van 1 juni 2018

Tijdens de raadsvergadering van 30 mei werden Jan Gulikers (BRUG-M), Marly Heusschen (CDA), Paul Sanders (KIJK!!!) en Luc Volders (Het Origineel) benoemd tot wethouders van onze gemeente. Door deze benoeming kwamen er vier raadszetels vrij. Deze zijn tijdens de raadsvergadering ingenomen door Sjraar Hovens (BRUG-M), Jack Aarts (CDA), Marcel Dassen (KIJK!!!) en André Gruyters (Het Origineel).

Vorig jaar juni hebben wij u in een bijeenkomst gevraagd naar de grootste wateroverlastknelpunten in Meerssen en mogelijke oplossingsrichtingen. In november hebben we u tijdens de 2e bijeenkomst geïnformeerd over de voorgestelde aanpak. De afgelopen maanden hebben de samenwerkende partners gewerkt aan de aanpak van de wateroverlast. Wij praten u graag bij op dinsdag 5 juni in De Stip in Meerssen. Aanvang 19.30 uur.

Afgelopen weken werd onze gemeente diverse malen getroffen door hevige neerslag met wateroverlast tot gevolg. Als slecht weer wordt voorspeld houden wij de situatie nauwlettend in de gaten. Hou onze website en social media in de gaten voor actuele berichtgeving. Omdat vooraf niet altijd duidelijk is waar overlast ontstaat, is het zaak dat inwoners van mogelijke overlastgebieden zelf voorzorgmaatregelen treffen. Wees voorbereid en houd de weersvoorspellingen goed in de gaten!

Op donderdag 14 juni vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 Meerssen. U bent van harte welkom de vergadering bij te wonen op de publieke tribune. De agenda vindt u op www.meerssen.nl. De raadsadviesvergadering van woensdag 13 juni vervalt.

Strukton voert in de nacht van donderdag 7 juni op vrijdag 8 juni werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang aan de Stationstraat in Meerssen. De spoorwegovergang wordt afgesloten voor alle verkeer. Verkeersregelaars verwijzen het verkeer door.

In uw paspoortnummer komen cijfers en letters voor. De gemeente ontvangt regelmatig de vraag of een paspoortnummer het cijfer 0 of de letter O bevat. Dat is soms niet duidelijk. In alle gevallen gaat het hier om het cijfer '0'. De letter 'O' komt namelijk niet voor in de Nederlandse paspoortnummers. Dit geldt ook voor het nummer op uw identiteitskaart.

Op vrijdag 25 mei ontving burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz in Erfgoedhuis Meerssen een groep Via Belgica fietsers op doortocht naar eindbestemming Heerlen. De als Romeinen uitgedoste fietsers startten hun fietstocht in Boulogne-sur-Mer en kwamen vanuit Maastricht aan in Meerssen.

Op zondag 17 juni vindt de Triathlon Stein plaats. Het fietsonderdeel komt ook door onze gemeente. Hierdoor zijn van 9.30 uur tot ca. 13.30 uur diverse straten in Geulle a/d Maas en Geulle afgesloten. Om overlast voor omwonenden te beperken zijn er doorlaatposten in het parcours.

Op 4 juni start de gemeente met groot onderhoud en herinrichting van de Kuileneindestraat in Meerssen. Er vinden ook diverse infrastructurele aanpassingen plaats. De werkzaamheden duren ca.7 weken. Tijdens de werkzaamheden is de Kuileneindestraat afgesloten voor doorgaande verkeer. Parkeerplaats 't Bergske blijft bereikbaar vanaf de Beekstraat/Volderstraat.

Op donderdag 28 juni vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats. Op donderdag 5 juli vindt de financiële raadsvergadering plaats. Beiden beginnen om 19.00 uur in het schoolgebouw Proost de Beaufortstraat 45 Meerssen. Belangstellenden zijn van harte welkom de vergaderingen bij te wonen op de publieke tribune.

In verband met werkzaamheden is autosnelweg A79 richting Maastricht afgesloten in het weekend van vrijdagavond 1 juni tot maandagochtend 4 juni. Houd rekening met een omleiding en extra reistijd.

Podium24 heeft nu elke werkdag van 9.00-12.00 uur inloopspreekuur. Iedereen is welkom voor een vrijblijvend gesprek over het vinden van werk. U vindt Podium24 zit in het gemeentehuis van Maastricht: Randwycksingel 22.

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit op de snelwegen, viaducten en onderdoorgangen in Limburg. Van 11 t/m 15 juni wordt onderhoud uitgevoerd aan het viaduct Heideweg. Hierdoor is de Heideweg ter hoogte van het viaduct tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.

Buitengoed Geul & Maas reikt van Schin op Geul via de schitterende natuur van Meerssen tot aan het rustieke Borgharen. Op 8 & 9 september zijn weer de Open Monumentendagen. Bent u ondernemer, bewoner of eigenaar in Buitengoed Geul & Maas? Doe mee. Dan maken we er samen een mooi programma van.

Vanaf 13 juni barsten de examenfeesten weer los. Na het harde werken kan eindelijk de vlag uit. Maar hoe voorkomt u dat uw kind tijdens de examenfeesten teveel alcohol drinkt? Lees nu negen handige tips om uw zoon of dochter op een verantwoorde manier door deze periode te loodsen.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Tot en met 7 juni 2018 is het Octaaf van het H. Sacrament in Meerssen. Van heinde en verre komen pelgrims naar Meerssen om hier de wonderen te herdenken die hier eeuwen geleden hebben plaatsgevonden. Op zondag 3 juni vindt de grote Octaafprocessie plaats vanuit de Basiliek.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht van de vragen & antwoorden vindt u op www.meerssen.nl. Afgelopen week zijn vragen gepubliceerd over het rolstoeltoegankelijk maken van locaties aan de Bunderstraat en Stationsstraat in Meerssen.

Op zaterdag 2 juni organiseert Stichting het Limburgs Landschap een excursie in Groeve ’t Rooth bij Bemelen. Het is één van de weinige groeves waar nog mergel wordt gewonnen. Groeve ’t Rooth is alleen nog toegankelijk tijdens publieksexcursies van Stichting het Limburgs Landschap.

Tijdens de Open Huisdagen van beeldend kunstenaar Marijke Stultiens kunt u genieten van een prachtige overzichtsexpositie. Deze Bundese kunstenaar opent komend weekend de deur van haar huis voor het publiek. Een unieke kans dus!

Jeugdboekenschrijfster Eva Burgers komt op woensdag 6 juni naar Bibliotheek Meerssen. Tijdens haar lezing vertelt ze over het schrijfproces: hoe schrijf je nou eigenlijk een verhaal? Natuurlijk deelt ze ook ervaringen uit haar tijd bij de recherche.

De achtste editie van het beeldende kunstevenement 'Kunst kleurt je leven' vindt dit jaar plaats op zondag 3 juni. Langs een mooie wandel- en fietsroute in Geulle presenteren zich 22 (bekende en nieuwe) kunstenaars op een twaalftal locaties.

Natuurgebieden De Dellen en het Meerssenerbroek van Stichting Limburgs Landschap liggen ten zuiden van Meerssen. Een afwisseling van plateau- en hellingbos naar vochtige bossen en graslandjes in het dal. Met het prachtige uitzicht over de Curfsgroeve meer dan een wandeling waard. Wandelt u mee op zondag 10 juni?

Elke maand is er in de bibliotheek van Meerssen een gezellige gratis knutsel-woensdag-middag voor kinderen en hun ouders. Op 20 juni kan er weer naar hartenlust geknutseld worden. Eerst lekker luisteren naar het voorleesuurtje en daarna op naar de knutseltafels.

Op zaterdag 23 juni geeft het Meerssens Mannenkoor een zomerconcert in de Auw Kerk Bunde. Aanvang 19.30 uur. Naast het Meerssens Mannenkoor kunt u ook genieten van de prachtige muzikale klanken van het Koninklijk Zutphens Mannenkoor en ensemble Tzigani.

Op zaterdag 2 juni vindt onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor het ongemak.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief