van 26 januari 2018

De gemeente Meerssen wil jongeren graag meer betrekken bij het reilen en zeilen van de gemeentelijke organisatie. Wat doen we nu eigenlijk? Hoe werkt het allemaal? Ook willen we van onze jongeren weten wat zij nu willen en wat er bij hun speelt. Speciaal hiervoor bracht burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz op 26 januari een bezoek aan het Stella Maris College. Ze kroop even in de huid van docente en gaf les aan twee 4 vwo-klassen.

Vanavond is de grote finale van het LVK. De Kloomp met 'Maa maa maa maa' (#12) en het Meerssense schrijversduo Eric Reck & Charel Jeuken met Katja Henz (uitkomend voor Maastricht) met het nummer 'De tied vaan us leve' (#18) behaalden de finale. Samen met 18 andere finalisten strijden ze vanavond om de felbegeerde Bertha Paulissen trofee. Vanuit de gemeente Meerssen wensen we hen veel succes!

Op donderdag 1 februari vergadert de gemeenteraad. Aanvang 18.00 uur in het schoolgebouw aan de Proost de Beaufortstraat 45 Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom. Let op: de vergadering begint om 18.00 uur. De agenda vindt u op www.meerssen.nl.

Sinds 2004 is luchtkwaliteit één van de belangrijkste milieuonderwerpen. Zeker in een gemeente met een vliegveld, 'n drukke waterweg en twee snelwegen. De afgelopen tien jaar heeft onze gemeente daarom deelgenomen aan landelijke projecten om de luchtkwaliteit te verbeteren. Uit de jaarlijkse landelijke RIVM berekeningen blijkt dat de luchtkwaliteit in Meerssen voldoet aan de wet.

In verband met carnaval is het bestuurscentrum gesloten op maandag 12 en dinsdag 13 februari. Op vrijdag 9 februari is het bestuurscentrum vanaf 16.00 uur gesloten. Bureau Burgerlijke Stand is op 12 februari uitsluitend voor aangifte geboorte of overlijden geopend van 9.00-10.00 uur. U kunt dan ook terecht voor het melden van vermissing van een reisdocument of rijbewijs.

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich op een geweldige wijze belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Op donderdag 26 april wordt deze voor de eerste keer uitgereikt. Kent u iemand die deze blijk van waardering meer dan verdient? Nomineer hem/haar vóór 1 maart 2018.

Alle Limburgse agrariërs kunnen meedoen met de Bezemactie Limburg. Met deze actie kunnen zij kosteloos, anoniem en laagdrempelig restanten van gewasbeschermingsmiddelen laten ophalen door een erkend afvalverwerker. Deelnemers worden bezocht door adviseurs van lokale handelsorganisaties. De bezemactie is mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Waterschap Limburg i.s.m. de gemeente.

Stichting Duurzaam Meerssen en EMEC organiseren aanstaande maandag 29 januari een informatieavond over de Zonnecentrale op het bestuurscentrum van Meerssen. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 19.30 uur in gemeenschapshuis de Koel in Rothem.

Op woensdag 7 februari meert het Gilde van de Blauw Sjuut weer aan in Meerssen. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz zal de bemanning van de Sjuut welkom heten in gemeenschapshuis De Stip. Aanvang 14.30 uur. U bent van harte welkom!

Ben jij ouder van een kind met een zorgvraag? Heb je zin om (weer) te gaan sporten? Dan is dit misschien iets voor jou! MEE en Stichting Ophovenerhof organiseren zes looptrainingen voor beginners. Door te gaan lopen werk je aan je conditie en word je fysiek en psychisch sterker. Je ontmoet andere ouders die te maken hebben met vergelijkbare situaties en legt nieuwe contacten.

Het openbaar vervoer is letterlijk en figuurlijk in beweging. Op de website www.ikwilvervoer.nl vindt u daarom alle vervoersmogelijkheden binnen uw gemeente. Overzichtelijk en actueel. Ook het openbaar vervoer in de gemeente Meerssen is hierop te vinden.

Een maand geen alcohol drinken zorgt dat u ook op lange termijn minder drinkt. Met IkPas gaat u de uitdaging met uzelf aan en drinkt u in februari en maart 30 of 40 dagen geen alcohol. U ervaart de positieve effecten die niet drinken op uw lichaam heeft: u voelt zich fitter, slaapt beter, valt misschien wat af... Zet uw alcoholgebruik even op pauze. Gaat u de uitdaging aan?

Stichting Trajekt is vanaf 1 februari aanstaande dagelijks in het bestuurscentrum van Meerssen te vinden. U kunt hier terecht voor hulpvragen bij maatschappelijke kwesties of individuele problemen. Maak een afspraak en de medewerkers van Trajekt helpen u graag op weg.

Tijdens de drie dolle dagen van Vastelaovend wordt de gemeente Meerssen geregeerd door diverse hooglustige Prinsenparen. De stadssleutels worden op zaterdag 10 februari en zondag 11 februari 2018 tijdens de Sleuteloverdrachten uitgereikt door de burgemeester en/of wethouders. Data en locaties: lees verder.

Dinsdag 23 januari was de eerste PlusJeHuis bijeenkomst georganiseerd door de gemeente Meerssen en Volta Limburg. 85 mensen waren aanwezig om zich te informeren over het nieuw energiebesparingsproject voor huiseigenaren: PlusJeHuis.

Op donderdag 1 februari kun je via de website van het CJG chatten met Babycoach Esther! Heb je een vraag over bijvoorbeeld slapen, voeding, huilen of het ouderschap? Esther denkt graag met je mee!

Elk jaar weer gaat Nederland energieverspilling te lijf: door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccessen te delen. Dus zet in uw agenda: op vrijdag 2 februari 2018 vieren we weer Warmetruiendag! Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel energie!

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht van de vragen & antwoorden vindt u in het Raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl. Afgelopen week zijn de antwoorden gepubliceerd op de vragen over de afwezigheid van wethouder Cortenraede, kosten voetbalaccommodatie en MeerjarenProgramma Geluidssanering ProRail.

Enexis en WML gaan in 2018 kabels en leidingen vervangen in Meerssen-West. De werkzaamheden starten eind januari en vinden verspreid over 2018 plaats in de Vliegveldweg, Burgemeester Murisstraat, Pastoor P. Stevensstraat, Pastoor A. van Coelmontstraat, Pastoor A. Somyasingel en Bunderstraat. De exacte startdatum is afhankelijk van het weer.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op maandag 29 januari start Bibliotheek Meerssen met 'Bakkie koffie met ...'. Een babbeltje, een gezellige vrijblijvende activiteit én iets lekkers. Of gewoon met melk & suiker en een krantje. Voel je welkom en vrij om mee te doen! Loop ook eens binnen!

Tijdens de Poëzieweek verzorgt Bibliotheek Meerssen op donderdag 1 februari een gevarieerde poëzieavond. Lisa Naus uit Swalmen, Rob Baltus uit Nuth en Jo & Marjo van Es-Jaspar uit Waterval-Ulestraten brengen samen gesproken en gezongen gedichten en gedachten in het Limburgs dialect. Aanvang 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Ook in 2018 kunt u weer bloemschikken in De Kollekamp in Moorveld. Op zaterdag 27 januari vanaf 10.30 uur zitten Gerda en Augustine voor u klaar en wordt er weer een mooi bloemstuk gemaakt. Gezelligheid is troef! Wilt u deelnemen? Meld u dan even aan.

Op zaterdag 27 januari 2018 organiseert CV Um mét de Geit in Geulle de Prins Oetreuping 2018. Aanvang 20.00 uur in café De Gäöllenaer in Geulle.

IVN Meerssen en Ulestraten organiseren in het voorjaar een cursus over wilde planten in onze omgeving. Kijk samen welke planten er in onze omgeving voorkomen en hoe je ze kunt herkennen aan de hand van diverse kenmerken. De cursus bestaat uit 4 theorie-avonden en we gaan drie zaterdagochtenden het veld in om de planten in hun natuurlijke omgeving te bekijken.

Op zondag 28 januari kunnen de kinderen weer naar hartenlust dansen en springen tijdens de kingerzitting Kinger Oonderein van jeugdcarnavalsvereniging de Geulmennekes in Meerssen. Aanvang 14.11 uur in de Stip. Entree gratis. Tijdens de middag zal een keur aan Limburgse artiesten hun opwachting maken. 

Op 20 januari opende ontmoetingspunt de Ketel samen met wethouder Berry van Rijswijk officieel Kids House. Er waren veel belangstellenden van klein tot groot uit de hele gemeente. Na het officiële gedeelte was er een gezellige disco. De kinderen konden zich laten schminken, de haren laten vlechten en lekker crêpe eten.

Op zaterdag 27 januari 2018 vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief