van 10 augustus 2018

In opdracht van de gemeente Meerssen werkt Strabag BV aan de herinrichting van de openbare ruimte rondom Kindcentrum Meerssen. Op maandag 13 augustus (na de bouwvakvakantie) hervat Strabag de werkzaamheden aan de Pastoor Dominicus Hexstraat en het kruispunt met de Pastoor Nicolaas Creftenstraat.

T/m februari 2019 kunt u in het Erfgoedhuis een expositie bezichtigen over Meerssen in de Middeleeuwen (450-1250 na Christus). Wist u dat Karel de Grote een buitenverblijf had in Meerssen? Dat koningin Gerberga Domein Meerssen schonk aan de abdij van Reims? Kent u het Verdrag van Meerssen? Bezoek de tentoonstelling en kom meer te weten.

De periode waarin afval wegens de hitte al vanaf 6.00 uur wordt ingezameld, is verlengd tot en met zaterdag 18 augustus. U mag uw afval in deze periode op de avond van tevoren buitenzetten vanaf 21.00 uur. Het routeschema wordt aangepast om overlast voor u zo klein mogelijk te houden.

De BinckBank Tour is een 'worldtour'-wedstrijd voor beroepsrenners. De wielerwedstrijd wordt van 13 t/m 19 augustus verreden met drie etappes in Nederland en vier etappes in België. De BinckBank Tour kent op zaterdag 18 augustus een rit in het Zuid-Limburgse land. Rond 13.30 uur passeert het peloton de gemeente Meerssen.

Op zondag 12 augustus 2018 wordt vanuit de Basiliek in Meerssen weer een live tv-mis uitgezonden. Aanvang 10.30 uur (KRO).

De natuurgebieden De Dellen en het Meerssenerbroek van Stichting het Limburgs Landschap liggen ten zuiden van het dorp Meerssen, op de zuidelijke helling van het Beneden-Geuldal. Een afwisseling van plateau- en hellingbos naar vochtige bossen en graslandjes in het dal. Met het prachtige uitzicht over de Curfsgroeve meer dan een wandeling waard. Gaat u ook mee op zondag 12 augustus?

De openluchtfilms in het Proosdijpark zijn inmiddels een jaarlijkse topper. Deze zomer hebben de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen een hele reeks op het programma staan. De laatste - 'Pride' - staat gepland voor zaterdag 11 augustus om 21.00 uur. De film wordt alleen bij goed weer vertoond.

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is afgesloten voor het publiek. Dit heeft te maken met het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden. Grijp daarom uw kans om dit deel van de Curfsgroeve te bezoeken op zaterdag 25 augustus. U doet dit onder begeleiding van een ervaren gids.

Loes Knoben (brons), Annemarie Gulikers (gedichten) en Marlies Gulikers (schilderijen) exposeren binnenkort in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen. De expositie loopt van 1 september t/m 30 november. Op zondagmiddag is altijd één van de kunstenaressen persoonlijk aanwezig. Op 7 september is de vernissage.

Iedere maandag en donderdag kunt u van 14.00-17.00 uur gezellig binnenlopen bij Ut Zaelke in Bunde. Iedereen is van harte welkom voor leuke activiteiten en gezelligheid. Ook de rest van de week zijn er leuke activiteiten. Lees verder op www.ontdekmeerssen.nl.

Tot en met 30 augustus kunt u in Erfgoedhuis Meerssen de tentoonstelling van de BKB kunstgroep bezichtigen. Tijdens deze expositie laten kunstenaars uit Meerssen en omgeving hun werk aan u zien. Elke week staat één kunstenaar centraal. Dit keer: Wies Stassen.

Waterschap Limburg heeft het aantal beken in Zuid-Limburg uitgebreid waar een onttrekkingsverbod geldt. Ook aan riviertje de Geul mag geen water worden onttrokken. Met het verbod wordt verdere daling van het waterpeil voorkomen en daarmee verdere schade aan flora en fauna.

Heeft u geen of nauwelijks ervaring met de computer en wilt u graag meer met de computer doen? Kom dan onder begeleiding oefenen in Bibliotheek Meerssen. U leert typen, e-mailen en gaat het internet op. Vervolgens gaat u stap voor stap in uw eigen tempo verder. De cursus is gratis. Belangstelling? Lees verder.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht van vragen & antwoorden vindt u op www.meerssen.nl

 

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Blauwalg komt voor in natuurwater en kan leiden tot gezondheidsklachten bij mens en dier. Een laag waterpeil, hoge watertemperaturen en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. Waterschap Limburg adviseert om niet in contact te komen met blauwalg en alleen te zwemmen in officiële natuurzwembaden.

Het Charlemagne Preuvefestijn is een bijzonder eet- en drinkfestijn in op de sfeervolle Markt in het hart van Meerssen. Dit jaar kunt u voor de eerste keer drie dagen genieten, namelijk op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus. Het evenement vindt plaats aan de voet van de Basiliek. U vindt het monumentale Proosdijpark naast de Markt. Tijdens dit evenement staan lekker eten en drinken, beleven en ontmoeten centraal.

Kom naar het inloopspreekuur van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland. U kunt vrijblijvend binnenlopen op donderdag van 8.30-12.00 uur. Waar? In het bestuurscentrum, Markt 50 Meerssen. U kunt ook bellen: telefoon 14 043 (vraag in het spraakmenu naar ‘Maastricht’).

Het einde van de hittegolf is op komst. Er is kans op forse buien, onweer en windstoten. We weten niet of en waar precies zware neerslag gaat vallen, maar adviseren met name de bewoners van risicogebieden om voorzorgsmaatregelen te treffen. Op de gemeentelijke website vindt u tips & adviezen over wat te doen tegen wateroverlast.

Terug van vakantie met nieuwe ideeën? Denkt u erover om in 2019, 2020, of 2021 een evenement te organiseren in de gemeente Meerssen? De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme (KCET) organiseert op zaterdag 18 augustus een Cultuurcafé. Het cultureel café vindt plaats van 15-17 uur in het Huis van Natuur, Cultuur en Erfgoed tijdens het Charlemagne Preuve Festijn bij de Basiliek. De toegang tot het Cultuurcafé is gratis.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief