van 4 mei 2018

Op vrijdag 4 mei 2018 is Dodenherdenking. Op het binnenplein van het Bestuurscentrum begint om 19.30 uur een plechtige bijeenkomst. Vervolgens gaan de aanwezigen naar de Vredeskapel. Hier wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. De plechtigheden zijn live te volgen op MeerVandaag.

De partijen BRUG-M, CDA, KIJK!!! en Het Origineel zijn met elkaar in gesprek om te komen tot een stabiele coalitie en een breed gedragen bestuursakkoord.De planning was dat er begin mei een concept-bestuursakkoord zou liggen, maar die planning is niet gehaald. De planning is nu dat het concept-bestuursakkoord in de loop van volgende week (week van 7 mei) klaar zal zijn. Besluitvorming door de gemeenteraad kan vervolgens op 30 mei plaatsvinden.

In verband Hemelvaartsdag en een collectieve vrije dag voor de medewerkers is het bestuurscentrum / gemeentelijke KCC gesloten op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei 2018. Ook bureau Burgerlijke Stand is die dag gesloten.

Ter gelegenheid van Koningsdag organiseerde het gemeentebestuur voor het tweede jaar op rij weer een feestelijke bijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente Meerssen die ooit een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. De feestelijke bijeenkomst vond plaats op vrijdag 27 april in de monumentale Tiendschuur van Landgoed Vliek in Ulestraten. Lees verder voor een fotoverslag.

Van 28 mei t/m 22 juni 2018 is de Nieuwe Limmelderweg in fasen afgesloten. Dit is de verbindingsweg tussen de autosnelwegen A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk en Maastricht Noord (Beatrixhaven/P+R Maastricht Noord). Met name tijdens de spits is forse hinder onvermijdelijk. Daarnaast is P+R Maastricht Noord gedurende vier weken beperkt bereikbaar.

Op woensdag 16 mei vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum (Markt 50 Meerssen). Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom! Let op: de raadsvergadering van donderdag 31 mei is verplaatst naar woensdag 30 mei.

Ben jij tussen 4 en 12 jaar? Wil je kennismaken met de hockeysport? Ga dan op zaterdag 19 mei naar de Pinkster Walk-IN van Hockeyvereniging Meerssen. Deelname is gratis. HVM Clublid? Neem een introducé mee. 

Mensen die een bijzondere verdienste hebben geleverd, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Kent u zo iemand en wilt u een Koninklijke Onderscheiding voor deze
persoon aanvragen? Doe dit dan tijdig! De aanvragen voor Lintjesdag 2019 moeten op 1 juli 2018 binnen zijn.

BLM voert op dit moment onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt van de Kersenlaan, Schoollaan en Lindenlaan in Bunde. De werkzaamheden waren gepland t/m vrijdag 4 mei. Als gevolg van extra werkzaamheden zal ook op maandag 7 mei nog gewerkt worden. Hierdoor zijn bovengenoemde straten aanstaande maandag nog afgesloten voor doorgaand verkeer.

De gemeente Meerssen ontwikkelt in samenwerking met de VVV Zuid-Limburg een toeristische website over onze mooie gemeente Meerssen. Ook ondernemers kunnen hierop vermeld worden. Kijk op onze website hoe u dit aanpakt.

Het regent steeds vaker en steeds meer. Nederland en water horen bij elkaar. Helaas hoort wateroverlast hier ook bij. De gemeente Meerssen zoekt naar mogelijkheden om toekomstig wateroverlast te beperken en waar mogelijk te voorkomen. Helpt u mee? Kijk voor tips op onze website.

Stichting IKL organiseert ook dit jaar een campagne voor het aanplanten van streekeigen landschapselementen. Bewoners of organisaties uit de gemeenten Meerssen en Maastricht kunnen gebruik maken van de speciale plantregeling.

Heemkundevereniging Meerssen en Stichting de Meerssense School organiseren tot en met 17 juni 2018 twee unieke tentoonstellingen in het Erfgoedhuis Meerssen, die de tweeledige 'gank nao Meersje' belichten.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op zaterdag 5 mei haalt Jonkheid Bartholomeus Meerssen alweer voor de vijfde keer de mei-den in. Rond 19.00 uur trekt de Jonkheid met de den de Markt in Meerssen op. De den wordt voortgetrokken door een stoet van trekpaarden. Aansluitend is er weer Meifeest op de Markt. Op zondag organiseert de Jonkheid na de zondagmis een jubileummatinée met diverse artiesten.

Het plateaubos van de Bergse Heide, de natuurontwikkeling op Ingendael en een ruig stromende en meanderende Geul vormen het decor voor een fraaie voorjaarsexcursie op zondag 6 mei van Stichting het Limburgs Landschap.

Al sinds haar jeugd heeft Anya Niewierra drie passies: reizen, schrijven en schilderen. Reizen werd haar beroep, schrijven integreerde ze in haar werk en schilderen werd haar hobby. Op 9 mei vertelt ze hierover bij Ontmoet Anna.

In Meerssen-centrum Meerssen vindt ieder jaar op Hemelvaartsdag de Bartholomeusmarkt plaats. Op donderdag 10 mei kunt u weer een bezoek brengen aan deze grote markt met z'n gevarieerde aanbod. Kom gezellig snuffelen bij de kraampjes en lekker even pauzeren bij de horeca in Meerssen-centrum. Het is die dag ook koopzondag in Meerssen.

Op zaterdag 5 mei 2018 vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.

Van 14 tot en met 23 september 2018 kunt u natuur en cultuur proeven in het Nationaal Landschap. Na de succesvolle Beleefweek Zuid-Limburg in 2017 wordt ook dit jaar een Beleefweek georganiseerd.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief