van 27 juli 2018

Het college van B&W heeft na jaren van overleg met de eigenaar besloten om de erfpachtovereenkomst met camping de Boskant in Geulle te beëindigen. Hiervoor start de gemeente een civiele procedure bij de rechter. De gronden voor beëindiging van de erfpacht zijn gelegen in het niet nakomen van afspraken in diverse kwesties. Met behoud van de camping als uitgangspunt waren gemeente en eigenaren al geruime tijd in overleg. Omdat alle inspanningen niet tot een oplossing hebben geleid, heeft het college besloten tot de gang naar de rechter. Meer uitleg over deze kwestie leest u in de raadsinformatiebrief op www.meerssen.nl

De negende digitale nieuwsbrief van de werkgroep Respectvol Samenwerken is deze week verschenen. Deze keer in een splinternieuw jasje! In de nieuwsbrief leest u tips voor katervrije examenfeestjes, nieuwe buitenspeelmogelijkheden en de activiteiten van het Stella Maris College.

Op 23 juli bracht wethouder Toerisme Luc Volders een bezoek aan de nieuwe Bed & Breakfast 't Brommels Höfke in Brommelen. Eigenaren de heer en mevrouw Huijnen hebben het pand achter hun woonhuis omgetoverd tot een volwaardig B&B.

T/m februari 2019 kunt u in het Erfgoedhuis een expositie bezichtigen over Meerssen in de Middeleeuwen (450-1250 na Christus). Wist u dat Karel de Grote een buitenverblijf had in Meerssen? Dat koningin Gerberga Domein Meerssen schonk aan de abdij van Reims? Kent u het Verdrag van Meerssen? Bezoek de tentoonstelling en kom meer te weten. 

IVN Meerssen organiseert op zondag 5 augustus een dagwandeling van ongeveer 13 km. We starten bij Kasteel Elsloo (deel van het historisch dorpsgezicht) en lopen via een fraaie omgeving en een gedeelte van het Bunderbos richting Geulle.

Deze week staat Margriet Lambrichs centraal bij de tentoonstelling van de BKB Kunstgroep in het Erfgoedhuis, Markt 50 te Meerssen. Margriet werd geboren op de Noord Molukken te Ternate, Indonesië. Op 4-jarige leeftijd kwam zij met haar familie terug naar Nederland. Ze woont al vele jaren in Kasen.

Op zoek naar leuke activiteiten of gewoon een stukje gezelligheid? Bij Ut zaelke in Bunde bent u elke maandag en donderdag van 14-17 uur van harte welkom. Loop gerust eens binnen. Wilt u weten wat er allemaal te doen is? Lees dan snel verder.

De vrijwilligers en bezoekers van De Ketel mogen terugkijken op een supermooi weekend. Een groot aantal gasten heeft deelgenomen aan een fijne high tea. Ook wethouder Marly Heusschen genoot van de gezellige sfeer.

Op vrijdag 3 augustus 2018 geeft Fred Erkenbosch voor 'Goed voor Elkaar' een presentatie over het bijzondere Grensmaasgebied gelegen tussen Maastricht en Geulle. De presentatie begint om 14.00 uur in het gemeenschapshuis D’n Huppel in Ulestraten.

Op vrijdag 20 juli werd in het bijzijn van gedeputeerde Hans Teunissen de Via Belgica gids gepresenteerd. Naast 'Romeinse' recepten biedt de gids wandelroutes, beeldreportages, essays en andersoortige inspiratie over Romeins Zuid-Limburg.

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Gebr. van der Lee enkele reparaties uit het UIT-bord op de A2-re (zuidelijke richting) bij afrit 51 Meerssen. Deze afrit wordt in de nacht van vrijdag 10 augustus tijdelijk afgesloten. Kijk op de website voor de exacte tijden en aanpassingen.

Inwoners van de gemeente Meerssen worden uitgenodigd om mee te denken en inspraak te leveren op de concept-verordening Jeugdhulp 2019 Maastricht Heuvelland en de concept-verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Meerssen 2019.

Hoe kunt u vanuit vrijwilligerswerk terugkeren op de arbeidsmarkt? Wat zijn de mogelijkheden van de digitale dienstverlening van Sociale Zaken? Antwoord op deze vragen en meer informatie leest u in de Nieuwsbrief van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief