van 16 februari 2018

Op vrijdag 9 februari is professor dr. Harry Steinbusch uit Bunde benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Voor een onderscheiding in de Orde van de Nederlandse Leeuw komen mensen in aanmerking met bijzondere verdiensten - van zeer exceptionele aard - voor de samenleving. De decorandus ontving de versierselen bij Universiteit Maastricht uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz.

Gemeenteraadsverkiezingen: misschien heb je er niets mee, en vraag je je af waarom stemmen belangrijk is. Welnu: stemmen is de makkelijkste manier om  je steentje bij te dragen aan hoe onze gemeente geregeld wordt. De plaatselijke politiek heeft hoe dan ook betrekking op de gemeente waarin je woont. Dus op jou. Als je daar zelf invloed op kunt hebben, dan moet je dat zeker doen. Anders doen anderen het voor jou. Laat je niet de kaas van het brood eten. Ga stemmen op woensdag 21 maart.

Op zaterdag 10 februari reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uit aan Leon Volders uit Meerssen. Hij ontving de Marsna Erepenning vanwege zijn grote betekenis voor de carnaval en carnavalsmuziek in Meerssen en daarbuiten. De uitreiking van de Marsna Erepenning vond plaats tijdens de Sleuteloverdracht in gemeenschapshuis De Stip.

Op woensdag 21 februari is er in De Stip in Meerssen een informatieavond over de uitvoering van het verkeersbesluit voor de aanleg van de snelfietsroute.  De omwonenden hebben hiervoor begin februari een uitnodiging ontvangen.

Volgende week verstuurt BsGW de belastingaanslagen 2018. Iedereen die bij MijnOverheid is aangemeld, ontvangt op woensdag 21 februari de digitale aanslag gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen 2018. Vanaf dinsdag 27 februari worden de aanslagen per post bezorgd.

De gemeente Meerssen gaat in Bunde in diverse gebieden onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. De bewoners ontvangen een bewonersbrief met nadere informatie. Ook zijn er binnenkort speciale inloopavonden. De aanwezige medewerkers van de gemeente (opdrachtgever) en BLM Wegenbouw BV (aannemer) staan belangstellenden dan graag te woord.
 

IVN Meerssen organiseert op zondag 25 februari 2018 een dagwandeling van ongeveer 12 km rondom Margraten. Het wordt een mooie tocht, die op enkele klimmetjes na vrij vlak is. Leden en niet-leden zijn van harte welkom.

Op donderdag 22 februari onthult wethouder Kunst & Cultuur Berry van Rijswijk officieel het kunstwerk 'Uilenbos 2018 Meerssen'. Het nieuwe kunstwerk is van de hand van beeldend kunstenaar Paul Beckers. De feestelijke onthulling vindt om 16.00 uur plaats op de groenstrook in de bocht van de Charles Eyckstraat en de Pastoor M. Sterckenstraat in Meerssen. Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de onthulling aanwezig te zijn.

Op donderdag 1 maart 2018 organiseert Maastricht Aachen Airport (MAA) een informatieavond voor omwonenden over het aangevraagde  Luchthavenbesluit, het gebruik van de luchthaven en de ontwikkeling van MAA. De informatieavond begint om 19.00 uur in het ASTA Theater, Markt 6a in Beek.

Op donderdag 22 februari komt de Onbeperkt aan de Slag Taxitoer naar onze gemeente. De taxi staat van 14.30 tot 16.00 uur op de Markt in Meerssen. Bij de taxi kunnen werkzoekenden met een beperking een professioneel profiel aanmaken om zich te presenteren aan werkgevers. Wethouder Berry van Rijswijk gaat met de aanwezigen in gesprek.  

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief