van 24 augustus 2018

De scholen zijn begonnen! Deze keer was het voor de leerlingen in Meerssen een speciaal begin van het schooljaar. Ze gaan namelijk naar een prachtige nieuwe school: Kindcentrum De WereldSter. De officiële opening is op 12 oktober. Maar we konden de 1e schooldag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Die startte dan ook met een feestelijk tintje.

Het college van B&W vindt transparantie en goede informatievoorziening aan burgers belangrijk. In dat kader wordt voor geïnteresseerde inwoners een infoavond over de gemeentelijke financiën georganiseerd. De avond vindt plaats op woensdag 19 september in de kantine van het bestuurscentrum. Aanvang 19.00 uur. Aanmelden vóór 17 september.

Op maandag 20 augustus opende Bibliotheek Meerssen zijn deuren op de nieuwe locatie in Kindcentrum De Wereldster. Ga eens kijken in het prachtige nieuwe gebouw. De medewerkers zorgen voor een warm onthaal. Lees verder voor de ruimere openingstijden.

Het Buitengoed Geul & Maas stelt zich graag aan u voor tijdens Open Monumentendag. Op 8 en 9 september kunt in en om de monumenten in het schitterende Buitengoed Geul & Maas genieten van historische wandelingen & fietstochten, lezingen, kunstactiviteiten, theater op locatie, muziekuitvoeringen en culinaire activiteiten. Kom en word meegenomen in de prachtige verhalen en locaties van ons Buitengoed Geul & Maas.

In de nacht van 15 op 16 mei staken onverlaten het speeltoestel bij 't Beukeböschke in brand. Het toestel brandde volledig af. Een groot gemis voor veel kinderen. De gemeente wil samen met omwonenden, kinderen uit de buurt en andere geïnteresseerden bekijken hoe we het speelterrein opnieuw kunnen inrichten. Kom naar de bijeenkomst 27 augustus en denk met ons mee.

Waterschap en gemeente zijn samen met de omgeving bezig met de voorbereiding van maatregelen om de overlast bij hevige regenbuien in de toekomst te beperken. Maar het uitwerken van die maatregelen vergt tijd, terwijl de kans op hevige neerslag blijft. Daarom hebben waterschap en gemeente besloten vooruitlopen hierop noodmaatregelen te treffen. Meer weten? Bezoek de inloopbijeenkomst op dinsdag 28 augustus in De Stip.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht van de vragen & antwoorden vindt u in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl. Afgelopen week zijn vragen gepubliceerd over speeltuin 't Romeintje en huisvestingsproblemen diverse verenigingen. 

Op maandag 27 augustus 2018 is er een extra raadsvergadering over camping De Boskant. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 te Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is afgesloten voor het publiek ivm gevaar voor vallende stenen, maar ook door aanwezige bijzondere natuurwaarden. Grijp daarom uw kans om dit deel van de Curfsgroeve onder begeleiding van een ervaren gids te bezoeken op 25 augustus.

Voetbalvereniging SV Meerssen bestaat 100 jaar. Dat viert de vereniging op 1 en 2 september. Zaterdag 1 september is er om 18 uur de wedstrijd SV Meerssen All Stars tegen Lucky Ajax. Om 19.30 uur kunnen de voetjes van de vloer tijdens de feestavond met diverse artiesten. Zondag 2 september is er een reünie, boekpresentatie, receptie en feestmiddag.

Van 1 september t/m 30 november vindt in Erfgoedhuis Meerssen een expositie plaats van Loes Knoben (brons), Annemarie Gulikers (gedichten) en Marlies Gulikers (schilderijen). Op zondagmiddag is altijd één van de kunstenaressen persoonlijk aanwezig. Daarnaast draagt Annemarie Gulikers diverse zondagen gedichten voor die u gekozen heeft. 

IVN Ulestraten organiseert op woensdag 5 september een filmavond over de natuur in onze omgeving. De films zijn gemaakt door natuurfilmer Frans van Loo. Geniet en beleef de Zuid-Limburgse natuur met Frans van Loo. Aanvang 19.30 uur in het IVN-verenigingslokaal onder gemeenschapshuis D'n Huppel in Ulestraten.

De Samenwerkende Verenigingen Rothem organiseren ook dit jaar weer het Zomerfestival Rothem. Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom op Sportpark van RVU. Vanaf 13.00 uur vinden hier allerlei leuke activiteiten plaats voor jong en oud. Dit jaar volledig in het teken van 'Cowboys & Indianen'.

Na de zomerse tempraturen van de afgelopen weken lijkt Kerstmis nog erg ver weg. Maar u kunt zich nu al opgeven voor de jaarlijkse Santa's Run in Geulle. Dit is een truckrun, waarbij de bijrijders mensen met een beperking zijn. Interesse? Kijk op onze website voor meer informatie. Wacht niet te lang, want vol is vol.

IVN Meerssen organiseert zondag 2 september een dagtocht vanuit Euverem. U loopt via weilanden en langs bosranden richting Pesaken-Gulpen. Na een pauze keert u terug naar het startpunt. Deze afwisselende maar ook pittige wandeling voert u door ons mooie Heuvelland. Stevige wandelschoenen zijn aan te bevelen.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief