van 23 maart 2018

BRUG-M, die woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen en zetels heeft behaald, neemt het voortouw bij de coalitievorming. BRUG-M heeft de overige vijf partijen uitgenodigd voor een openbare bijeenkomst op maandag 26 maart, aanvang 19.30 uur in de bedrijfskantine van het bestuurscentrum, Markt 50 in Meerssen. De bijeenkomst wordt geleid door oud-burgemeester drs Jan Mans. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Op vrijdag 23 maart 2018 is de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen opgemaakt tijdens een openbare zitting van het Centraal Stembureau in het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen. Bekijk de definitieve uitslag, de zetelverdeling en gekozen kandidaten op www.meerssen.nl.

Op woensdag 28 maart vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19 uur in het schoolgebouw Proost de Beaufortstraat 45 Meerssen. Dit is de laatste vergadering van de zittende gemeenteraad. Tijdens deze vergadering nemen we o.a. afscheid van de raadsleden die niet meer terugkeren in de raad en worden de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden onderzocht. U bent van harte welkom.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 maart worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Zij leggen dan de eed dan wel belofte af. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. Aanvang 19.00 uur. U bent van harte welkom!

Dit weekend wordt het weer zomertijd. Zaterdagnacht gaat de klok om twee uur een uur vooruit. Het blijft 's avonds langer licht en in de ochtend een uur langer donker.

Op donderdag 29 maart bezoekt Koning Willem-Alexander de A2-tunnel die zijn naam draagt. Hij verricht dan een feestelijke handeling ter afsluiting van Project A2 Maastricht en geeft dan tevens het startsein voor de realisatie van De Groene Loper. Het bezoek is een mijlpaal binnen dit bijzondere project. 

De gemeente Meerssen is bezig met asfalt-onderhoud in Bunde. Bewoners en bezoekers van de Prinses Beatrixstraat, Koningin Julianastraat, Kloosterweg, Oranjeplein, Prinses Wilhelminaweg en Vonderstraat : zet uw auto op tijd weg!

In verband met Goede Vrijdag en Paasmaandag is het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen gesloten op vrijdag 30 maart en maandag 2 april 2018. Ook bureau Burgerlijke Stand is dan gesloten.

Wil jij andere mensen ontmoeten en beter Nederlands leren praten? Kom dan naar het Taalcafé! Een Taalcafé is een plek waar je samen met vrijwilligers de Nederlandse taal kunt oefenen. We voeren gesprekken, spelen (taal)spelletjes en drinken een kopje koffie of thee. Het Taalcafé is gratis en aanmelden is niet nodig.

Sociale Zaken Maastricht Heuvelland is de regionale sociale dienst van de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg. Vanaf april is er elke donderdag van 8.30-12 uur inloopspreekuur in het bestuurscentrum. Heeft u vragen? Loop dan binnen tijdens dit spreekuur.

De gemeente stelt voor 2017 weer een blijk van waardering beschikbaar voor uw mantelzorgers. Het zogenaamde mantelzorgcompliment is een bedrag van 160 euro en bloemenbonnen (40 euro). Een bedankje voor alle hulp & ondersteuning die uw mantelzorger biedt. U kunt het mantelzorgcompliment nog tot uiterlijk 1 april aanvragen.

Op vrijdag 6 april is er van 14.00-16.00 uur weer een Goed voor elkaar-bijeenkomst in D'n Huppel in Ulestraten. Vrijwilligers en buurtnetwerk organiseren regelmatig deze middagen waar inwoners elkaar ontmoeten en kennismaken. De informatieve gedeelte van de middag gaat deze keer over 'Senioren & Veiligheid'. U bent van harte welkom!

Veel mensen kampen met financiële problemen of dreigen daarin terecht te komen. Gemeenten hebben een belangrijke rol in de aanpak en preventie van armoede- en schulden. Er zijn diverse regelingen in de gemeente Meerssen ter ondersteuning van inwoners die het niet breed hebben. In de brochure over het Armoedebeleid leest u meer.

Van 12-16 maart vond de Week van het Geld plaats. De gemeente en Kredietbank Limburg hebben in deze themaweek de leerlingen van groep 8 van de basisscholen de theatershow 'Omgaan Met Geld' aangeboden. Wethouder Berry van Rijswijk opende de shows.

Het Buurtnetwerk Bunde bestaat al meer dan 20 jaar en wordt gevormd door burgers uit Bunde, bij voorkeur uit alle leeftijdsgroepen. Zij vergaderen vijf keer per jaar. Weten waar, wanneer en hoe laat? Kijk op de website.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op zondag 25 maart is het koopzondag in Meerssen. Breng eens een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. U kunt daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee of wat te eten in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk is.

“Immigrant Léon de Marsilho” geeft op vrijdag 13 april een lezing in Ontmoet Anna. U kunt dan tevens met hem in gesprek. Wilt u deelnemen? Meld u dan even aan. Kosten: € 10 (inclusief koffie/thee).

Op dinsdag 27 maart houdt Fred Erkenbosch voor de Heemkundevereniging Meerssen een presentatie over de familie Schoenmaeckers. Deze bijzondere boerenfamilie heeft haar oorsprong in Schietecoven, een buurtschap in Ulestraten.

Op uitnodiging van de Kunst- en Cultuurraad Valkenburg laten leden van de BKB-kunstgroep hun werk zien in de expositieruimte van de mooie kloosterkerk in Valkenburg. Te zien tijdens komend weekend en in het Paasweekend.

De algemene ledenvergadering van de Heemkundevereniging vindt plaats op woensdag 4 april 2018 in café-zaal De Keizer aan de Markt in Meerssen. Na afloop is er, ook voor niet-leden, een interessante lezing over de Bokkenrijders in Meerssen.

Erfgoedhuis Meerssen nodigt u uit voor de Lezing Geologie door Wim Ghijsen en Jacques Ummels. De lezing vindt plaats op 3 april in het gemeentelijke KCC. Aanvang 19.30 uur. Wim Ghijsen en Jacques Ummels zijn twee van de samenstellers van het boek 'Onder Meerssen' over de ondergrond van onze gemeente.

Een lekker bakje koffie met een babbeltje, een gezellige vrijblijvende activiteit en iets lekkers. Of gewoon met melk & suiker met de krant. Voel je welkom en vrij om mee te doen! Bij het gezellige koffiemoment in de bibliotheek Meerssen. Lees verder voor de data.

Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Hoe? Maak gebruik van babygebaren! In de bibliotheek van Meerssen is op 13 april een interactieve en muzikale workshop rondom communicatie met je kleine.

Speuren naar de lentebodes zoals speenkruid, bosanemoon, sneeuwklokje, daslook, aronskelk en maarts viooltje? Kijken en luisteren wat de natuur ons in de lente allemaal te bieden heeft? Het kan tijdens de seizoensexcursie van IVN Meerssen.nl op 25 maart.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief