseert carnavalsvereniging De Bokkerieërs uit Geulle een seniorenmiddag voor alle 55-plussers. Aanvang 13.11 uur in de Harmoniezaal in Geulle. Een gezellige middag met allerlei artiesten. Kaarten kosten 6 euro.

De natuur zit vol verrassingen. Daarom organiseert IVN Meerssen een avond waarin iedereen dingen mee kan nemen die in de natuur gevonden zijn. Heb jij iets wat zo bijzonder is dat je het graag aan anderen wil laten zien? Kom dan naar de Varia avond op 15 januari!

Op zaterdag 13 januari 2018 vindt van 19.00-20.30 uur de prinsenreceptie van carnavalsvereniging De Havermennekes uit Bunde plaats in de Auw Kerk in Bunde. Aansluitend is het prinsenbal.

Op dinsdag 23 januari vindt een thema-avond plaats van Stichting Duurzaam Meerssen. Deze wordt verzorgd door Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking (MOS). Centraal staat de vraag hoe het Meerssense bedrijfsleven en goede doelen nog beter met elkaar in verbinding kunnen komen.

De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert een Cultureel Café op vrijdag 26 januari. Aanvang 16 uur in De Koel in Rothem. Het Cultureel Café is bedoeld voor iedereen die op het terrein van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme ideeën/plannen heeft om in onze gemeente een evenement te organiseren.

Op zondag 14 januari aanstaande roept jeugdcarnavalsvereniging de Geulmennekes hun nieuwe prinsenpaar uit. Benieuwd wie dit jaar prins en prinses gaan worden bij de Meerssense jeugd? Kom een kijkje nemen. Aanvang 14.11 uur in de Stip in Meerssen.

Zaterdag 6 januari is de Ketel gestart met Kids House. Het was een geslaagde middag. Ruim 16 kinderen van 4-12 jaar beleefden een leuke middag. Wil je volgende keer (13 januari) graag mee doen? Meld je dan even aan. Meer weten over activiteiten in de Ketel? Lees verder!

Zaterdag 27 januari 2018 vindt in gemeenschapshuis de Stip de traditionele Galazitting van carnavalsvereniging de Aanhawwwersj plaats. Ook dit jaar heeft de vereniging weer een uniek programma in elkaar gestoken met allerlei artiesten. Kaarten (17,50 euro) zijn verkrijgbaar bij de leden van de Aanhawwersj.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief