van 18 mei 2018

Vorig jaar juni hebben wij u in een bijeenkomst gevraagd naar de grootste wateroverlastknelpunten in Meerssen en mogelijke oplossingsrichtingen. In november hebben we u tijdens de 2e bijeenkomst geïnformeerd over de voorgestelde aanpak. De afgelopen maanden hebben de samenwerkende partners gewerkt aan de aanpak van de wateroverlast. Wij praten u graag bij tijdens een bijeenkomst op dinsdag 5 juni in De Stip in Meerssen. Aanvang 19.30 uur.

In verband Pinksteren in het bestuurscentrum / gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC) gesloten op maandag 21 mei 2018. Ook bureau Burgerlijke Stand is die dag gesloten.

Inmiddels zijn er meerdere meldingen ontvangen van valse brieven die door BsGW lijken te zijn verzonden. Het gaat hierbij echter steeds om brieven die niet van BsGW afkomstig zijn. Heeft u al betaald? Doe dan aangifte bij de politie.

Op 17 mei konden bezoekers van de Weekmarkt een kijkje nemen in de Black Box. In deze Box konden ze op interactieve manier ervaren wat de risico's zijn van drugscriminaliteit. De aanwezige (wijk)agenten nodigden bezoekers uit om in de box te zien welke invloed een hennepplantage op hun persoonlijke leven kan hebben. Wat zijn de gevolgen als in een pand dat u verhuurt drugs worden geproduceerd?

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz heeft op 18 mei een samenscholingsverbod ingesteld voor het parkeerterrein bij het station aan de Spoorstraat in Bunde (22.00-7.00 uur). Het verbod geldt van 18 mei t/m 17 augustus 2018 en is ingesteld in overleg met politie, BOA en het OM na diverse overlastmeldingen vanuit de buurt.

De Nieuwe Limmelderweg is van 28 mei t/m 22 juni 2018 in fasen afgesloten. Dit is de verbindingsweg tussen de A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk en Maastricht-Noord. Met name tijdens de spits is forse hinder onvermijdelijk. Daarnaast is P+R Maastricht Noord gedurende vier weken beperkt bereikbaar.

Op vrijdag 11 mei heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt op het grondgebied van de gemeente Meerssen. Lees meer over deze bijzondere operatie op onze website.

Deze week en volgende week voert BLM onderhoudswerkzaamheden uit aan de Kastanjelaan in Bunde, Brommelen in Geulle en de Bonaertsweg in Bunde (gedeelte Brommelen-Bonaertsweg nr 44). De werkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen.

Heemkundevereniging Meerssen en Stichting de Meerssense School organiseren tot en met 17 juni 2018 twee tentoonstellingen in het Erfgoedhuis Meerssen, die de tweeledige 'gank nao Meersje' belichten. Neem eens een kijkje bij deze unieke exposities in ons Erfgoedhuis.

Tussen Sittard en Maastricht wordt een snelle fietsroute aangelegd. Op 14 mei zijn de werkzaamheden gestart op de T-splitsing Vliegveldweg-Nieuwe Vliekerweg. Deze duren tot medio juni. Let op: van 28 mei t/m 1 juni is de Vliegveldweg volledig afgesloten ivm asfalteringswerkzaamheden.

De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert een Cultuurcafé op vrijdag 25 mei. Aanvang 16.00 uur in Restaurant Zaal Bergrust, Vliegveldweg 21 in Ulestraten. Het cultuurcafé is bedoeld voor iedereen die ideeën of plannen heeft om binnen de gemeente Meerssen in een evenement te organiseren.

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het soms moeilijk om de juiste leeftijd in te schatten van jonge kopers van drank en sigaretten. Daarom staat de gemeente Meerssen achter de campagne NIXzonderID.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht van de vragen & antwoorden vindt u op www.meerssen.nl. Afgelopen week zijn vragen gepubliceerd over de schade aan een dak als gevolg van laag overvliegend vrachtvliegtuig.

Op donderdag 24 mei worden Hekstraat en Bokstraat in Schietecoven - Ulestraten voorzien van een compleet nieuwe deklaag van asfalt. Doorgaand verkeer is op deze dag niet mogelijk.

Vanaf Pinksteren zet beeldend kunstenaar Marijke Stultiens de deur van haar huis open voor het publiek. Tijdens de Open huisdagen kunt u drie weekenden genieten van een overzichtsexpositie van het werk van deze Bundese kunstenaar.

Op vrijdag 25 mei zal firma Bloem Civiel Techniek de rode coating aanbrengen op de kruising Essendijk - Graaf Wolter Hoenstraat in Geulle. Hierdoor kan enige verkeershinder ontstaan. Het verkeer wordt omgeleid.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op tweede Pinksterdag maandag 21 mei organiseert SJWR weer de rommelmarkt op het Pastoor Geelenplein in Rothem. U bent van harte welkom.

Op zaterdag 26 mei 2018 organiseert Meerssen en OntwikkelingsSamenwerking (MOS) in partnerschap met Stichting Duurzaam Meerssen een Wereldspellenmiddag in Speeltuin Sint Joseph in Meerssen. In de speeltuin zijn die middag allerlei spelletjes te doen uit de hele wereld. Daaromheen een 'werelds' sausje, met muziek, hapjes en drankjes. U bent van harte welkom!

Op zondag 10 juni is er van 11.00-16.00 uur feest bij de Kwallef van Vliek. De lustrumviering wordt gecombineerd met een open dag. Maak een mooie wandeling over het landgoed en natuurgebied Biesenberg en breng een bezoekje aan de Kwallef. U bent van harte welkom! U kunt ook gratis proeven van de producten uit de tuin.

De workshops van de gemeenschapshuis de Kollenkamp van mei komen er weer aan! Op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei kunt u bloemschikken van 10.30-12.30 uur. Hier geldt: vol is vol. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dus wees er op tijd bij.

De achtste editie van het beeldende kunstevenement 'Kunst kleurt je leven' vindt dit jaar plaats op zondag 3 juni. Langs een mooie wandel- en fietsroute in Geulle presenteren zich 22 (bekende en nieuwe) kunstenaars op een twaalftal locaties.

Zaterdag 2 juni bent u van harte welkom tijdens de Open Huis Dag op de nieuwe GGD-hoofdlocatie aan Het Overloon 2 in Heerlen. Lopend door het gebouw maakt u kennis met de activiteiten van de GGD. Ook medebewoners van Het Overloon 2 laten zien welk bijzonder werk ze doen.

Op zaterdag 19 mei 2018 vindt onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief