Van 26 april 2018

Vandaag was het Lintjesdag! Onze burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz reikte Koninklijke Onderscheidingen uit aan:
- mevrouw Antoinette Creusen-Bemelmans uit Bunde
- mevrouw Tiny Joosten-Peukens uit Geulle
- mevrouw Marianne Pluis-Mullers uit Geulle
- mevrouw Jessy van Attekum-Biesmans uit Meerssen
- de heer Frans Meewis uit Meerssen
Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte proficiat!

Veel jongeren in onze gemeente zetten zich op een voortreffelijke manier belangeloos in voor de samenleving. Als gemeente zijn we daar bijzonder trots op en stimuleren dit. Wij willen hier graag onze waardering over uitspreken. Daarvoor is het ’Jeugdlintje’ in het leven geroepen. Op Lintjesdag donderdag 26 april reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz de allereerste Jeugdlintjes uit aan Pim Cleber uit Geulle, Ivi Huijsmans uit Meerssen en Tim Huijsmans uit Meerssen. Van harte proficiat!

Wethouder Guido Houben heeft op 21 april met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend. Op 22 mei 2014 is Guido Houben tot wethouder benoemd. Vervolgens heeft hij op 27 mei 2015 zijn ontslag ingediend, waarna hij op 30 juni 2015 opnieuw is benoemd tot wethouder. Aangezien er na het ontslag van wethouder Houben nog één wethouder resteert, is op grond van artikel 42, lid 2 van de Gemeentewet de burgemeester in de plaats getreden van het college van B&W.

Vorige week kwam bij werkzaamheden van Consortium Grensmaas een bom uit de Tweede Wereldoorlog aan de oppervlakte. De vliegtuigbom werd gevonden op het werkterrein bij de dijk van het Julianakanaal op grondgebied van de gemeente Meerssen. Zoals het er nu uitziet, wordt de bom rond Hemelvaart gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

In verband met Koningsdag is het bestuurscentrum / gemeentelijke KCC gesloten op vrijdag 27 april 2018. Ook bureau Burgerlijke Stand en de milieuparken zijn die dag gesloten.

De gemeente Meerssen werkt aan het verbeteren van haar dienstverlening. Ook het aanvragen van subsidies kan nu eenvoudiger en sneller via de gemeentelijke website. Vanaf 24 april 2018 moeten verenigingen en organisaties in de gemeente Meerssen hun subsidieaanvraag digitaal invullen en aanvragen. Zij hebben hierover een brief ontvangen.

Meerssen krijgt een nieuw Kindcentrum, dat naast onderwijs ook peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang gaat bieden. Daarnaast komt er een volwaardige openbare bibliotheek in het pand. Lees de laatste stand van zaken in de nieuwsbrief over het Kindcentrum (nummer 6).

Op vrijdag 4 mei 2018 is Dodenherdenking. Op het binnenplein van het Bestuurscentrum begint om 19.30 uur een plechtige bijeenkomst. Vervolgens gaan de aanwezigen naar de Vredeskapel. Hier wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen.

Op donderdag 3 mei brengt de firma BLM in opdracht van de gemeente op de Pasweg in Bunde de rode fietspadcoating aanbrengen. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van de huisnummers 3 t/m 12. De werkzaamheden worden begeleid door verkeersregelaars en kunnen tot enige overlast leiden.

De gemeente Meerssen ontwikkelt in samenwerking met de VVV Zuid-Limburg een toeristische website over onze mooie gemeente Meerssen. Ook ondernemers kunnen hierop vermeld worden. Kijk op onze website hoe u dit aanpakt.

Op dinsdag 1 mei zal firma ABZ in opdracht van de gemeente Meerssen op De Sauveurstraat in Ulestraten asfaltonderhoudswerkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden worden begeleid door verkeersregelaars en kunnen tot enige hinder leiden. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Heemkundevereniging Meerssen en Stichting de Meerssense School organiseren tot en met 17 juni 2018 twee unieke tentoonstellingen in het Erfgoedhuis Meerssen, die de tweeledige 'gank nao Meersje' belichten.

Het plateaubos van de Bergse Heide, de natuurontwikkeling op Ingendael en een ruig stromende en meanderende Geul vormen het decor voor een fraaie voorjaarsexcursie op zondag 6 mei van Stichting het Limburgs Landschap.

Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn uitsluitend digitaal te gebruiken. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Moeite met digitalisering? Volg dan de cursus Digisterker in de bibliotheek.

Wie nu de Via Belgica wil beleven, heeft letterlijk zijn verbeelding nodig. De weg zelf is immers niet meer te zien. De Vrienden van Via Belgica maken de betekenis van het verleden zichtbaar in het heden. Hoe ze dat doen? U leest het zelf op onze website.

In augustus gaat de bibliotheek verhuizen naar Kindcentrum De Wereldster. In verband met de uitbreiding van het aantal openingsuren heeft de bieb per direct ruimte voor enkele vrijwilligers die graag willen helpen in de uitleen.

Op zondag 29 april is het koopzondag in Meerssen. Breng eens een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. U kunt daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee of wat te eten in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk is.

Op Twitter gebruikt iemand het officiële gemeentewapen van de gemeente Meerssen als profielafbeelding (@Meerssen_NL). Dit is niet het gemeentelijke twitteraccount! De officiële social media-accounts van de gemeente Meerssen hebben het logo Sfeervol Meerssen als profielafbeelding.

Al sinds haar jeugd heeft Anya Niewierra drie passies: reizen, schrijven en schilderen. Reizen werd haar beroep, schrijven integreerde ze in haar werk en schilderen werd haar hobby. Op 9 mei vertelt ze hierover in de bibliotheek van Meerssen.

IVN Ulestraten organiseert op woensdagavond 2 mei een avondwandeling met als thema “Op zoek naar de boomkikker”. Een onvergetelijke natuurervaring. Dat wordt puur genieten.

In het kader van de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek organiseert Ontmoet Anna een speciale wandeling. Ga mee met het Ommetje Meerssen en beleef samen met gids Otto de route door de ogen van een Romein!

De patrouille van scouting Bunde heeft in het weekend van 14 en 15 april meegedaan aan de Regionale Scouting wedstrijd van de Regio Maastricht en Mergelland. Weten wat ze gewonnen hebben? Lees dan snel verder! 

Steunpunt Mantelzorg Zuid zoekt in de gemeente Meerssen vrijwilligers die mantelzorgers ondersteunen en tijdelijk vervangen, zodat deze de zorg voor hun kind, partner, familielid of vriend(in) langer kunnen volhouden.

Op zaterdag 5 mei haalt Jonkheid Bartholomeus Meerssen alweer voor de vijfde keer de mei-den in. Rond 19.00 uur trekt de Jonkheid met de den de Markt in Meerssen op. De den wordt voortgetrokken door een stoet van trekpaarden. Aansluitend is er weer Meifeest op de Markt. Op zondag organiseert de Jonkheid na de zondagmis een jubileummatinée met diverse artiesten.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief